A döntő különbség, hogy míg Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester az autósoknak tervezi Budapestet, az Állampolgárok a Centrumban Egyesület a gyalogosoknak – jelentette ki a szervezet főpolgármester-jelöltje szombaton fővárosi sajtótájékoztatón.

Elindult a kampány: Puzsér a gyalogosok Budapestjét hozná létre

Fotó: Puzsér Róbert / Facebook

Puzsér Róbert arra reagált, hogy a jelenlegi főpolgármester egy lapinterjúban azt mondta, húsz percig ingyenessé tenné a parkolást.

Az Állampolgárok a Centrumban Egyesület jelöltje úgy fogalmazott: újra akarják tervezni Budapestet autóról emberre, Nyugat-Európában ugyanis mindenütt ez a trend. Tarlós István ezzel szemben "szovjet-közép-ázsiai" mintákat követ – hangoztatta.

A város lassan megtelik autókkal, több már nem fér be. Évente 25 ezer további gépkocsit helyeznek forgalomba Budapesten, azonban a folyamatot óhatatlanul meg kell fordítani – jelentette ki.

Puzsér Róbert szerint Tarlós István "a felső 10 százaléknak" fejleszti a fővárost, mert úgy gondolja, nekik van érdekérvényesítési képességük. Ők alkotják a gazdasági elitet, amely az agglomerációban él. Főpolgármesterként azonban ő "a felső 10 százalék igényeiről az alsó 90 százalék szükségleteire" tervezné újra Budapestet – hangoztatta a jelölt.

Bodrog Zoltán, a Sétáló Budapest program főszerkesztője arról beszélt, hogy a hivatalban lévő főpolgármester a városlakók erőforrásaiból osztogat, amikor ilyen parkolási ígéretet tesz, autókat "csábítgatva". Holott éppen a tömegközlekedés bővítésén és a terek közösségi használatának erősítésén kellene fáradoznia – vélekedett.

Az ő "húszperces mondásuk" a programjukban arra vonatkozik, hogy ennél ritkábban sehol nem követhetik egymást a tömegközlekedési járatok, amire fedezet is van – közölte.

Kérdésre felelve Puzsér Róbert azt mondta: nem csodálkozna, ha tényleg igazak lennének a hírek, amelyek Zugló csődhöz közeli pénzügyi helyzetéről szólnak, Karácsony Gergely kerületi polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt ugyanis "rendkívül gyengekezű városvezető".

Az Állampolgárok a Centrumban Egyesület jelöltje továbbá kiemelte, hogy amennyiben nem választják meg főpolgármesternek, nem kér semmilyen pozíciót, hanem visszavonul a kulturális térbe, és várja a következő alkalmat a Sétáló Budapest program "megfuttatására" a közvélemény előtt, feltéve, hogy azt addig "a kapzsi politikusok" nem lopják el és valósítják meg. Ha megteszik, ő elégedett lesz – fűzte hozzá.

Nem a 2010 előtti világot akarják visszaállítani, ők az elmúlt harminc év ellenzéke – jelentette ki Puzsér Róbert.

MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Puzsér bebizonyítja, hogy még tarlósnál is van lejebb!!!
bencemacska
@CsipkeRózsa: ma, 19:09
Na, arról mondjál le, hogy ott még "munkába igyekvők" lakhatnának! Azoknak dolgozni kell, nem érnek rá sétálni!
Sőt, legalább minden második házat is le kell bontani, hogy a NEM DOLGOZÓKNAK legyen hol sétálni.
man at work
A hülyegyerek nem tudja elengedni...
Már régen beégett (elhagyta anyu - LMP, elhagyta apu - Jobbik), de úgy látszik a hülyegyerek, ezt vagy nem vette észre, vagy nem akarja észrevenni - mert a fejébe vett valami bolondságot.
Eddig volt valamennyire valaki, de ezután egy senki-semmi lesz, akire csak ferde oldalpillantásokat vetnek az emberek.
Így múlik el egy vi... egy ember dicsősége, miután kiderült ordítva róla a kisszerűsége.

Nem sajnálom Puzsért. Megdolgozott azért, hogy teljesen lenullázza magát.

Csak egy hajszál választja el az őrültet a zsenitől, de Puzsért már egy hajszál sem választja el.
3dwhite
@man at work: :))) Biztos napszúrást kapott.
Sámannus
Ez ám a csaszi megoldás. Nem kell légkondi se hozzá. A pohosnak meg csattog a farka a röhögéstől.
karma1
A franc az alszent bunkojaba: ment valamilyen belvarosi lakossagi talalkozora, es elkesett, mert nem talalt parkolohelyet! (Volt errol egy cikk itt par honapja errol)
Szoval ha mar annyira gyalogolni akar, akkor miert nem gyalog setalt be a talalkozora? Maris jo peldat mutatott volna be - hat o az a hamis pap, aki vizet predikal, es mar nem is bort, hanem tomenyet iszik,...:o((((
A sajat hitelesseget dontogeti meg minden nap... Aki ezt nem veszi eszre, es megis ra szavaz, az meg is erdemli majd a szopast...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.