Feljelentést tett a józsefvárosi választási iroda választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Magyar Nemzet cikke alapján – tájékoztatta a józsefvárosi helyi választási iroda kedden az MTI-t.

A Magyar Nemzet hétfői számában megjelent Csalásra építheti kampányát Budapesten az ellenzék című vezércikk szerint feltételezhető, hogy "csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével" készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék.

A lap szerint "felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék üzemszerűen rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait, ez pedig tilos, mint az ajánlóívek másolása."

Mindezek alapján választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a helyi választási iroda.

A józsefvárosi helyi választási bizottság hétfőn döntött arról, hogy bejelentést tesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak, mert feltételezése szerint a Momentum Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Lehet Más a Politika párt jelöltállításhoz szükséges ajánlásgyűjtése során a személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be vagy annak közvetlen veszélye fennáll. A választási bizottság kéri a hatóságot, hogy folytasson le vizsgálatot és szólítsa fel az adatkezelőket a jogsérelem orvoslására, illetve a jogsérelem közvetlen veszélyének megszüntetésére.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Ezt nem jövőre fogja vizsgálni az ügyészség, mint a 2018-s választási manipulációkat! Erre ráugranak, mint kutya a csontra!
görbetükör
Megint tele a gatya.
Pedig nem kell félni, a szavazatok számlálása is megszervezve, meg minden. Lehet, hogy most már háromnegyed lesz az arány.
Nagyon várom már a királlyá koronázást, mert nagyon unom már ezt az egész cirkuszt. :(
namihami
Kikkel kapcsolatban is lehetett hasonló hírek tömegét hallani? És talált vajon a Választási Bizottság fideszes csalást? Bár tény, hogy nem is nagyon akarta megtalálni, annak ellenére, hogy átesett bennük.
Biztosak lehetünk benne, hogy erre jobban ugrani fog. És az összes cselédmédia harsogja, majd a választás után, a 34. oldal alján megírja vagy az éjjel 2 órai hírekben bemondatja, hogy nem talált bizonyítékot. Mert azt nem fogja, hogy megint hazudtak.
papa.49
Hát ez várható volt de vajon a kunbaszó listáját miért nem firtatják ???
Ha megint kapok telefonokat fütyiszes számokról feljelentést teszek én is az adataimmal történt visszaélés miatt!!!
Madácsi Pali
Pont úgy csinál a fideSS, mintha nem ők alkalmaznák rendszeresen, és bizonyíthatóan a "Kubatov" listát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok