Giuseppe Conte 2018 júniusa óta vezette előző kormányát.

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Giuseppe Conte olasz kormányfő ismételt miniszterelnöki megbízatásához – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szombat délelőtt.

Az Ön személyében olyan vezetőt köszönthetek Olaszország miniszterelnökeként, akiről az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy elkötelezett az országaink közötti kapcsolatok fejlesztése iránt. Bízom abban, hogy az eddigi közös erőfeszítéseinkhez hasonlóan a jövőben is számíthatunk Önre a magyar-olasz együttműködés további gazdagításában és az erős nemzetekből álló, versenyképes Európa megteremtésében

– írta Orbán Viktor. Biztosította olasz kollégáját, hogy a magyar kormány készen áll a közös munka folytatására.

Orbán Viktor üzent az olasz miniszterelnöknek

Felelősségteljes munkájához jó egészséget és sok sikert kívánok – zárta gratuláló levelét a miniszterelnök.

Olaszországban csütörtökön tette le hivatali esküjét az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a balközép Demokrata Párt (PD) közös kormánya Giuseppe Conte miniszterelnök vezetésével.

Conte 2018 júniusa óta vezette előző kormányát, amely az M5S és a jobboldali Liga koalícióján alapult. A két párt szövetsége azt követően bomlott fel, hogy a Ligát vezető Matteo Salvini az előrehozott választások és a kormányfői tisztség elnyerésének reményében felmondta a kormányzati együttműködést. Salvini döntését hetekig tartó belpolitikai válság követte.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

geopapa
Ha ló nincs...marad a szilárd elvhűség.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Orbán megpróbál úgy tenni, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, és semmi problémája nem lenne azzal, hogy nem Matteo Salvini lett Olaszország új miniszterelnöke. Giuseppe Conte soha nem állt közel sem Orbán Viktorhoz, sem pedig politikájához, most Orbán mégis olyan gratuláló levelet írt, mintha ez a múltban így lett volna.
kolozsvaros.com/rovidek/nem-tunik-olyan-oszintenek-ez-a-gratulacio-viktor/
namihami
Arról, hogy a Conte mit gondol az Orbánról és a leveléről, mint egy újabb orbáni helyezkedésről az éppen előtte felvillanó se..el kapcsolatban, az MTI nem adott ki viszontközleményt.
/a helyes válaszolók is tartsák meg maguknak/
Borsodi
Madarat tolláról embert barátjáról.
Szeparepa2
Én is üzenek neki: MEG LESZEL BASZVA HAZAÁRULÓ NÁCI RABLÓGYILKOS PATKÁNY A KURVA ANYÁD..!
Lepényleső
Ez üzenet,nem inkább ajnározás,ahogy zsarnokok között lenni volt szokás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.