Útszéli zsarolásnak tartja és a leghatározottabban visszautasítja Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje, hogy a kormány azzal próbálja megfélemlíteni a fővárosiakat, hogy ha nem a jelenlegi főpolgármester, Tarlós István nyer az októberi önkormányzati választáson, akkor érvényét veszíti a Budapest-megállapodás.

Karácsony Gergely szerdán Budapesten, a XIII. kerületi Visegrádi utcai Egészségközpont előtt felidézte, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a napokban arról beszélt, hogy

a tavalyi év végén a kormány és a főváros között született megállapodását Orbán Viktor magánemberként kötötte meg és ha nem a Fidesz jelöltje nyer, akkor semmissé válik.

Az ellenzéki jelölt közölte, arra biztatja a budapestieket, hogy ne engedjenek a zsarolásnak.

Hozzátette: a kormánynak nem azért kell támogatnia Budapestet, mert főváros a Fideszre szavaz, hanem azért, mert az a nemzet fővárosa.

Karácsony Gergely a leghatározottabban felszólította Tarlós Istvánt, kérje ki a maga és a budapestiek nevében, hogy a kormány így áll a fővároshoz.

Nyilatkozzon arról, hogy elfogadhatónak tartja-e, hogy a Fidesz úgy akarja győztes jelöltté tenni, hogy megzsarolja a budapestieket. Tarlós István egyetért azzal, hogy ha nem ő lesz a főpolgármester, akkor a város vesszen el? – sorolta kérdéseit.

Elmondta, ha főpolgármester lesz, akkor véget vet a paktumpolitizálásának és az lesz a feladata, hogy minden budapestit képviselve leüljön a tárgyalóasztalhoz mindenkivel. Nem rajta múlik majd, milyen lesz a viszonya a kormánnyal – jegyezte meg.

A főpolgármester-jelölt beszélt arról is, hogy zajlik "Stadion Stop" aláírásgyűjtésük annak érdekében, hogy stadionok helyett az egészségügyet fejlesszék.

Kitért arra, hogy a Visegrádi utcai Egészségközpontnak a kerület vezetése saját forrásból biztosította a CT- és MR-készülékekhez szükséges forrásokat.

Arra a kérdésre, hogy Tarlós István szerint nincs akadálya a főpolgármester-jelölti vitának, de az ügyben az ellenzéknél pattog a labda, Karácsony Gergely úgy fogalmazott:

"halleluja", legyen vita, nekem nincsenek feltételeim

Ha Tarlós István úgy gondolja, hozza a szárnysegédeit, a többi fideszes jelöltet, akkor hozhatja őket is – tette hozzá, jelezve, a vita ügyében a nap folyamán levelet ír a főpolgármesternek.

Karácsony reagált Tarlós válaszára: "hallelúja, akkor legyen vita"

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt az Októberben visszavesszük a fővárost! című, az ellenzék közös budapesti kampánynyitó rendezvényén a Szabadság téren 2019. augusztus 31-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapott kérdést arról, hogy a Magyar Nemzet birtokába jutott egy újabb fénykép a VIII. kerületi tiltott választói adatbázis-építésről. A jelölt kijelentette: tűzbe tenné a kezét a kerületi kampánycsapatért, állnak a vizsgálat elé, ki fog derülni semmilyen jogszabálysértés nem történik. Szerinte a fénykép semmit nem bizonyít.

A zuglói ügyeket, a kerület gazdálkodását firtató kérdésre azt mondta, Zuglónak nincs adóssága, nem is kérték a kormányhivatal engedélyét a hitelfelvételhez.

A sajtótájékoztatón jelen volt Tóth József, a XIII. kerület szocialista polgármestere is.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Milyen kormány és milyen ember, amely és aki a politikai veszteségét bosszúból ellehetetlenitene egy fővárost?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@CsipkeRózsa: Még azt se tud. Ergo: Nem alkalmas.
Sámannus
szorul a hurok a maffiát is bevetik és az árulókat. Szarházy csürhe ne várjunk semmi jót.ezek moslékabbak mint a sokéves átlag.
CsipkeRózsa
@Eriksson: A hozzászólásod első részével egyetértek.
surdilloFUJT
@CsipkeRózsa: Gazember,senkiházi nyaloncok gyülekezete!!!
surdilloFUJT
@Eriksson: Hülyegyerek keresd meg az elgurult dilibogyódat,és kuss a sarokba!!!
Lepényleső
Akkor életszerű az a hiedelem,hogy a bán magánemberként kezeli a közpénzt is?
Ez ha így van,nem lehet ez velejéig törvénytelen? S ha a hatóság simán átlép ezen,
ez nem úgy néz ki mint egy államnak mondott bűnszövetkezet a közös pénzen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok