Lapértesülés szerint jól állnak a tárgyalások, és a szerelvényekre járó garancia sem fog elveszni.

A Világgazdaság pénteki lapszáma szerint 2020-ban készülhet el a 3-as metró klímaberendezéssel szerelt prototípusa – idézi a nyomtatott lapot a 24.hu. A Világgazdaság értesülései arról szólnak, hogy a BKV Zrt-nél már előrehaladott állapotban vannak az előkészítési folyamatok, a cég pedig több vállalattal, köztük a metrószerelvényeket gyártó orosz Metrovagonmas-szal is egyeztetett már.

2020-ban jöhet a klíma a 3-as metróra

Fotó: Illusztráció/wikipedia CC BY-SA 4.0/Kemenymate

Az utóbbi céggel azért fontos az egyeztetés, mert a klímaberendezéseket úgy kell beépíteni, hogy ne szűnjön meg a szerelvényekre vonatkozó garancia. 

A Világgazdaság úgy értesült, hogy a szerelés megoldható lesz, mert hogy a vázhoz nem kell hozzányúlni, csak a mennyezeti elemeket kell megbontani.

A lap hozzátette, a 3-as metróvonalon tapasztalható magasabb hőmérséklet ellen sokat segíthet a most is zajló állomás- és pályafelújítás (az északi szakaszt 2017. november 6. és 2019. március 30. közt újították fel, most a déli szakaszon dolgoznak április 6. óta, itt a tervek szerint a jövő év végefelé fejeződhetnek be a munkálatok. Utána jön a középső szakasz.)

Az északi szakasz modernizálása miatt ott a szerelvények már képesek a lap szerint a rekuperálásra, azaz a fékezéskor keletkezett energia árammá alakítására. A középső és a déli szakaszon azonban az elavult biztosítóberendezések miatt az energiát nem tudják visszanyerni egyelőre, így az hő formájában melegíti az alagutat, akár 10 °C-szal növelve a hőmérsékletet.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És, ha esetleg nyer a Taplós, akkor kiderül, hogy műszakilag mégse megoldható. A sinek nem bírják el a megnövekedett terhelést. Az utasok légionárius betegséget kaphatnak a klimától. A huzat zavarja az alagút faunáját és flóráját.
Majd kitalálnak valamit, ami miatt mégsem lehet megcsinálni. Találékonyak a fiúk, ha inkább saját zsebre lehet dolgozni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Es mindez mennyibe fog fajni a Budapestieknek? Sarlosek mar egyszer kifizettetek veunk a ruszkiknak a 3-as metro felujitasat, amit tobbe kerult, mintha vadi uj francia metro szerelvenyeket vettunk volna KLIMAVAL.
namihami
És, ha esetleg nyer a Taplós, akkor kiderül, hogy műszakilag mégse megoldható. A sinek nem bírják el a megnövekedett terhelést. Az utasok légionárius betegséget kaphatnak a klimától. A huzat zavarja az alagút faunáját és flóráját.
Majd kitalálnak valamit, ami miatt mégsem lehet megcsinálni. Találékonyak a fiúk, ha inkább saját zsebre lehet dolgozni.
Yoda69
@namihami: Vagy majd a nemzethy vejko megoldja a problemat sulyos szaz milliardokert, mint tette azt a kozvilagitassal.
Eladott Ország
Korábban Tarlós István főpolgármester a precíz mérnök azt mondta, műszakilag nem megoldható a klíma beszerelése a felújított metrókocsikba, mert azok nem férnének úgy be az alagútba, a BKV vezérigazgatója, Bolla Tibor pedig azzal ellenérvelt, a kocsiszekrény nem bírta volna el a légkondit. Szegény Tarlós, csak most döbbent rá, hogy a főpolgármesteri pozíció még szapora nyelvcsapások mellett sem életfogytiglani munkakör.Ujjé!... Lesz büfékocsi a metrón!... Meg ingyen sör és örökélet!... Jön a választás, hát a fidesz megígéri a nyugdíjasoknak még a 14-ik havi nyugdíjat is!
Korábban hazudott Tarlós, mert az észtek a klíma beszerelésével együtt adtak ajánlatot, még olcsóbb is volt, mint a ruszkiké klíma nélkül, és korszerűbb megoldásokat tartalmazott, 5 évvel hosszabb garanciát vállaltak rá, ő mégis a ruszkiknak feküdt be. Ezt még le kell verni a vén mellébeszélőn, mert ezzel konkrétan kárt is okozott.
rokker33
@Eladott Ország: De még milyen kárt okozott!Az öreg kecske még a 80 90 években él és nincs tisztában azzal, hogy 2018 ban már illene klíma berendezéssel felszerelt metró szerelvényt buszokat villamosokat forgalomba állítani! Nem is értem egy vagon pénzből újították fel ezeket az amúgy már MÉH telepre ítélt vagonokat és egy nyomorult klíma sem fért bele a milliárdos beruházásba!! Már ezért lekellett illett volna valamit tennie ha már elkurta vagy fejezze be a vezető pozíciót már öreg elavult 20. Századi kommunista gondolkodása van nem való polgármesternek a 21.századba!!
papa.49
Az igazság meg az, hogy az észtek ha jól emlékszem adtak volna vadi új gyártású, korszerű 3 fázisú hajtással, klímával felszerelt szerelvényeket az orosz ár 90 % ért !!!
Hát csak ennyit a bolondistók, meg a kontár kurmány hozzáértéséről !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.