Jelenleg még tombol a nyár és kánikula van. Nem lesz másképp még a hétvégén sem. De utána nagyot fordul az időjárás, kedden jön a végéleges változás. Csütörtökön már mindenhol őszies idő lesz. 

Az utolsó nyári hétvégén is sok lesz a napsütés, kánikulával, néhol 35 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a sok napsütés mellett a délutáni, esti órákban elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok, nagyobb eséllyel az Alföldön, az északi hegyekben és északnyugaton. Zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban általában 16-21 fok lesz, de a szélvédett völgyekben ennél kissé hidegebb, a városokban, magasabb helyeken és a Balaton partján kissé melegebb lesz a hajnal. Napközben 28-35 fok lesz, az Alpokalján van esély 30 fok alatti értékekre.

Szombaton is napos időre lehet számítani. Elvétve fordulhat elő zápor, zivatar. Zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A minimumhőmérséklet 14-21, a maximumhőmérséklet 29-34 fok között várható.

Vasárnap, szeptember elsején is nagyrészt derült vagy gyengén felhős lesz az idő. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 29-34 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Hétfőn kezdetben napos időre számíthatunk, majd délután nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. A Dunántúlon az erősödő gomolyfelhő-képződés mellett zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szelet élénk lökések kísérik, majd nyugaton a szél északira fordul, megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 29 és 34 fok között alakul.

Kedden jön a fordulat és a nyárias meleg vége

Kedden napközben nyugatról erős hidegfront éri el hazánkat, ami egyik percről a másikra jó 10 fokos lehűlést, nagyobb esőket hoz – először csak nyugaton

– árulta el a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

Nyugaton ősz, keleten nyár

Érdekes kettősség fog kialakulni – tesz hozzá a 24.hu. A Fekete-tenger térségében ugyanis egy stabil anticiklon gomolyog, ami ha nem is megállítja, de nagyon lelassítja a front keleti irányú vonulását nagyjából a Duna vonalán. Így keddtől a Dunántúlon csapadékos lesz az idő 20 fok körüli hőmérséklettel, míg a keleti országrészben 30 fok közelében marad a hőmérséklet, és csak egy-egy zápor-zivatar kialakulására van esély.

Lassanként azonban a szezonzárónak is tekinthető front meghódítja az egész országot, csütörtök-péntek magasságában mindenhol megszűnik a kánikula, beáll a szeptember elejére jellemző 24-28 fokos hőmérséklet – már ami a nap legmelegebb óráit illeti.

Kedden nyugaton nagyrészt erősen, keleten változóan felhős lesz az ég. Nyugaton eső, zápor, északkeleten zivatar is várható, másutt kicsi a csapadék esélye. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon erős vagy viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 32 fok között valószínű, nyugatról kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Szerdán közepesen és erősen felhős időszakok és területek egyaránt lesznek. Főként nyugaton és északon valószínű eső, zápor. Az északi, északnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 28 fok között valószínű.

Forrás: 24.hu, Kiderül, MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Kósa lesz a m.elnök,s nem lesz szóvivője? Így megint ez lesz a legvidámabb barakk helye?
Hatalmas fordulat mi más lehetne?
laja70
"Jelenleg még tombol a nyár és kánikula van. Nem lesz másképp még a hétvégén sem." Hülyék!!! - Hol tombol a nyár???!!! Sokszor a Pesti Srácok színvonala alatt tudósít a lap!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.