A gyanúsított laskagombával álcázta az ültetvényt. Veszélyes spórákra hivatkozva a nyomozóknak légzőkészüléket adott, hogy ne érezzék a kábítószer szagát, de a trükk nem jött be.

F. Gyula 41 éves budapesti lakos ellen kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI). A gyanú szerint a férfi a XXII. kerületi ingatlanához tartozó barlangrendszerben mesterséges körülmények között kannabisz-növényeket termesztett.

A gyanúsított a lakóháza mellett bérelt egy járatrészt a helyi önkormányzattól, amelyet még a 19. században kivájt mészkőbarlangokból alakítottak ki. A férfi a vájat első részében laskagombát terjesztett, a helyiség hátsó részét pedig (közel 400 négyzetmétert) leválasztotta egy fallal, itt folyt a kannabisztermesztés.

A helyszínre érkező nyomozókat a férfi megpróbálta megtéveszteni. A termesztett gomba spóráinak veszélyességére való hivatkozással azt akarta elérni, hogy a nyomozók védőmaszkot vegyenek fel, amely kiszűri a kábítószer jellegzetes szagát. Mivel a férfi zavartan viselkedett, illetve több helyszíni nyomot is találtak a nyomozók, megbontották a falazatot, így rátaláltak a további terekre, bennük a közel 386 tő kannabiszból álló ültetvényre. A nyomok alapján úgy tűnik, a férfi már hosszabb ideje foglalkozott kannabisztermesztéssel.

Az érintett körzet életét jelentősen nehezítették az utóbbi időszak áramkimaradásai, amelyeket vélhetően az okozott, hogy a férfi a villanyóra megkerülésével vételezett áramot a nővények szellőztetéséhez és megvilágításához.

A KR NNI munkatársai F. Gyulát – előállítását követően – gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, illetve előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

(police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.