Aki elkallódott szavazásra jogosult magyar állampolgárt lát, értesítse, hogy jelentse be lakcímváltozását, mert nem fog tudni szavazni új lakhelye szerint. Az önkormányzati választás kitűzéséről szóló értesítők egy százaléka érkezett vissza a Nemzeti Választási Irodához (NVI), mert a címzettet nem találta a posta, közölte az NVI az MTI érdeklődésére.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem elég, hogy nem csak az NVI keresi

mármint ha bárki is keresi, de sokkal nagyobb gond, hogy az NVI az MTI-s közleményben nem pontosan/félreérthetően fogalmazott

Szinte a teljes médián átfutott a derék NVI közleménye az MTI-re hivatkozva: „Az önkormányzati választás kitűzéséről szóló értesítők egy százaléka érkezett vissza a Nemzeti Választási Irodához (NVI), mert a címzettet nem találta a posta”.
Néhányan ezen szellemeskedve kóborló és az NVI által keresett polgárokról zagyválnak. Pedig valójában a központi nyilvántartás az, akinek hiányoznak illetve rossz címen vannak nyilvántartva. Bár az igazat megvallva nekem – mint a témában sok évtizede aktív szakembernek – az a gyanúm, hogy nem feltétlenül erről van szó, de ők a lakcímváltozást tartják az oknak.
Ez egy dolog, de a közlemény egy megfogalmazása nagyon félrement.
„A lakcímváltozás bejelentésének elmulasztása azzal a következménnyel is járhat, hogy a választópolgár nem tud az új lakóhelyén voksolni. A szavazásnak ugyanis az a feltétele, hogy a választópolgár igazolja személyazonosságát és lakcímét. Ennek hiányában a szavazatszámláló bizottságnak vissza kell utasítani a választópolgárt.” – írták, ami minimum félreérthető. A gondolatból egy meghatározó momentum hiányzik: szerepelnie kell a névjegyzékben (ami a nyilvántartás aktuális állapotát rögzíti)! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.