A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a magyar kutyafajták DNS-alapú származásellenőrzéséhez szükséges laboratóriumi háttér fejlesztésére 65 millió forintos forrást csoportosított át – mondta el Nagy István agrárminiszter. A minisztérium emellett 50 millió forinttal támogatja a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületén keresztül a tenyésztő-szervezeteket és a magyar fajták népszerűsítését - tette hozzá. A tárca még két éve készített egy génmegőrzési stratégiát készített, amelynek része a kuvasz, valamint a további nyolc magyar ebfajta támogatása. A miniszter Tápiószentmártonban beszélt a Nemzeti Kuvasztenyésztési Konferencián, egyebek mellett arról, hogy a kuvasz a kulturális örökségünk része.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@CsipkeRózsa: Hátha valamelyik kutya csak magyarnak adta ki magát, valójában migráns terrorista!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
ha jól emlékszem, azért vették el a kutatásokat a Tudományos Akadémiától, hogy Palkovics szerint olyan kutatásokat finanszírozzanak, melyeknek népgazdasági haszna van. Tessen mondani ez, meg az Árpádházi DNS kutatás mely gazdasági ágazatban hasznosul???
Ahol hasznosul, az nem igazán népgazdasági ágazat, inkább haveri zsebfeltöltési projekt!
namihami
@Klubtag: Az igazi magyar kutya legfontosabb tulajdonságáról megfeledkeztél. Képes-e, hajlandó-e a KDNP-s polgármester feleségét felöklelni? Ha nem, akkor az máris kizáró ok az Igaz Magyar Ebek Közösségéből (IMEB).
csak úgy....
@vacsi: kitelepítik öket? ami nem magyar (szerintük) annak menni köll...
nemkati
Tök ingyen meg lehet állapítani, amelyik magyarul ugat, az magyar.
csak úgy....
@nemkati: Ne bonyolítsd a hejzetet,mert nem minden tarka farku szarka farka tarka...stb, egy beépült,migráncs kutya,ki a csaholást is elveszi a magyar buksitól...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.