A Város Mindenkié csoport szerint az idős embert megtévesztették.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Málna: @reagens: parádésan képviselitek a vajdátok békemenetelő kereszténydemokráciáját.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@görbetükör: Ne engem szánj, te töltöd az életedet háborgással. Itt is csak annyiban érdekelt a bácsi sorsa, hogy szidhattál érte mindenkit és szenteskedhettél egy kicsit. De tőled is nyugodtan maradhat a szállón, a kisujjadat sem mozdítot érte, csak papolsz. Ahogy mindenki más is. Pedig őt meg lehetne menteni.
görbetükör
@Málna: Jaj, ne gyere nekem most ezzel. Irtad föntebb, hogy nem tartotta be a szabályokat, jól tették, hogy kilakoltatták, egyetértettél. Most éppen te ne gyere azzal, hogy meg lehetne menteni. Ha így gondoltad volna, eleve egyetértesz velem, de te egyfolytában csak ellenkezel, mert véded a mundért. Van is mit védeni rajta!
Te önmagadnak is hazudsz, mert véded a védhetetlent.
Itt veled lezártam ezt a témát!
Málna
@görbetükör: Te most terelsz, ugye?:-)
Nem tudom, miről hadoválsz itt össze-vissza. Ugyanúgy gondolom, mint eddig, hogy jogos volt a kilakoltatás. És simán meg lehetne menteni, ha valaki befogadná. Nem én leszek az a valaki, és látom, nem is te.:-)
És senkit nem védek, ezt sem tudom, honnan veszed.
görbetükör
@Málna: Mindenki magából indul ki.
Én azt mondom, az önkormányzat, élén a polgármester nagy szemét volt. Mert segítséggel (szomszédok, civilek, stb.) meg lehet oldani, hogy méltósággal élje le a hátra levő idejét egy öreg, beteg ember.
Hasonló esetben biztos, hogy én is lépek, ha a szomszédban van.
Te viszont hogy reagálsz? Terjeszted a hazugságot, hogy szereteotthonban van (hajléktalan szálló az igazság) és gondoskodnak róla (ami nem igaz) és jól tették, hogy kilakoltatták. (ma: 11.04-kor írtad)
Tehát ha a te szomszédodban lenne, úgy viselkednél, mint a bácsi szomszédai, örültek a kilakoltatásának, mert terhükre volt, eszük ágában sem volt segíteni. Elhiszem, hogy te sosem lennél az a valaki, aki segít.
Ismétlem, mindenki magából indul ki.
Hadolválhatsz most már amit akarsz, érzelmileg fogyatékos vagy és hajbókolsz a hatalomnak.
Málna
Most már tényleg nem ártana, ha elolvasnád az eredeti cikket. Ugyanis az önkormányzat és a szomszédok is segítettek az öregnek, amíg hagyta.
Igen, én nem örülnék, ha egy ilyen ember élne a szomszédomban. És nem is segítenék neki, mert a kisujjamat nem vagyok hajlandó mozdítani azért, aki képes megvenni és meginni a sörét, de az üres dobozt a kukába dobni már nem. Viszont van olyan ex-szomszédom, aki után bármikor feltakarítanék, ha rászorulna.
A Baptista szeretetszolgálat egyik intézményében helyezték őt el, ami tőlem aztán lehet hajléktalanszálló is. Ha a négy gyerekét nem érdekli, engem sem fog.
Nincs semmi bajom érzelmileg, egyszerűen csak nem hatnak meg a normális együttélésre képtelen, mások életét megkeserítő emberek. Azt az ostobaságot meg gondolom, már csak megszokásból írtad, hogy hajbókolok a hatalomnak. A saját véleményemet írtam, vállalom.
szegfue
@Málna: Őszintén nem kivánom még Neked se, hogy egy hasonló idős családtagod legyen! Neked fogalmad nincs mire képes egy idős ember, aki látszólag "ép és egészséges", vagyis megveszi a sörét, megissza, de a szemetet nem viszi ki, nem mosogat el, stb. Hidd el, teljesen önzők lesznek, csak az a fontos: tudjon enni, inni, aludni... sajnos a többit már nem fogják fel, szinte nem is ezen a világon élnek. Ha 100 kezed, lábad és szemed lenne, akkor sem tudnád kivédeni olyanokat csinálnak... és hát az értelmi képességeik a 3-4 éves gyerekek szintjén van.
Én változatlanul hibáztatom a környezetét, az önkormányzatot, a háziorvost, akik nem vették észre: ennek az embernek 24 órás felügyeletre van szüksége. Bár az is igaz, hogy ha egy ilyen beteggel akár 1 órát is beszélgethetsz, látszólag jól kommunikál -- nem tudom hogyan, de képesek "összekapni" magukat az idegenek társaságában -- igy csak 1-2 napi együttélés során tapasztalod a "nemnormális" viselkedését. Egyébként irtó egyszerü "tesztekkel" egy háziorvos pillanatok alatt képes megállapitani... amire egy laikus is képes, ha veszi a fáradtságon és elolvas néhány dolgot.
Végül is Te elhamarkodtad az "itélkezésedet", mert még családodon belül nem volt ilyen gondod... azt hiszem. Ez az én véleményem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.