A józsefvárosi járőrök 10 percen belül elfogták azt a párost, akik egy Corvin téri étterembe törtek be.

Mindössze 14 éves betörőket fogtak el Józsefvárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2019. augusztus 29-én éjjel egy férfi tett bejelentést, hogy Budapest VIII. kerületében követ két fiatal férfit, akik a Mária utcai tárasházuk kapuját betörték. A bejelentő azt is elmondta a rendőröknek, hogy a fiataloknál látott egy dobozt is, amit a lépcsőházban próbáltak kinyitni.

Az ügyeletes a józsefvárosi járőröket irányította a helyszínre, közben a bejelentővel folyamatosan vonalban maradt és tájékoztatta a rendőröket a menekülők útvonaláról. A járőrök a párost a Trefort utca és a Szentkirályi utca kereszteződésénél érték utol; míg az egyik rendőr kiszállt az autóból és elfogta az egyik fiút, társa a másik betörőt követte, akit a Szentkirályi utcában, a parkoló autók között megbújva talált meg. Amikor a rendőrök azonosították a két fiatalt, akkor derült ki, hogy mindketten alig múltak el 14 évesek.

A két fiatal elfogását követően a rendőrök átkutatták a környező utcákat és találtak egy pénzkazettát is, melyet a páros futás közben dobott el. Az adatgyűjtések során a rendőrök megállapították, hogy a pénzkazettát egy Corvin téri étteremből lopták el, ahová az éjjel törtek be.

A nyomozás során kiderült, hogy a két fiú a gyanú szerint augusztus 28-án egy XV. kerületi étterembe is betört, ahonnan pénzt loptak el.

A BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságán a két 14 éves fiút lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

(police.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@Horizont: Nem is készülnek (normális) embernek lenni.
papa.49
Képük nincs de tudjuk nem a napon barnultak le !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.