Két férfi gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

Érden megint átvert egy idős nőt egy "bajba került" álrokon

A nyomozás adatai szerint egy férfi 2019. augusztus 28-án délután egy idős nőt vezetékes telefonon felhívott, magát a sértett rokonának kiadva. A férfi arra hivatkozott, hogy balesetet szenvedett, ezért pénzt kért. Az idős nő elhitte, hogy a hívó fél a hozzátartozója és beleegyezett az összeg átadásába.

K. Dávid 31 éves isaszegi lakos megjelent Százhalombattán, ahol a kicsalt több százezer forint készpénzt a hölgytől átvette, majd a helyszínről távozott. Ezt követően Budapestre ment és ott az összeg egy részét L. Ferenc 25 éves budapesti lakosnak átadta.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói az érdi rendőrökkel együttműködve, a bejelentést követően rövid időn belül, Budapest XIII. kerületében a két elkövetőt elfogták, az Érdi Rendőrkapitányságra előállították, ahol csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az egyenruhások az ügyben tartott kutatások során a kicsalt pénzt megtalálták és a sértettnek visszaadták.

A rendőrök a két férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai az eljárás során vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.

(police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.