Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője írásbeli kérdéssel fordult Nagy István agrárminiszterhez, ugyanis a tárcavezető korábbi vágyálma nem vált valósággá, az idényáras zöldségfélék áremelkedése nem rövidtávon nehezíti az életünket. Jellemző egyébként, hogy még a 23 százalékos drágulás mellett is úgy tartotta a kormányzat, hogy éves szinten nem lesz jelentős áremelkedés, és nem számítanak a fogyasztói kiadások nagymértékű emelkedésére sem. Hazánk helyzete is drasztikusan romlik: ahogy azt a miniszter hangsúlyozta,Magyarországon az éghajlat melegedésével, szárazabbá válásával csökkent a termőterület, és így a termés mennyisége. Ezért importra is szorultunk burgonyából. Sajnálatos módon, az Orbán-kormány eddig nem vette komolyan a klímaváltozás kérdését,így Nagy István is csak annyit tudott megígérni, hogy mostantól 2030-ig(!!!) évente 17 milliárd forintnyi összeget fognak fordítani a termőterület csökkenésének megállítására, valamint a hozam- és a termésmennyiség növelése érdekében.

Forrás: alfahir.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ameddig az uniós pénz a területre jár, függetlenül attól, hogy megművelik e, addig bizony nem igazán fogják megművelni a földet! Akik művelték, azoktól elvették. Az öntöző rendszereket elbontották, a zöldség termesztés költséges és macerás, ergo egyre kevesebben foglalkoznak vele. Lényeg, hogy az infláció számításukban ezek a tételek nem szerepelnek, így lehet alacsonyan tartani az inflációt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@staro2: Nos ez lenne a kormány dolga, hogy a lehetőségét megteremtse annak, hogy akinek van eladható terméke megtehesse !!!
DE A NEM AKARÁSNAK, NYÖGÉS A VÉGE !!!
Tudom arra hivatkoznak, hogy ,,az UNIÓ nem engedi,, viszont annyi mindenben megy szemben ez a tapló kormány az Unióval ezek helyett inkább ezzel menne szemben az Unióval !!!
kereső
@RonaGyuri: Gyuri, én benne élek itt a faluvégen. Az "őstermelő"az a kereskedő megbizottja- aki igazán őstermelő ,és zöldséget termeszt az nagyon kevés van, és nagyon kis földterülettet tud megmúúvelni.Aztán vannak még "őstermelők"- az egész család, földtulajdonnal- a kisunokának is van őstermelői igazolványa ,amint megkapta az adóazonositóját- viszont ők nem bibelődnek paprikával, paradicsommal, krumplival...etc. hanem tömeg növény- kalászos, vagy nporgó, és egyre kevesebb kukorica, egy kis lucernna zöldtelepités- amit külön támogat az állam, .és kész. Ennyi- vetésforgót tartanak- már aki, igy aztán egy idő után a föld elkorcsosul, nem csinál mélylazitást-csak tárcsáz, ami tönkre tesz a vizháztartást, az öntözés gyakorlatilag megszűnt- a régi kiépitett dréneket beszántották, a felszini öntözésre nem költ, mert egy modern öntöző rendszer sokba kerül. Arra nem költ- mert akkor nem telik a kisunokának is mercedesre. Kóklerek kezében a föld nagy része.És igazad van, ők nem nagyon adóznak- hiszen a bevétel szét van irva , ahány tagú a család.Az igazi őstermelő- meg még kinlódik, mert szereti a földet, és szereti a munkát.
RonaGyuri
@kereső: nos nálunk az óbudai piacon (tudomásom szerint a többin is) ők diktálják az árakat, még a kereskedők is csak követik őket! =))
1magyar
@staro2: Igen akinek van 2 meggyfája és nem kell neki mind, szeretné eladni de nem tudja.Azt megértem, hogy kérnék a kiskönyvet a permetezésről de, hogy ehhez a 2 fához miért kell az államnak "adózni" - azt már nem.
Látom, sok helyen ott rohad a fán a cseresznye, meggy. Mert egy kis zsebpénz nélkül az unoka sem szedi le.
szegfue
@1magyar: Már azt is "adózni" kell, ha valaki a gyüjtögetésből származó gombát, vagy bogyókat eladja, akkor miért pont ez után ne kellene adót fizetni... Ki van ez találva!
szaboria1
A szomorú az felveszik a nagy pénzeket de a gépparkjukat nem korszerűsítik. Ma a paprika szedés idején már ember sincs, de a nagy paprika termelők mégsem vesznek hozzá szedő gépet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.