Az álhírben egy nem létező cég és egy nem létező magyar város is szerepelt.

Augusztusban a média egy része, aztán a Miniszterelnökség is gyanútlanul bedőlt egy álhírgyárosnak. A budapesti bűzért ugyanis egy olyan cég vállalta a felelősséget, ami nem is létezik. Ezután belső vizsgálat indult. Ennek eredményeként most leváltották a Pest Megyei Kormányhivatalnak azt a vezető munkatársát, aki az álhírre hivatkozva adott hivatalos tájékoztatást a Budapestet és környékét elárasztó trágyaszaggal kapcsolatban – tudta meg az Origo.

Az Origo azt írja:

 a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője leváltotta azt a vezető munkatársát, aki téves tájékoztatást nyújtott az augusztus eleji, Budapesten, illetve Fejér és Pest megyében terjedő trágyaszag ügyében. A kormányhivatal vezetőjét a Miniszterelnökség utasította vizsgálatra, ennek eredménye a döntés.

Augusztus elején több órán keresztül lehetett nagyon erős bűzt érezni Budapesten és környékén. Akkoriban mindenki azt találgatta, hogy mi okozhatta a trágyaszagot, el is terjedt egy magyarázat, ami azonban több szempontból is sántított.

Orbán Balázs miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára vizsgálatot rendelt el az ügyben, és egy írásbeli kérdésre válaszul a Pest Megyei Kormányhivatal információja alapján egy óbaroki céget nevezett meg a trágyaszag forrásaként. Mindez aztán egy hivatalosan szignózott dokumentum formájában fel is került a parlament honlapjára. Mint később kiderült:

ilyen cég azonban a cégadatbázisokban nem szerepel, ahogyan Bodomér sem létezik, csak Bodmér.

Orbán Balázs azonnal jelezte, hogy az ügynek személyi következményei lesznek.

A vizsgálat kiderítette, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal egy vezető munkatársa szolgáltatta a téves információt felettesének, aki azt továbbította Orbán Balázs miniszterhelyettesnek. A vizsgálat következtében a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője az ügyben érintett vezető munkatársát leváltotta.

Forrás: Origo, Index

Címlapi kép: MTI / Kovács Attila

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Jó, jó, de még mindig nem árulják el, hogy miért történt és hol.
Szerintem ez nyolcvan évre titkosítva.
Kirúgni meg azt rúgják ki úgyis, aki az egészben a legvétlenebb. Mert manapság a törvénytelenség a törvény.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Az egész komplett bagázst le kéne már váltani !!!
görbetükör
Jó, jó, de még mindig nem árulják el, hogy miért történt és hol.
Szerintem ez nyolcvan évre titkosítva.
Kirúgni meg azt rúgják ki úgyis, aki az egészben a legvétlenebb. Mert manapság a törvénytelenség a törvény.
advocat
Akkor honnan jött? Válasz? Úgy és konkrétan.
Clavigo
:):))XXDDDDD :))))) Egyedül a trágyaszag volt a tuti...:)))))
Borsodi
A Kazincbarcikai robbanásról se beszélnek mert simlisség van , veszélyes hulladék robbant fel,(állítólag öngyulladás volt) mérges anyag került a levegőbe, a szél nem Barcika felé fújta.Megnyugodhatunk,majd építenek egy hulladék feldolgozót a Kínaiak.Nem értem miért hagyják? Csodás kis város,A jövő városa ha nem pusztítják el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.