A családon belüli erőszak hatósági kezelésének fejlesztése érdekében tartottak tüntetést szombaton a budapesti Kossuth téren, a parlament épülete előtt.

A többek között a Nőkért Egyesület által szervezett demonstrációt azután tartották, hogy két héten belül három nő és két gyerek halt meg Magyarországon családon belüli erőszak következtében.

Az érdekvédők szerint ezek a gyilkosságok nem "sajnálatos tragédiák", hanem kellő szakmai ismeretek birtokában, megfelelő időben történő beavatkozással és kellő politikai akarat mellett megelőzhető események.

Letakart testek jelentek meg a Kossuth téren

A jogvédő szervezetek átfogó áldozatvédelmi stratégiát követelnek a családon belüli erőszak ellen, a szakmai civil szervezetek érdemi bevonásával.

A családon belüli erőszakkal szembeni fellépés nemzeti érdek. Egy felelős, családbarát kormánynak kötelessége az anyákat és a gyerekeket megvédeni!

- fogalmaztak.

Követelik, hogy a rendőrök kapjanak szakmai képzést a családon belüli erőszak felismerésére és kezelésére, és követelik a vonatkozó ORFK utasítás azonnali felülvizsgálatát és szigorú betartatását – közölték. Továbbá azt szeretnék, hogy a rendőrség ne az áldozatokat szólítsa meg az üzeneteiben (ne őket tegye felelőssé), hanem az elkövetőket.

Ezeken felül követelik a távoltartási törvény felülvizsgálatát, szigorítását és – akár a korábban felmerült GPS-technológiával – érdemi betartatását. Szintén szükségesnek látják az áldozatok hatékony és gyors védelmét szolgáló intézkedésrendszer bevezetését, és a menedékházak kapcitásbővítését.

(Fotó: András Nyíri/Facebook)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Ügyes és hatásos. Nekem könnybe lábadt a szemem ettől. Jól kihozza az emberséges érzelmet, hogy hány nyomorult ártatlan gyengébb ember került már és kerül épp most is ilyen pokoli helyzetbe, illetve a sírba is... :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@fideszes gyökér: ma 11:56. Már lehet, hogy szelídült az erőszak, max. egymás tányérába köpnek, a megbecsülés jeleként, mint ahogy macskáknál szokás. Abból nem lesz kórházi kezelés.
durbincs
@nezelodo: @fideszes gyökér: @kereső: @Szeparepa2: maguk a intelektuálisan apadtak,a lokális hülyék ? + @tudode:?
Málna
@fideszes gyökér: Ha az asszony ezt tűri, az ő dolga, semmi közünk hozzá.
Pegero
@csak úgy...: Köcsögény!
Ne bomolj, oszolj!
fideszes gyökér
@Pegero: Mekkmakkmukk, munyi mamke muhu makamuk.
Nye Soros mukmakk Prüsszel munyika!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.