A magyar fiatalok többsége a hagyományos értékekben hisz, ezek alapján képzeli el jövőjét – jelentette ki Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára csütörtökön a lengyelországi Krasiczynben, a lengyel-magyar nyári egyetem egyik pódiumbeszélgetésén.

Helyettes államtitkár: a magyar fiatalok többsége a hagyományos értékekben hisz
Fotó: kormany.hu

A demokráciáról és a pártok szerepéről szóló vitaműsorban Illés Boglárka felidézte Orbán Viktor miniszterelnöki székfoglaló beszédét, mely – mint mondta – "világossá tette, hogy

Magyarország modern kereszténydemokráciát épít".

A modern kereszténydemokrácia egyszerre jelenti a keresztény értékek védelmét, valamint a választásokon, a népszavazásokon és nemzeti konzultációkon is érvényesülő demokráciát – fejtette ki.

A keresztény értékek melletti kormányzati kiállás példájaként a családpolitikát, a házasság intézményének törvényes védelmét nevezte meg.

Az utóbbi években végzett felmérésekre, konzultációkra hivatkozva a helyettes államtitkár elmondta:

a magyar fiatalok többsége ma is a keresztény értékekben hisz, családban és házasságban képzeli el a jövőjét, a család, a barátság és a hazaszeretet számára nélkülözhetetlen ahhoz, hogy jól érezze magát szülőföldjén.

Utalt azokra a felmérési adatokra is, melyek szerint a fiatalok számára a család a mindennapi döntéshozatalban is első helyen áll. "Bár az interneten próbálnak minél több információhoz jutni, döntéseiket mégis elsősorban a családra támaszkodva hozzák meg" – hangsúlyozta.

A mintegy 400 magyar és lengyel egyetemista részvételével hétfőn kezdődött ötnapos, a varsói Waclaw Felczak Lengyel-Magyar Együttműködési Intézet által második alkalommal szervezett krasiczyni nyári egyetemen csütörtökön a vendégek többek között találkoznak a lengyel határőrség különleges alakulatának egyik tisztjével, megtekintik Goda Krisztina Szabadság, szerelem című filmjét, és vitaestet tartanak az álhírek (fake news) jelenségéről. A nap lengyel-magyar táncházzal zárul.

A nyári egyetem – melynek nyitórendezvényein jelen volt Latorcai János országgyűlési alelnök, valamint lengyel hivatali kollégája, Ryszard Terlecki is – pénteken a közeli Przemysl székesegyházában tartandó szentmisével fejeződik be.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ideológia a vallás is, a marxizmus is. Magánügy kellene legyen teljesen, ki miben hisz és miben nem. Orbán a hülyíthetők hülyítésére használ mindent.
uploads.disquscdn.com/images/5046832cd0f398ec52ae6d14c223f5afbc4f369c70100a5380f0456e488128f7.jpg?w=600&h=384
"Nincs nagyobb dögvész egy államban, mint a vallási buzgalom, erkölcsösség nélkül" Mondotta Jeremy Bentham filozófus...Itt van ez a kereszténydemokrácia, a régivágású. Az ember nyolc körömmel mar bele a saját arcába, mert ez már tényleg elviselhetetlen. A butaságnak, a faragatlanságnak és jellemtelenségnek ez a jelzős szerkezetben való összefoglalása. Ezzel a néppel ezt is meg lehet csinálni, attól tartok, azért, mert ennek a népnek a túlnyomó többsége nem is érti, mit jelent a „régivágású kereszténydemokrácia”, éppen annyira, amennyire ez a végtelenül ostoba alak sem érti, mit beszél.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Nem hinném, hogy a mai fiataloknak ez a cirkusz kell!!??
Nem elég posványos még itt is???
papa.49
Ez az ami a mai Magyarországban NEM VALÓSUL MEG, miért mert köze nincs a modernséghez a ,,bokacsattogtatós, uram,bátyám,, világnak ami itt kialakul, a kereszténységet meg még MESSZIRŐL SE UGATJÁK A VOLT PÁRTTITKÁROK, MSZMP. TAGOK, A KISZ TITKÁROK, ÉS A BESÚGÓK HADAI !!!
tudode
Most álljon meg a menet!
.
Ha akiknek a fejlődés feltételeit kellene bíztosítania. szinte minden szinten
.
------ Csaba László: Orbánék 100 éves lemaradásban

