A következő időszakban a nemzeti függetlenség megerősítésére kell koncentrálni – mondta Rogán Antal szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű találkozó előtt.

Rogán: Magyarország 110 százalékkal vállalta túl az EU-s forrásokat
Fotó: MTI/Varga György

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a találkozónak helyet adó Dobozy kúriánál tartott sajtótájékoztatón közölte: Orbán Viktor miniszterelnök arról beszél majd az összegyűlteknek, hogy "a 2010 óta eltelt 9 évben először megteremtettük a függetlenséget, majd megvédtük azt; az előttünk álló évek legfontosabb feladata a nemzeti függetlenség megerősítése".

Hozzátette: ehhez egy erős és sikeres gazdaság kell, ahhoz pedig szuverén és önálló gazdaságpolitika vezet, amit az elmúlt években is folytattak.

Felidézte, hogy 2010 óta vissza kellett fizetni az IMF-től és a Gyurcsány-, Bajnai-kormány által az Európai Uniótól felvett hitelt.

Ezután a nemzeti függetlenséget több támadás érte; pénzügyi jellegű a rezsicsökkentés idején, majd "2015 és 2018 között többször próbálták kikényszeríteni, hogy megnyissuk a magyar határokat a bevándorlók előtt"

- mondta.

Úgy fogalmazott: "minden alkalommal sikeresen védtük meg a nemzeti önrendelkezés szabadságát".

A politikus szólt arról, hogy az elmúlt években a magyar gazdaság növekedése nemcsak kiemelkedően magas, hanem az EU-n belül az egyik legmagasabb, és a közép-európai térségben is élenjáró. Azt a különbséget, ami a közép-kelet-európai országok növekedése és a magyar gazdaság mostani teljesítménye között van, a magyar gazdaságpolitika, a gazdaságvédelmi akcióterv tette hozzá – húzta alá.

A következő években minden forrást arra koncentrálnak, hogy erős magyar gazdaságot teremtsenek. Ez a feltétele annak, hogy továbbra is támogatni lehessen a családokat, megvédjék a nyugdíjak értékállóságát – hangsúlyozta.

Kérdésre válaszolva azt mondta: az önkormányzati választás nem ideológiai, politikai választás, hanem arról szól, hogy milyen embereket választanak a települések élére.

"A Fidesz-KDNP-nek rengeteg kipróbált, sikeres polgármestere van, akik bizonyítottak az elmúlt 9-13 évben, érdemesek arra, hogy ők vezessék a településeiket"

- fűzte hozzá.

Rogán Antal szerint a kormánypártok alkalmas embereket kínálnak a választóknak, az ellenzék részéről viszont pozícióra törekvő, alkalmatlan emberek állnak szemben a sikeres és bizonyított Fidesz-KDNP-s polgármesterekkel. Erre szerinte a legjobb példa Budapest, amelyet "Tarlós István személyében egy nagy tapasztalattal rendelkező, 29 éve városvezető irányít, az ellenzéki oldalon három alkalmatlan jelölt áll vele szemben".

További kérdésre válaszolva azt mondta, számára nem meglepő, hogy a "távozó, bevándorláspárti Európai Bizottság megint választás előtt hoz ki egy OLAF-jelentést. Így szokták csinálni, ezzel szokták támogatni Magyarországon az ellenzéket, akikkel szimpatizálnak a kormány helyett" – jegyezte meg.

Közölte:

Magyarország 110 százalékkal vállalta túl az EU-s forrásokat; "ez sikeres lehívás, még ha minden korrekciós tételt érvényesítenének, amiben sok vita lesz, akkor is az a helyzet, hogy Magyarország minden uniós forrást lehívott, tehát az embereket nem érte kár"

- tette hozzá.

Az OLAF Angela Merkel német kancellárral vitatkozik, aki egy hónappal ezelőtt Sopronban jelentette ki, hogy a magyar kormány hatékonyan, az emberek javára hívta le az uniós forrásokat, és ez meglátszik a magyar gazdasági növekedésen is – mondta a kabinetiroda vezetője.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Mii vaaan?
110 százalékkal loptátok túl magatokat az EU-s forrásokból?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
A fidesz 110 százalékkal tolta túl a biciklit,jól teljesítettek az eu -s pénzből.csak nekünk már nem jutott normális dolgokra belőle.
Van kisvasút stadionok ,majdnem útnak nevezhető utak (26) kerítés építés stb.
https://www.youtube.com/watch?v=25Ejx9yqNf4...
https://www.youtube.com/watch?v=fMtPzQTurIM...
namihami
És ez fokozottan igaz (többek között) pl. a lakás állandóan táguló alapterületére vagy a helikopter üzemeltetési költségére.
---hogy csak egy néhányról essék szó---
papa.49
A maradék IMF. pénzből vettétek meg a mol-t ami másnap már csak fele annyit ért roggyanttonyo hazudsz mint mindig !!!
verőce21
"A magyar gazdaság növekedése nemcsak kiemelkedően magas, hanem az EU-n belül az egyik legmagasabb, és a közép-európai térségben is élenjáró" – mondta a miniszter a Polgári Pikniken.
Klubtag
Az összes többi mérőszám, vizsgálati szempont, vagy elérhető színvonal alapján az utolsó előttiek vagyunk.
Az olyan fajta gazdasági mutató, ami a magyar munkaerő kizsigerelésétől (rabszolgasorba hajszolásától), az idegen befektetők hasznát növelő bérmunkától, az elvándoroltak hazautalásától, a humán szféráktól megspórolt milliárdoktól, a hazug statisztikák alapján - a társadalmi szolidaritás alapján ellátottaktól - elcsalt jelentős összegektől, a számolatlanul beömlő EU-s támogatásoktól (amit persze még tisztességes módon elkölteni is képtelen a kormányzat) olyan amilyen, azok ne ünnepeljenek, hanem szégyenkezzenek.
Aki Én
@verőce IQ 21: tény, hogy van növekedés, de ilyen mélységekből, ennyi eu-s forrással ez igen karcsú. Ezzel együtt szinte csak Bulgáriát előzzük, de szarni a tényekre.
Rogán mint mindig, most is hazudik a magadfajta tájékozatlan hazaárulóknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.