Elégedettek a húzóágazat szolgáltatói az idei nyár mérlegével.

A szeszélyes nyári időjárás ellenére pedig a belföldi turizmusban is bővülést mértek az ország valamennyi régiójában – ismerteti a Magyar Nemzet.

A napilap szombati számában megjelent körkép szerint a múlt évvel összevetve sokkal több kisgyermekes család, baráti társaság és nyugdíjas vendég fordult meg a szállodáktól a kempingekig a vízpartok, a fürdők és strandok környékén, valamint a turisztikailag vonzó térségekben.

Noha a végleges vendégforgalmi adatokat még nem ismerjük a nyári hónapokról, az már látható, hogy rendkívül erős szezont zárt a hazai turizmus – közölte a Magyar Nemzettel Guller Zoltán. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója kiemelte: magas vendégszámot realizáltak a szálláshelyek, s a vízparti üdülőkörzetek mellett az ismertebb turisztikai térségek képviselői is nagy szezonális látogatottságról számoltak be.

Magyarország népszerű turistacélpont

Az augusztus évek óta a legerősebb turisztikai hónap a Balatonnál és a kiemelt úti célok esetében, szerencse kellett ahhoz, hogy a nyár utolsó hónapjában valaki még szabad szobát találjon. Tele voltak a szálláshelyek, a fürdők, az éttermek, a strandok, és számos rendezvény, sportesemény fűtötte az egész nyári szezont – mondta Guller Zoltán. Hangsúlyozta: az a céljuk, hogy új szezonokat is nyissanak, vagyis ösztönözzék a belföldi utazókat hazánk őszi arcának felfedezésére. A turizmusban, amely a nemzetgazdaság húzóágazata, az uniós átlagot meghaladó, tízszázalékos növekedés várható az év végéig – mondta a vezérigazgató.

A cikk ismerteti, hogy a belföldi és a külföldi vendégek körében egyaránt Budapest és a Balaton a legkedveltebb úti cél. Az első hat hónapban nőtt a Balatonnál a vendégforgalom, ami többek között annak köszönhető, hogy a térségben 2016 óta százmilliárdos nagyságrendben zajlottak, zajlanak fejlesztések. Ebben az évben országszerte csaknem ezer turisztikai beruházás valósul meg, szálláshelyek, strandok, látványosságok és infrastruktúra.

Az utószezon még tart, de az már látszik, hogy ebben az évben mérsékelten nőtt a külföldre utazó magyarok száma – mondta a lapnak Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke. Molnár Judit elmondta: március végén az elmúlt éveket messze túlszárnyaló előfoglalási időszak zárult az utazási irodák által kínált nyaralásoknál, idén sokan már jó előre megtervezték a nyári pihenésüket, és már tavasz végén előre befizették vagy lefoglalták a külföldi utat. Különösen a családdal utazók tudták nagyon jól kihasználni azt, hogy az előszezonban jelentős kedvezményekkel, a főszezoni árnál akár harminc százalékkal olcsóbban juthattak hozzá a külföldi utakhoz.

A szezon értékelésében Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke azt emelte ki, hogy összességében minden kategóriában nőtt a belföldi szálláspiac forgalma a kempingektől kezdve a magánszálláshelyeken át a luxushotelekig. Mint mondta, friss régiós jelentések szerint országszerte valamennyi szolgáltató érzékelte forgalmán, hogy fokozódott a külföldi érdeklődés, valamint azt, hogy a lakosság nagyobb része engedhette meg magának a belföldi, nemritkán a fővárosi szállodai pihenést – olvasható a Magyar Nemzetben.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(magyarnemzet.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A belföldi turizmus nem csoda, ha erősödik, hiszen a rossz forinttal nem sokat lehet külföldön elérni.
Ugyanakkor a külföldiek persze szívesen jönnek, mert a valutájukért többet kapnak, szintén a rossz forintnak köszönhetően!!!
Nagyon büszkének nem kellene lenni rá!!!
Jozefina
A belföldi turizmus nem csoda, ha erősödik, hiszen a rossz forinttal nem sokat lehet külföldön elérni.
Ugyanakkor a külföldiek persze szívesen jönnek, mert a valutájukért többet kapnak, szintén a rossz forintnak köszönhetően!!!
Nagyon büszkének nem kellene lenni rá!!!
kokopelli
@Jozefina: "..és az € beváltásánál kapott Forinttal mit kezdjek?"- kérdezték azok az ismerősök,akik már
voltak Magyarországon?
-Adok nektek egy régi "digi". zsebszámológépecskét" kölcsön!!...
(nálam is beválik az átszámitásnál,u.i nem vagyok Pataki Ferenc (;-))
maci0427
Népszerú? ha,ha,ha !!! Szerintem meg hírhedt célpont is a külföldiek személyen, köszönhető ez az átbasz...ós Taxisoknak, Vendéglátósoknak, utcai Zsebtolvajoknak és akik az embereket simán csak Kirabolják, megtámadják , de most már a Hableány kishajó Dunai katasztrófája is betette a kaput ! De azért a statisztika az olyan, hogy lehet hamisítani , igaz ?!
maci0427
@Jozefina: Pontosan így van ! Nem rossz a forint, hanem egyenesen szar , de a külföldieknek ez nagyon jó hír ! De ez még nem kompenzál más negatív dolgokat, hiszen vannak még magyarországnál is szebb, jobb, olcsóbb országok a külföldiek számára!
Jozefina
@maci0427: Igen! Ide nem azok jönnek, akik igazi luxust keresnek, hanem a kispénzűek, akik abból itt nagyon jól megvannak!! Rühelke környezete és peresze mészáros örömére!!! És ezen felül mit kaszálnak még az üzemanyag árakon is!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. August 7., 18:49
Meghalt Reigl Judit