Elfogták a rendőrök azt a két nőt, akik "rontáslevétel" ígéretével csaltak ki pénzt és ékszereket egy idős asszonytól Egerben – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

"Rontáslevétel" ígéretével csaltak ki pénzt és ékszereket egy idős nőtől Egerben
Fotó: Pixabay

Kovács Nikoletta tájékoztatása szerint a bejelentést követően néhány órán belül rendőrkézre került az a 23 és 45 éves helybeli nő, aki megalapozottan gyanúsítható a csalás vétségének minősülő bűncselekmény elkövetésével.

A feltételezett tettesek a megyeszékhely egyik utcájában

azzal szólították meg a sértettet, hogy "leveszik róla a rontást". Cserébe az asszony pénzt és egy aranyláncot adott nekik. Egy héttel később ismét találkoztak, amikor egy újabb összeg és egy pár fülbevaló volt a fizetség.

A gyanúsítottak ígéretük ellenére az ékszereket nem szolgáltatták vissza, az ellenük az Egri Rendőrkapitányságon indult eljárás során kiderült: azokat időközben pénzzé tették – jelezte a sajtóreferens.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Na igen...rontás mindenkin van, egészen jól elvagyunk vele...az idős hölgy azt hitte, neki jobb lesz...hát nem lett.
szegfue
Nagyon jól felismerik a csalók, hogy melyik idős embert szólitsanak meg ezzel a hülyeséggel. Az is lehet, hogy az idős hölgy csupán beszélgetni akart, vagy már demenciája van, gőze sincs a világáról... talán még a gyermekkorára emlékszik élénken. A legnagyobb szemétség időseket és gyerekeket becsapni... a többiekre pedig érvényes, amit @Dr plágium: irt.
luiz
Nem elég, hogy a fidesz leveszi, még ők is?
namihami
@fideszes gyökér: És ne feledkezz meg a négy sarkain levő elefántokról se. A mami elfelejtette, ezt kellett neki a fenti pénzzel és arannyal megváltani.
Lehet, hogy gonosz vagyok, de megérdemelte. Azért lássuk be, ez már annyira elcsépelt, hogy aki ezt beszopja, az meg is érdemli, hogy megfizesse a tanulópénzt. Ha lenne még némi értékesíthető vagyontárgya, úgy bátran ajánlanám neki az :: ""Itt a piros, hol a piros"" nevű, hasonlóan biztos feltételekkel űzhető népijátékot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.