Az idei év első felében a házasságkötések száma közel 8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, Magyarországon a házasságkötés a reneszánszát éli – mondta Novák Katalin Szentendrén, ahol a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) őszi találkozója keretében öt fiatal pár kötött házasságot.

Novák Katalin szerint "Magyarországon a házasságkötés reneszánszát éli"

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár köszönti a Herczegh házaspárt, amikor öt jegyespár köt egyszerre házasságot a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) 31. Őszi találkozóján a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban 2019. szeptember 14-én. Az egyesület jegyespároknak hirdetett pályázatot, amelynek nyereménye a NOE által szervezett polgári szertartás és esküvő volt. Az öt nyertes pár a NOE őszi találkozójának részvevői előtt köthetett házasságot. MTI/Bruzák Noémi

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum amfiteátrumában tartott ceremónián az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára közölte:

az idén június végéig 24 020 pár mondott igent a közös életre, ez azt jelenti, hogy közel 200 ezerrel élnek most többen házasságban 2010-hez képest.

Az államtitkár köszönetet mondott a NOE-nak, amely több mint harminc éve dolgozik a magyar családokért határokon innen és túl, és megköszönte annak az öt fiatal párnak a bátorságát, akik vállalták, hogy megosztják örömüket, boldogságukat a közösséggel.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a házasságkötés, a gyermekvállalás, a családalapítás a legszemélyesebb közügy, hiszen olyan magánügy, amelynek értéke van a közösség számára.

Ezért indította el a kormány a babaváró támogatást, az otthonteremtési programot – folytatta –, és segíti a férfiakat és a nőket abban, hogy házasságot köthessenek egymással, ezért védi a férfi és nő házasságát, a családokat és gyermekeket Magyarországon.

A maga is nagycsaládos Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere (Fidesz) Kölcsey Ferencet idézte: "Aki gyermeket nevel, az a hon iránt szent kötelességet teljesít", és arra hívta fel a figyelmet, hogy nagycsaládosnak lenni gondolkodásmódot jelent.

Bereczki Ibolya, a Skanzen főigazgató-helyettese arra emlékeztetett, hogy a múzeum számtalan programot, eseményt, tematikát szervez a gyerekek, családok számára, a magyar múzeumoknak pedig tavaly családbarát múzeumi programot készített.

Novák Katalin szerint "Magyarországon a házasságkötés reneszánszát éli"

Csokordobás, amikor öt jegyespár köt egyszerre házasságot a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) 31. Őszi találkozóján a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban 2019. szeptember 14-én. Az egyesület jegyespároknak hirdetett pályázatot, amelynek nyereménye a NOE által szervezett polgári szertartás és esküvő volt. Az öt nyertes pár a NOE őszi találkozójának részvevői előtt köthetett házasságot. MTI/Bruzák Noémi

A NOE az év elején hirdetett jegyespároknak pályázatot, amelynek nyereménye a NOE által szervezett polgári szertartás és esküvő.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Gondolom a válóperekre is meghíjjjják ezt a partfis-szemű Lényt..
Clavigo
@Clavigo: javít...partvis-szemöldökű Lény...
Mirabilis
A házasságkötés nem egyenlő a gyerekvállalással hülye picsa, amire hajaztok!
nezelodo
Hát nem sok esze van annak aki a házasságkötését odaajándékozza ezeknek a szélkakasoknak, a politikai parádéjukra.
simmering73
Ja. Meg a válás is reneszánszát éli, nem beszélve a szingli életről.
namihami
A beigért pénz és hasonló kedvezmények is nagyban segítik a statisztikai adatok javulását.
És az adófizetők által befizetett sokpénz ezokból nagyban növeli a házasulandók lelkesedését.
papa.49
Novákszatyor te menthetetlenül hülye vagy, az hogy házasságot kötnek, egy dolog, a gyermekvállalás egy egészen más dolog, de hát ezt úgyse érted te se, meg a tökhülye csuti se !!!
Ettől nem fog NÖVEKEDNI A SZÜLETÉSEK SZÁMA IDIÓTÁK !!!
Levendula
Na persze!
Vannak, akik csak ezért: "a házasságkötést követő 24 hónapon keresztül az ifjú házasok együttesen havi 5000 forint adókedvezményt kapnak"
nevemnick
A fidesz csicskái száz százalékban komolyan adják elő a sületlenségeiket, badarságaikat, miközben Magyarország többsége szégyenli magát a világ előtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. September 28., 22:07
Sodrófával vertek össze egy mozgássérültet Vácon
Sport - 2020. September 28., 21:28
Lipcsei Péter is elkapta a koronavírust