Stadionépítés helyett az egészségügyi ellátást fejlesztő beruházásokra lenne szükség Budapesten – mondta Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt vasárnap Budapesten. A politikus közölte: az önkormányzati választás kampányában aláírásokat gyűjtenek a stadionépítési láz megállítására.

Karácsony: nem stadiont kellene építeni, hanem egészségügyet

A baloldali ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével tartott közös sajttájékoztatóján azt mondta, Tarlós István jelenlegi főpolgármester régóta nem a budapestiekkel akar jóban lenni, hanem a kormánnyal, és Orbán Viktor miniszterelnök bábjává vált. Minden ügyben a kormány akaratát képviseli és nem a budapestieket – tette hozzá Karácsony Gergely.

Mint mondta, nem hiszi, hogy van olyan budapesti, aki újabb stadiont szeretne jól működő egészségügyi ellátás, jól működő szociális ellátás, vagy jól karbantartott zöldfelületek helyett.

Emlékeztetett: a főpolgármesternek vétójoga van minden kormányzati beruházással szemben, de Tarlós István nem élt ezzel. Nem tett semmit annak érdekében, hogy azt a sok száz milliárd forintot, amit Budapesten felesleges vagy káros beruházásra költenek, értelmes, a budapestiek életét érdemben javító beruházásokra költsék – fogalmazott.

Karácsony Gergely szerint az egyedüli biztosíték arra, hogy a felesleges és pazarló beruházások nem valósulnak meg, és helyettük az itt élőket szolgáló, például az egészségügyi ellátást segítő beruházások lesznek, az, ha október 13-án a budapestiek a sarkukra állnak és visszaveszik a városukat.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke felidézte: két és fél évvel ezelőtt a Momentumnak a budapesti olimpia rendezése ellen indított népszavazási kezdeményezését negyedmillióan támogatták. Mint mondta, akkor "megfutamodott" Orbán Viktor és Tarlós István, de most meg akarják építeni azokat a létesítményeket, amelyeket eredetileg az olimpia miatt szerettek volna.

Hozzátette: a főpolgármesternek lehetősége van megvétózni a stadionok építését, ezért támogatják Karácsony Gergely megválasztását. A politikus kérdésre válaszolva elmondta, alkalmas jelöltnek tartják Karácsony Gergelyt.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lost in my mind
A kurva anyád!
Mennyi busz, troliutat nem voltál képes felújítani évek alatt Zuglóban?

Szégyelld magad Karácsonykor is, János.

Ellenzéki vagyok,de soha nem szavaznék rád, te hulladék !!!
lost in my mind
Sőt, gyüllőlek Karácsony János
Vágod ezt te geci politológus elemző?

Kálmán Olgának kellett volna nyernie !!!

Magyarországnak annyi - Orbán Viktor tönkretette örökre ezt az országot örökre.
lost in my mind
Leszopni Karácsonyt.

Olyan kevéssel beérik az emberek...
bence
Aki Karácsonyt támadja az Tarlós főpolgármesteri kinevezését segíti elő ! Ajánlatos lenne végre ha legalább ebben az egyben összefognának az emberek Tarlós ellen !
lost in my mind
Karácsony János elbukott egy kerületben.
Karácsony János elbukott egy kerületet.

Egy politikus elemző nem biztos, hogy jó politikus.
Sőt, biztos, hogy nem!

Semmit nem tettél a kerületér, Karácsony.
lost in my mind
Karácsony János egy elemző.
Egy szar elemző..

Kálmán Olgának kellett volna győznie
Ti beéritek a szarral?
Legyen nektek, ti buta parasztok..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. August 7., 18:49
Meghalt Reigl Judit