"Korszakhatáron vagyunk, az eddigi erős konjunkturális ciklus lassan kezd véget ér, de ez még nem recesszió! " mondta Varga Mihály a Magyar Közgazdasági Társaság idei vándorgyűlésén, Nyíregyházán. A fideszes politikus Kínában 6 százalékos, az Egyesült Államokban 1,8 százalékos, az Európai Unióban 1,7 százalékos növekedést vár. Hozzátette: bár a német gazdaság 12 hónapja lejtmenetben van, ezt a magyar még nem érezte meg, és még "az ipar is köszöni szépen, jól van". Ennek ellenére a pénzügyminiszter az Állami Számvevőszék egyik januári jelentésére rímelve, a nehezebb külső gazdasági környezet áthidalására javasolt 7 pontjában többek közt szükségesnek tartja, hogy minél több magyar embert belekényszerítsenek a Fidesz által teremtett összeszerelő-gazdaságba. Szerinte mozgósítani kell a "munkaerő-tartalékokat", a közmunkásokat, állástalanokat, nyugdíjasokat vissza kell csábítani a munka világába. Példaként kiemelte, hogy 400 ezerrel kevesebb nő dolgozik, mint férfi, "az otthoni munkát nem...

Forrás: alfahir.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
"...nyugdíjasokat vissza kell csábítani a munka világába."
Miután meggyógyítani nem akarják őket, a még hátralévő életüket tegyék legalább hasznossá - mármint a fideszesek számára hasznossá...
Misu!...az édesszüléken kellene kezdeni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
A képviselő társaid veled együtt és anyátokkal kihúzhatják a szarból az összeszerelő munkát. Legalább kicsit dolgoznátok a milliós fizetésekért.
volvós
Misike !! Toljad anyádat kerekes székben a " munkahelyre "...
Nessy
Azért jó lenne, ha az "ifjúság" néha gondolkozna, mielőtt minősíti a nyugdíjasokat! Nem tudom, nekik nem voltak őseik, akik felnevelték, taníttatták, segítették? Ha nem lett volna a mai idős korosztály, aki évtizedes munkával biztosította az ország működését, most nem lenne mit "privatizálni", mit vagy lerombolni, vagy tovább vinni.
Pont ez a korosztály, aki alacsony bérrel, rossz kondicíókkal ment nyugdíjba, és szegényedik el a jelenlegi inkorrekt nyugdíj emelések hatására! Szép a dajka mese a "nyugdíjak vásárló értékének megőrzéséről", csak sajnos a fele sem igaz!
emerencia
@Málna: Igaz lenne az érvelésed, ha az ember nem azt látná, hogy van pénz dögivel, hiszen szárnyal a gazdaság és szövetségeseink is rengeteg pénzt fektettek belénk, melyből egy jelentős részt a hatalom saját, személyes magáncéljaira ellopott. Magyarország, pontosabban a magyar kormány folyamatosan "jobban" teljesít a szegényebb 5-6 millió ember kirablásában és a teljes humán szféra ellehetetlenítésében. Egyáltalán nem vagyunk olyan szegény ország, melyben ennyi sok embernek kellene kínlódnia a mindennapokkal. Az idősek esetében nem eltartani, hanem visszaadni kell nekik azt amit ránk, ill. az akkori nyugdíjasokra fordítottak anno. Lenne miből, csak a vezér úgy döntött, hogy nem járulékként, hanem adóként szedi be a fizetéseinkből a nyugdíjjárulékot és a tb.-t ami egyenlő azzal, hogy arra költi amire akarja. Beteges, hogy a hobbijai és az országon kívüli szavazatok fontosabbak számára mint a saját országában élő emberek jóléte. Mindezt eltűrik a nertárs haszonélvezők! Számára a munkában megfáradt, tönkrement idősek, a szegény sorsúak, a betegek, és a nem módos szülőktől származó fiatalok nem jelentenek semmit. Ezért nincs pénz és nem azért mert nem futná! Az irreálisan korai nyugdíjak tekintetében némileg egyetértek veled de azért azt is figyelembe veszem, hogy nem egyforma munkát végzünk. Pl. a sűrűjében dolgozó rendőr, egy szándékosan nehezített munkakörülmények között, fizikailag, szellemileg egyaránt lestrapált, akár un. "könnyű" munkát végző, rehabilitációra és tisztességes orvosi ellátásra nem érdemes munkavállaló esetében meg kellene teremteni a lehetőséget, hogy az illető, ha már úgy érzi, megpihenhessen az öregkori elszegényedés veszélye nélkül akár férfi, akár nő. Magyarországon ez a kegyetlen, orbáni mentalitás miatt nem lehet, míg más országokban meg tudják oldani. Csak az a kérdés, hogy mikor sokall be a nép mindezektől.
szegfue
@Málna: 11:24 A "választhatóban" valóban nincs negativum. Sajnálom, hogy nem érted a lényegét... Tudod, nem az kell, hogy "megérje" visszamenni dolgozni, hanem az, hogy "polgáriasan" meg lehessen élni a nyugdijból... ne azon kelljen agyalni, hogy most éppen "sárgadobozos" ilyen-olyan kenőccsel kenjem be az izületeimet, hogy el tudjak indulni munkába, majd 8 órán keresztül igyekezzek "teljesiteni" és hazaérve beájuljak az ágyba. Hiszen egy 65-70 éves ember "állóképessége" nem hasonlitható össze még egy 50 évesével sem, nemhogy a fiatalabbal. Engedelmeddel kikérem magamnak, hogy "semminek nem tudunk örülni", hiszen először is nem tudhatod, mert nem ismersz, másodszor pedig a kormány idősekkel kapcsolatos politikájáról van szó, amiben tényleg nem látok örömteli irányt! Minden a "nemzet megmentéséről", a családokról szól és mintha az idősek nem lennének tagjai a családnak?! Egyszerüen "leirnak" bennünket?! Tojnak a fejünkre, de most, hogy már a jó szakemberek családostul az EU valamelyik országába kitelepültek, jó lenne az "öreg a háznál", hogy "dübörögjön a gazdaság"?! Félreértés ne essék: nem a nyugdijasok támogatásáról szól ez a dolog!
Eriksson
Biztos volna sok nyugdíjas, aki szívesen visszamenne dolgozni egy jól fizetett, kényelmes állásba, amely a fizikumát nem terhelné. Ezzel csak egy a baj, hogy azok a helyek kellenek a mai fiataloknak akik diplomások, és tudásuk megfelel a mai elvárásoknak. Egy nyugdíjas mehet dobozhajtogatónak, esetleg zacskóragasztónak.
De egyszerűbb, ha az igényeit hozzáigazítja a lehetőségeihez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.