A babaváró támogatások közel felét lakásvásárlásra igénylik a Duna House hitelcentruma adatai alapján. A folyósított támogatások átlagos nagysága 9,7 millió forint, szinte mindenki a maximális összeget igényli és a bankok minimális korrekcióval hagyják jóvá – közölték.

A babaváró támogatás pörgeti a lakáspiacot

Az elemzés szerint a felújításra fordított támogatással együtt az ügyletek közel kétharmada az ingatlanpiacra és a lakásállományra van erőteljes hatással, illetve sokan meglévő hitelüket elő- vagy végtörlesztik a pénzből.

A független hitelközvetítő több mint 200 babaváró támogatást vizsgált meg az elmúlt időszakban benyújtott igénylések alapján. Ebből kiderült, hogy az igénylők 13 százaléka megtakarítási céllal veszi fel a támogatást, ezen belül részben a később megszületendő gyermek miatt, részben pedig magyar állampapír pluszt vásárolnak belőle.

A támogatást igénylő friss házasok 10,5 százaléka pedig valamilyen régebbi hitelét szeretné részlegesen vagy teljesen törleszteni. Elenyésző számban voltak olyanok is, akik autóvásárlást vagy a vállalkozás fejlesztést jelölték meg a felhasználás céljaként.

A jegybank adatai szerint a babaváró hitelkihelyezés júliusban 54 milliárd forint volt, 5500 hitelfolyósítást jelentettek a bankok 9,7 millió forint átlagos összegben. A támogatás iránt megmarad az élénk érdeklődés, így az éves babaváró hitelkibocsátás 400 milliárd forint is lehet az első teljes évben, ami 25-40 ezer ügyfelet jelenthet.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@papa.49: Tehát a magyar adófizetők, amelyek nem, vagy csak 1-2 gyerekkel rendelkeznek (orbán szerint ezek nem is családok!) fizetik a gyerekgyárosok 33 százalékának a nyerészkedését!!?
Ez tényleg világrengető családtámogatás... orbáni módra!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@F_Viktor: ugyanez van a családi adó-és járulékkedvezménynél.Novák Katalin érvényesizhet gyermekenként 220.000,-Ft adóallapot csökkentő kedvezményt, a két gyermekes tanitónő meg 167.720.-Ft-ot gyermekenként, az egygyermekes óvónő meg levonhat az adóalapjából 67.670.-Ft-ot.
kereső
Akkor ez nem is "babaváró" támogatás- hanem egy a többi adófizető által fizetett hitel+kamatai- amelyet az arra érdemesek befektetnek,és a befektetésükből röhögve kifizetik.Aki meg nem tudja, mert nem jön be az "élet", annak majd mi .A bank meg röhög a markába, az állami garancia miatt megkapja a tőkét -és a kamatokat is. Tulajdonképpen a bankok csak közvetitők- ezt a" babavárót" én, mi, ti adjuk.Hogy mitől babaváró egy szabad felhasználású hitel- azt nem tudom. De olyan jól hangzik.Vajh születik-e több gyermek ennek hatására?
F_Viktor
@kereső: S valakiknek meg is kell fizetni ezeket a kedvezményeket...
Ezzel megint csak egyes rétegeket ugrasztja orbán egymás ellen, újabb frontot nyitott a társadalom rétegei között.
kereső
@F_Viktor: az ostor végén mindig a nép! van- az adófizetők, akiknek az utolsó petákja is ismert a nav előtt, a nyugdijasok, a hajléktalanok, a közmunkások, a minimálnyugdijból élők, a beteg hozzátartozóikat ápolók,,,,,, mi fizetünk mindent.
lusta
@kereső: Az egykulcsos adótól kezdve az adójóváíráson át egyetlen egyeszer sem sikerült népességnövekedést elérni, csak hazudni sikerült róla.
kereső
@lusta: Nem is ez ennek a célja, hanem jövedelem átcsoportositás- a szegényebbtől, a gazdagabb felé. Nincs lehetőség lenn- és nincs felelősség fennt!(szemben a gyurcsányi mondattal: több lehetőség lenn, több felelősség fenn!-) na de funkcionális analfabéták országában hogyan is lehetne ezt megérteni, és megértetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.