Felértékelődött Közép-Európa és Magyarország súlya Brüsszelből nézve – jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Orbán Balázs azt mondta, ezt jelzi Trócsányi László szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosjelölti posztja. Ugyanakkor mind az európai parlamenti választásokon és utána, a fontos pozíciókkal összefüggő tárgyalásokon is jól tudták a közép-európai régió országai érvényesíteni az érdekeiket.

Én azt hiszem, hogy azt az üzenetet sikeresen tudtuk közvetíteni, hogy Közép-Európa ellen és Közép-Európa nélkül ma nem lehet az unióban fontos döntést meghozni

hangsúlyozta.

Hozzátette, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke ezt pontosan tudja, ennek köszönhető az, hogy Közép-Európa felülreprezentált az új bizottsági összetételben, vagyis komoly pozíciókat kaptak a régió képviselői.

Magyarország elérte célkitűzését, hiszen az ország számára az egyik legfontosabb posztnak Trócsányi László pozíciója számít

- emelte ki az államtitkár.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.