Pénteken 11 órakor az M1-es autópályán egy ellenőrzés során szűrtek ki a forgalomból két román gépjárművet – közölte a rendőrség honlapja.

A tengelysúly-mérések mindkét esetben szabálytalanságot mutattak ki, a kistehergépjárművek és a szerelvényük súlya a megengedett legnagyobb össztömeget jelentősen meghaladta.

Nagy bajba kerültek a magyar rendőrségen a szabályokra fittyet hányó román sofőrök

A tetten ért román sofőröket a járőrök előállították, majd a hatóság gyorsított eljárás keretében a szabálysértőket három hónapra eltiltotta a járművezetéstől, valamint pénzbírsággal sújtotta.

(police.hu)

Itthon - 2020. October 1., 13:40
Érzelmes üzenetet küldött az időseknek a KDNP
Itthon - 2020. October 1., 11:44
Döntött a kormány a határzárról

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ahogy megfogták őket úgy azzal a lendülettel elkobozni a járműveket, a sofőröket meg lecsukni, mert a jövő héten új személyiséggel újra jönnek !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
hát ez az...ezek szétröhögik magukat...méghogy tengelynyomás...? Amúgy érdekes, hogy minden más stimmel...
papa.49
Ahogy megfogták őket úgy azzal a lendülettel elkobozni a járműveket, a sofőröket meg lecsukni, mert a jövő héten új személyiséggel újra jönnek !!!
szép új világ
Az Osztrákoktól még szabályosan jönnek át, a szállítmányok "összerendezése" már a magyar oldalon történik. A románok tisztában vannak az itteni bírság összegével és még így is megéri nekik.
A sógoroknál már nem merik ezt megcsinálni, mert a bírság minimum 1000 eurónál kezdődik és közel másik 1000-1500 euróval kell számolnia a sofőrnek, amiért az osztrákok szétszedik a "vonatot" és a pályáról egy tárolóhelyre szállíttatják.
Ez cirka 1 millió Ft szemben a nevetsége magyar 30 ezer forintos bírsággal.
F_Viktor
@papa.49: @szép új világ: Idáig kaptak 50-60 ezer forintos pénzbírságot, annak tényleg nem volt visszatartó ereje.
Ez a három hónapos jogosítvány elvétel már más tészta, a román nepperek nem fognak találni gépkocsivezetőket az ilyen szerelvényekre. Ezentúl a magyar-román határ után fognak szabálytalanul akasztani.
bence
Úgy gondolják , hogy orbán pártfogása miatt rájuk semmilyen jogszabály nem vonatkozik !
papa.49
@bence: Pontosan ahogy írod !!!
A saját szemmel láttam mikor a rendőri ellenőrzés után a román kamionos elindult, és flegma pofával kidobta a csekket az ablakon a rendőr lába elé !!!
Ha ezt magyar sofőr teszi bilincsben viszik el a söndörök !!!
papa.49
@F_Viktor: Akkor elmagyarázom mi a szokás erre az esetre,
haza érve Romániába, csináltat magának másik papírokat, és azzal, az új személyazonossággal folytatja ugyanott !!!
F_Viktor
@papa.49: Ez régen működött, magyar sofőrök is eljátszották, de 2 éve egységes adatbázis van a jogsikról is az EU-ban.
papa.49
@F_Viktor: Lehet de ha más névre, van kiállítva a jogsi akkor mi van ???
Ott pénzért azt kapsz amit akarsz, ez nem nyugat Európa !!!
F_Viktor
@papa.49: Nagyon meg kell fizetni a sofőrt, hogy bevállalja a börtönt.
papa.49
@F_Viktor: Itt román sofőrt nem csuknak börtönbe egyet se !!!
advocat
Ezek az autók általában némethonból jönnek. Hol kötik össze, hogy az csak a magyar rendőröknek tűnik fel? Vagy csak itt merik, mert tudják, hogy nincs súlyos következmény? Bevonni a jogsit, ha mondjuk csak "B" kategóriás. Vagy mit tudom én, de ez a rendőrök dolga. Szóval, amikor az M5-ön Budapest irányába halad az üres, de egymásra kötözött utánfutó, abból visszafelé könnyen lesz 3 és fél tonnánál nehezebb!
papa.49
@advocat: Nálunk állítják össze ezeket a ,,kísértett szerelvényeket,, mondjuk megérné a söndörségnek megtalálni a helyeket ahol ez történik, de ugye nem lehet !!!
1magyar
Amit a románok itt az utakon művelnek az valami borzalom.
advocat
@papa.49: Tekintettel arra, hogy az autópályára csak díj megfizetése után lehet felkerülni, esetleg annak megállapítása, hogy mikor és hol kerültek oda? Csak ötlet, lehet, hogy nem alkalmas. Persze heti/havijeggyel nem megy, bár a vásárlás helye???.
vacsi
Na, akkor alaposan megbüntették őket...
jesz
@papa.49: bizony, van olyan ország, ahol elkobozzák a járműveket, aztán ha minden bírságot befizetett, vagy leült, akkor viheti. Kivéve a kábszert-szállító járművet, mert azt bedarálják. Volt szerencsém látni egy ilyen határközeli telepet...hát mit mondjak? ilyen sok autót még nem láttam egy telepen (buszok is voltak)
papa.49
@jesz: Nekem meg személyes ismerősöm volt egy monori sofőr aki kiment a muszkákhoz úgy 1994 tájékán, és valamiért megbüntették, addig volt ott a dutyiban, míg a bátyja aki szintén sofőr, nem vitte ki a büntetés összegét utána !!! A kamionját árúval együtt elkobozták, nekem a Miki azt mondta nem volt semmi szabálytalan , csupán fél éves volt a szerelvény !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.