Egy olyan világban, ahol üldözik a kereszténységet és templomokat rombolnak le, élő keresztény gyökereiből táplálkozhat egy nemzet – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Balatonalmádiban, a Szent Imre Plébániatemplom kertjében tartott ünnepségen.

Éhes nemzet kereszténységgel táplálkozik

Soltész Miklós kiemelte: az európai világ egy része elfordult Istentől, ezért nincsenek fix pontok, amelyekbe bele lehetne kapaszkodni. Mint mondta, ebben a környezetben nagyon fontos a keresztény emberek összetartása.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a nagy francia forradalom idején az állam és az egyház szétválasztása volt a cél, ennek égisze alatt templomokat romboltak le, több tízezer papot kivégeztek, elüldöztek, a forradalom pedig mintegy 200-300 ezer áldozatot követelt.

Mint mondta, Kisboldogasszony napja lévén érdemes belegondolunk abba, hogy "amikor az uniós zászlót nézzük, a 12 csillag nem 12 országot jelöl, 12 gondolatot vagy 12 pontot, hanem Szűzanyának a 12 csillagát". Azt üzeni, hogy az élő kereszténység adhat támaszt a mindennapokban – fogalmazott.

Soltész Miklós rámutatott: az 1990-es években létezett olyan párt, amelyik kommunistaellenesnek mondta magát, mégis idővel "összeborult azokkal, akiket korábban szidott". Ma is van ilyen párt, ezért fontos szem előtt tartani a valódi keresztény értékrendet és ez alapján választani – fűzte hozzá.

Az elmúlt egy évtizedben a kormány, összefogva településvezetőkkel és sok jó szándékú emberrel, mintegy háromezer templomot újított meg és százhúszat épített – mondta Soltész Miklós.

A balatonalmádi, erdélyi építészeti stílusban 1930-ban épült Szent Imre Plébániatemplom tetőzete megújult, héjazatcseréjét 13 millió forintért végezték el.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Vazzzze...Az uniós zászlót nézzük,,,bla-bla,,,,,,,,,,,,,,,,a 12 csillag,,,, a szűzanya 12 csillagát jelöli,jelzi,,,stb...Azért ez nagyon kemény,,vazzze. Nem csoda ,,hogy az orvosok is menekülnek ebből a tébolydából...és ez a csávó államtitkár...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Benneteket kellene nagyon gyorsan keresztre feszíteni, de fejjel lefelé.
csak úgy....
www.youtube.com/watch?v=6OBC-JfB4dA
tessék mondani!? a hülyékbü mikortól lesz létszámstop a fideszékné?
Macskaszem
Éhes nemzet kereszténységgel táplálkozik, pedig a rántotthús ezerszer jobban esne.
namihami
@csak úgy...: Soha, mert akkor azokat is ki kellene rúgni, akik csak a közelükbe mennek. A Lipotus Fidescus a hivatali helységeik, párthelységek levegőjében terjed, mint az influenza.
Lepényleső
A gyomornál nagyobb úr nincsen ezen a földön,- mondja a fáma.
A tömegé ha lesz üres állandóan,ki lenne szívesen a keresztes kis kabátjába?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok