A cégek és a lakosság is tíz éve nem látott tempóban veszi fel a hiteleket. A babavárót az is felveszi, aki nem szorul rá, vannak, akik befektetik a kamatmentes kölcsönt. Az elmúlt tíz évben nem volt olyan mértékű hitelbővülés a vállalatoknál, mint az elmúlt évben - mondta Nagy Tamás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi rendszer elemzés igazgatóságának vezetője. A teljes vállalati hitelállomány 16, a kis- és középvállalatok (kkv) hitelállománya 13 százalékkal nőtt. A háztarzások hitelállománya 8 százalékkal nőtt, az új hitelszerződések száma 26 százalékkal emelkedett. A kereslet hajtja a hitelezést, a bankok már nem tudnak érdemben lazítani a feltételeken. Az MNB pedig nem aggódik, a hitelezést nem tartja túlfűtöttnek.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
trükköznek? ne már, erre találták ki, persze + a parasztvakítás! =))
Eltolcsy nem aggódik, mert ezt akarta! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
Vagyis kihasználják a kormány nagyszerű lehetőségét.
nemkati
@reagens: Te tényleg nem fogod fel, hogy ez a hitel csak a tehetőseknek segít, sokszor olyanoknak, akik enélkül is meg tudják oldani a lakhatásukat, a kiskeresetűek közül meg sokan fel se tudják venni a hitelt? A kormány megint, mint mindig, a gazdagoknak kedvez. Már most szólok: ettől nem fog megjönni a gyerekvállalási kedv, csak a Fidesz-fanok száma gyarapodik, de hát ez is volt a cél. Na ez szintén egy ordenáré hazaárulás! Ezek nem szeretik a hazájukat, csak a pénzt. Te is közéjük tartozol.
RonaGyuri
@reagens: igen a kormány az ócska pribékjeinek adja a lehetőséget a lopáshoz csaláshoz és a szélhámossághoz, de ti ezt szeretitek! =))
reagens
@nemkati: @RonaGyuri: Jól látjátok. Nem a lumpen munkakerülő és megélhetési gyerekgyártóknak találták ki. Azokat ti úgyis támogatjátok. Csak magyarellenes legyen. Az a fontos számotokra.
reagens
@RonaGyuri: Eddig matematikus voltál. Mára pszichológus lettél nyomorult?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.