24.hu/fn/gazdasag/2017/12/04/csaba-laszlo-orbanek-100-eves-lemaradasban/
.
Őfélesége elzabrálta a jövőjüket!!!
advocat
És a kivándoroltak? Ők milyent építenének? Vannak vagy félmillióan?
Nessy
Szépen hangzik ez a dajka mese, így elmondva! Csak éppen a való élethez semmi köze! De legyen neki az ő hite szerint!
Eladott Ország
Ideológia a vallás is, a marxizmus is. Magánügy kellene legyen teljesen, ki miben hisz és miben nem. Orbán a hülyíthetők hülyítésére használ mindent.
uploads.disquscdn.com/images/5046832cd0f398ec52ae6d14c223f5afbc4f369c70100a5380f0456e488128f7.jpg?w=600&h=384
"Nincs nagyobb dögvész egy államban, mint a vallási buzgalom, erkölcsösség nélkül" Mondotta Jeremy Bentham filozófus...Itt van ez a kereszténydemokrácia, a régivágású. Az ember nyolc körömmel mar bele a saját arcába, mert ez már tényleg elviselhetetlen. A butaságnak, a faragatlanságnak és jellemtelenségnek ez a jelzős szerkezetben való összefoglalása. Ezzel a néppel ezt is meg lehet csinálni, attól tartok, azért, mert ennek a népnek a túlnyomó többsége nem is érti, mit jelent a „régivágású kereszténydemokrácia”, éppen annyira, amennyire ez a végtelenül ostoba alak sem érti, mit beszél.
Eladott Ország
Képtelen vagyok eldönteni, hogy ezek az emberek saját jogon ennyire feneketlenül ostobák, vagy tudják ők, hogy baromságokat beszélnek, de ezért fizetik őket. De hogy ez az Illés Boglárka egy rendkívül okos asszony, ha ezt mondta, az biztos. Ismeri az életet, semmi kétségem nincs. Ő az:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/03/ill%C3%A9s.png
Hát egyértelmű, hogy nagy élet- és szakmai tapasztalattal rendelkezik a hölgy. Én azért javasolnám neki, sétáljon már el egy borsodi, nógrádi, szabolcsi zsákfaluba aztán találjon munkát úgy, hogy kajára sincs pénze, nemhogy útiköltségre, mobiltelefonra vagy internetre. Mert az csak akarat kérdése. Aha. Illés Boglárka azt is elmondta, hogy a nők eljutottak az egyenjogúságnak arra a pontjára, ami megilleti őket. Értem. Innen egy lépést se tovább. Amikor azt gondolná az ember, a NER bugyraiból már nem kerülhet elő sületlenebb ökörség, akkor mindig jön valaki és rácáfol a dologra.
Az államtitkár pasija is nyert a minisztérium közbeszerzésén.
444.hu/2018/04/07/az-allamtitkar-pasija-is-nyert-a-miniszterium-kozbeszerzesen
csak úgy....
@Eladott Ország: úgy ahogy mondod! töltik a büszke üres koponyákba a hígított keresztény-katolikus fost, közben ...de minek is idegesítem magam.
Eladott Ország
Aha!
uploads.disquscdn.com/images/aede1ac281e97662379785da680820e983116f6babfaa211d625f5f09ccc57c9.jpg?w=600&h=323
Demokrácia pedig egypártrendszerben nem létezik. Kilencedik éve egypártrendszerben élünk, kilencedik éve a választópolgárok több mint felének nincs beleszólása a saját dolgaiba. Sőt, nem csupán beleszólása nincs, de el kell viselniük, hogy a miniszterek elnökétől a legutolsó megélhetési tollforgatóig hazaárulónak, idegenszívűnek, Soros-ügynöknek, idióta baromnak, élősködőnek titulálja bárki, akinek ez az érdeke. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a fidesz milyen elvtelen és erkölcstelen módszerekkel érte el ezt a választási eredményt ( a választási törvény átírása, a választási körzetek átszabása, a közmédia pártpropagandistává züllesztése, a vidéki lapok pártújsággá rohasztása, a külhoni magyarok szavazati jogának megadása, majd a szavazatok felvásárlása, a szervezett szavazószállítás Ukrajnából, az egyház lefizetése a szavazók befolyásolására, a külföldön dolgozó magyarok voksolásának megnehezítése, a közpénzből kivitelezett adományosztás, Erzsébet-utalványos cirkusz, a kormányzati tájékoztatásnak álcázott választási kampány hazug, gusztustalan és erkölcstelen), de még így is kevesebb, mint a szavazatok felét sikerült bezsebelni és nagyon erősen kétséges, hogy a gyanús esetek (igen sok tévedés a szavazatszámláló bizottságok részéről, az NVI rendszerének állítólagos lerohadása, a rengeteg érvénytelen szavazat, a tévedésből más pártoknak jóváírt voksok) nélkül meglett volna-e a kétharmad. Szerintem nem. Mert mi azt is megtanultuk a szocializmusban, hogy a jelzők nemritkán fosztóképzőként funkcionálnak. Nem véletlenül éltünk „népi demokráciában”, amiről mindenki tudta, hogy pont a „népi” jelenti belőle azt, hogy diktatúra. Az Orbán által kitalált és működtetett „illiberális demokráciáról”,... az „illiberális” jelző ma ugyanazt a szerepet tölti be, mint egykor a „népi”.
moareka
Érdekes ez a "modern kereszténydemokrácia"...kisanyám, ismersz te normális fiatalokat? Kár volt ezért jogot végezni...
Eladott Ország
@moareka: Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy Orbán Viktor régi vágású kereszténydemokráciájának terve valójában a húszas-harmincas évek dzsentri urambátyám-világának nosztalgiájából fakad. Várható volt, hogy kibújjon a szög a zsákból, és hogy végre eljussunk az őszinte színvallásig. Orbán Viktor illiberális rendszere nem kompatibilis a nyugati jóléti fogyasztói társadalommal és a szabad versenyre építő kapitalista piacgazdasággal, de a kísértetiesen hasonló jelek ellenére szocializmusnak sem mondható. Mi, magyarok, immár a Vezérünk álmaiban testet öltő sajátságos úton járunk Európában.Terhes lett nekik az EU, és most már onnan menekülni szeretnének. Nosza, váltsunk hát ismét köpönyeget, és mivel az új rendszerhez immár minden adott – földbirtok, kastélyok, pénz, gazdag és szegény ember egyaránt – itt az idő, hogy építsünk egy régi vágású kereszténydemokráciát.Nos, aki egy kicsit is jártas a magyar történelemben, az jól tudja, hogy az a bizonyos, nagyapáink által átélt régi vágású kereszténydemokrácia, az valójában egy nagyon szegény világ volt, amely milliőt elviselni bizony csak erős Istenhittel lehetett. „Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa” – prédikálta a pap a szentmisén az uradalmi cseléd és szolga híveinek, és ők hitték, hogy a haláluk után végre ők is elégtételt nyernek a megaláztatásukért Istentől a Mennyországban. Olyan világ volt az akkortájt, amelyben voltak előjogokat élvező bárók és grófok, és az ő teljesen jogfosztott cselédeik. Nem volt semmilyen szociális háló, családi pótlék és nyugdíj sem. Egy szoba-konyhás, zsúptetős, földpadlós vályoglakásokban lakott olykor három generáció is, emberhez méltatlan körülmények között. Olykor csak egy karéj kenyérért és egy köcsög aludttejért siratta a cseléd a másét. Abból a világból való az a mondás, hogy cseléd volt az apád, fiam, hát cseléd leszel te is!
man at work
"A magyar fiatalok többsége a hagyományos értékekben hisz"

