Történelmi nézőpontból a gyermekvállalás a legszemélyesebb közügy, és az "európai meghasonlást" csak akkor lehet elhárítani, ha minden európai országban a legfontosabb közüggyé válik társadalmi, gazdasági, kulturális és politikai értelemben egyaránt – mondta az Országgyűlés elnöke a III. Budapesti Demográfiai Csúcson csütörtökön a Várkert Bazárban.

Kövér László megmondta, mi az élet legnagyobb értelme

Kövér László előadásában Máté evangéliumát idézve – miszerint "minden ország, amely magával meghasonlik, elpusztul (...)" – kijelentette: nincs súlyosabb egyéni vagy közösségi meghasonlás annál, ha az életet nem akarjuk továbbadni, ha a jólét érdekében biológiai értelemben lemondunk a jövőről.

Mint mondta, az élet legfőbb értelme, hogy továbbadjuk, és ez nemcsak egyéni kötelezettség, hanem a közösség szempontjából társadalmi-gazdasági szükségszerűség is. Kiemelte, a demográfiai adatok pontosan jelzik: "európai és magyar közösségünket a meghasonlás veszélye kísérti".

A házelnök kitért a 20. századi magyar demográfiai helyzetre, amelyről azt mondta, Magyarország az egyetlen ország Európában, ahol lassan négy évtizede, azaz 1981 óta kevesebben születnek, mint amennyien meghalnak. Ez összefügg azzal – fűzte hozzá –, hogy 1956-ban "hazánk volt az egyetlen ország a világon", ahol teljesen szabaddá tették a művi terhességmegszakítást, és 1956 és 2017 között 6 millió legális abortuszt végeztek. Ez magasabb szám, mint Magyarország két világháborús életvesztesége, továbbá az 1920-as békediktátum által szülőföldjükkel együtt elcsatolt magyarok, valamint az 1956-os forradalom után az országból elmenekült emberek száma együttvéve – fűzte hozzá.

Kövér László előadásában elmondta, a magyar kormány által 2010-ben indított népesedéspolitikai fordulat célja, hogy 2030-ra az ország elérje a 2,1-es termékenységi rátát, azaz önerőből – migráció és illegális kényszermigráció nélkül – biztosítsa a társadalmi önfenntartást.

Hozzátette, a jelek biztatóak, hiszen a 2010-es 1,25-ös termékenységi ráta után most ez a mutató 1,49, és 2010-hez képest nő a házasságkötések száma, csökken a válások és a terhességmegszakítások száma, tavaly pedig jelentősen – csaknem 80 százalékkal – csökkent a népesség tényleges fogyásának az üteme 2010-hez képest.

"Az európai népesedési fordulat megteremtése érdekében mindannyiunknak el kell döntenünk, hová állunk": az élet vagy a halál kultúrájának oldalára, "építjük vagy romboljuk a közösségeinket" – hangsúlyozta a házelnök.

Véleménye szerint a rombolók célja a természetes közösségek felmorzsolása, elszakítása Istentől, az emberek megfosztása egymás közösségétől. Ha ugyanis nincsenek többé természetes közösségek, ha nincs többé család, vallási vagy nemzeti közösség, akkor többé nem lehet közjóra, közérdekre vagy éppen közbiztonságra hivatkozva szabályok alá vetni a magánérdeket – fűzte hozzá.

Kövér László szerint Európában a halál kultúráját szolgálják mindazok, akik azt hirdetik, hogy a gyermekvállalás magánügy, amit az állami politikának tabuként kell kezelnie. Mint mondta, a gyermekvállalás a legszemélyesebb közügy, ehhez pedig vissza kell állítani a megbomlott egyensúlyt egyén és közösség, szabadság és felelősség, jog és kötelezettség között, hogy "újra képesek legyünk különbséget tenni" helyes és helytelen, erény és bűn, igaz és hamis, jó és gonosz között.

Mindez azonban nem érhető el pusztán politikai eszközökkel, még a legnagyobb demokratikus felhatalmazás mellett sem – hangsúlyozta, hozzátéve: olyan mentális fordulatra van szükség társadalmainkban, amelynek eredményeként a hagyományos értékekhez ragaszkodó többség tevékenyen is hajlandó ennek védelmére. Ha azonban a közösség vezetésére felhatalmazottak nem élnek ennek érdekében a rájuk bízott politikai eszközökkel, akkor bűnt követnek el az utánuk következő nemzedékkel szemben – emelte ki.

Az Országgyűlés elnöke szerint szintén a halál kultúráját szolgálják Európában mindazok, akik a természetes nemi különbözőségeket természetellenes módon manipulálják, akik azt hirdetik, hogy a homoszexuális nemi irányultság megváltoztathatatlan biológiai adottság.

"Mi, magyarok elhatároztuk, hogy meg akarunk maradni azoknak, akik ezer esztendeje vagyunk": a keresztény Európát sajátos, mással fel nem cserélhető kultúrájával gazdagító nemzet tagjainak – hangoztatta előadásában Kövér László.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
"Kövér László szerint Európában a halál kultúráját szolgálják mindazok, akik azt hirdetik, hogy a gyermekvállalás magánügy, amit az állami politikának tabuként kell kezelnie."

Koteles elvtars!
Ilyet utoljara a nacik mondtak, amikor a koztudatba vittek a "nemet anya" fogalmat. Az ertelme az volt hogy a nemet noknek egy szerepe van: gyereket szulni a 3.birodalomnak, akiket aztan mar 14 eves korukban vihettek is volna a frontra. Hal isten addigra hitler megbukott, ahogy ti is meg fogtok bukni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@kereső: Nem tudok olyasmit látni, ami még nincs. Az meg nem érdekel, hogy ki mit magyaráz bele. Majd ha kötelezővé akarnak tenni valamit, ami nem tetszik, akkor teszünk ellene. Addig minden csak ugyanolyan vélemény, mint a tied vagy az enyém.
kereső
@Málna: szóval mindaddig, mig visszafordithatatlanná nem válik minden- bevetted Te is a lexarom tablettát. Nos az "utána" tabletta a társadalomátalakitásra még nincs feltalálva, az aktus utáni sem minden esetben hatásos. De a lelked rajta. Nem tudom hány éves hölgy vagy, de ha 40-en innen,m akkor Téged -és kortársaidat érinti legkeményebben az amit országunk "nagyjai" előadtak tegnap. Komolyan kell ezt venni- ezt tapasztalat alapján mondom, az elmult 9+ év mondatja ezt velem.
Málna
@kereső: Mire gondolsz pontosan? Mit kellene tenni és mi ellen?
vacsi
Ha neki ez az élete értelme, hát áldásom rá! De másokat hagyjon békén!
Yoda69
@vacsi: Ok a regnalo hatalom. Ha aldasod adod ra akkor meg maradnak is, es nem fognsk beken hagyni masokat. Sot. Egyre tobb durvabb naci program fog eletbe lepni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.