Szerintem is: sör, bor, pálinka (a sorrend egyéni ízlés szerint változtatható, de lehet random is)
Lepényleső
Na ehhez kellhet a fapofa,de nem árt az erős gyomor,s a kifejezett keresztapai szigor?
nevemnick
Az biztos, hogy a ti ténykedésetek nem lesz hagyományos érték, mert reptetve lesztek, mint a sz@ros pelenka Horvátországban.
verőce21
Nem kétséges, csakis a keresztény értékek védelme miatt vállalja a Fidesz-KDNP a kormányzást.
evacica
@Eladott Ország: Az a baj, hogy Orbán elvesztette a visszapillantó tükrét és nem látja, hogy honnan is jött! Vágyik rá, hogy olyan legyen mint a régi arisztokraták, a pénzt vagyont már megszerezte a közösből, és azt hisz, hogy ez elég.Közlöm ez kevés, valami más is kéne hozzá, ami Orbánnak soha se lesz, se talpnyalóinak!
Aki Én
@verőceIQ 21: gazdádnak és rablóbandájának annyi köze van a keresztény értékekhez, mint neked az intelligenciához.
A KISZ multú, MSZMP párttitkár fia volt a ,,csuhások,, és a KDNP legnagyobb kritikusa, kigunyolója. Ezt a hazug cirkuszt csak ti buta emberek kajáljátok kétpofára.
Nektek mindegy mit, csak a nemzeti beteg mondja.
nezelodo
Biztos a Nemzethy Konzultációkból tudja ez az apáca. Tisztességes eredmény, olyan tisztességes, mint a konzultációjuk.
Eladott Ország
Ez a NER liba,csak a bűnöző csuti cigány által kiadott leckét mondja fel, igaz jó pénzért. Magyarország ebben is jobban teljesít, hisz csak itt, csak mi és csak most, meghaladtuk a hegeli dialektikát! A tézis, antitézis és szintézis hármasa után feltalálták a NERtézist! Nemzetikeresztényül ez már egyben a tizenegyedik parancs is: felebarátod más véleményét magad javára valósághajlítani ne feledd! uploads.disquscdn.com/images/2decd020bd0aad463b0402fc339da9d7bde9e617902000fcaeb1dc2a71149aa7.png?w=600&h=361

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.