Ujhelyi: A mai napon útjára indítottam tehát azt az internetes kérdőívet,amelyen bárki javaslattal, kezdeményezéssel élhet azzal kapcsolatban, hogy saját lakókörnyezetében, saját településén mire és miként fordítana közvetlen uniós forrásokat.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Én felemelném az orvosok,egészségügyi dolgozók,tanárok fizetését. Megemelném a minimálbért,de úgy,hogy az tényleg annyi is legyen,ne csak a közvélemény kutatások szerint. Új tantervet készíttetnék az iskoláknak kizárólag pedagógusok bevonásával. Újra behoznám a lakásprogramot a fiatal házasoknak. Úgy nevezett albérlők házára gondoltam,természetesen reális havi díjjal( nem olyannal,mint a mostani albérleti árak.) A fiatalok a lakbért egyben törlesztő részletre is fordíthatnák és minden gyermek után csökkenne a lakás ára. Megszabnám a fizetési határokat. Nem lehetne olyan,hogy egy bankár milliókat keressen,vagy politikus mások meg a belüket kidolgozva is épp csak megélnek a fizetésükből. Az elvett földeket vissza adnám a gazdáknak és az Uniós pénzből támogatnám a mezőgazdaság fellendítését.Rengeteg dologra lehetne költeni az uniós pénzt,de egy sincs olyan közte amire jelenleg költik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cikicakk55
Én felemelném az orvosok,egészségügyi dolgozók,tanárok fizetését. Megemelném a minimálbért,de úgy,hogy az tényleg annyi is legyen,ne csak a közvélemény kutatások szerint. Új tantervet készíttetnék az iskoláknak kizárólag pedagógusok bevonásával. Újra behoznám a lakásprogramot a fiatal házasoknak. Úgy nevezett albérlők házára gondoltam,természetesen reális havi díjjal( nem olyannal,mint a mostani albérleti árak.) A fiatalok a lakbért egyben törlesztő részletre is fordíthatnák és minden gyermek után csökkenne a lakás ára. Megszabnám a fizetési határokat. Nem lehetne olyan,hogy egy bankár milliókat keressen,vagy politikus mások meg a belüket kidolgozva is épp csak megélnek a fizetésükből. Az elvett földeket vissza adnám a gazdáknak és az Uniós pénzből támogatnám a mezőgazdaság fellendítését.Rengeteg dologra lehetne költeni az uniós pénzt,de egy sincs olyan közte amire jelenleg költik.
Rockxy
@cikicakk55: mikó a gazdaság padlón van, nem illik bért emeeni.
ésmos padlón van.
reagens
Kimondatnám törvényben hogy a liberalizmus a jelen kori fasizmus és ezt propagálnám a médiában.
Nessy
@Rockxy: Nem hallgatod hazánk nagyjait? Dübörög a gazdaság, mi vagyunk az éllovasok ( alacsony indulási bázishoz viszonyítva), nálunk már lassan nincs mire költeni, azért támogatjuk boldog, boldogtalant a világban! Vagy a valóság és a szöveg nincs egészen szinkronban?
Nessy
@reagens: Törvény nélkül is ezt propagálják a királyi médiában.
papa.49
Biztos nem 30 centiméteres kilátókra !!!
reagens
@cikicakk55: Miért nem hozzuk vissza a kommunizmust? Mindenki tehetsége szerint dolgozzon és igényei szerint fogyasszon? Elég csak a lakosság felét bebörtönözni a többi már tapsolna.
1magyar
Pld. az ívóvíz vezetékek felújítására ami alapvető szükséglet lenne, hogy ne ólmos vizet kelljen inni annak aki hajlandó meginni a csapvizet.
Lehet,hogy le lehetne csökkenteni az ásványvizes műanyag palackok számát is, mert azok közül is van olyan ami nem messze a szemétteleptől nyeri a vizet a műa.palackokba.
Borsodi
A kormány le váltására,a szegénység felszámolására, de főleg a biztonságra a rendőröknek több hatalmat adnék és vissza állítanám a halál büntetést.
cikicakk55
@Nessy: tegnap 16:30 Már megint k. nehéz lájkolni. Szóval inkább a másodikra tippelek.
Macskaszem
Azt tudom biztosan, mire nem költenék. Stadionokra, meg falábú focistákra egy megveszekedett buznyákot se.
cikicakk55
@reagens: Nem tudom miről beszélsz? Én 1955-ben születtem. A rendszerváltáskor már feleség,anya és háztulajdonos voltam. Magyarország lakossága akkoriban 10 millió körül volt és börtönbe a bünözők kerültek. Természetesen az,hogy egy párt volt,a dolgozó embereket nem érdekelte,mert megéltek a fizetésükből,Mi is megéltünk belőle. 2 évig laktunk a férjemmel albérletben,majd a kettőnk fizetéséből megspórolva,minden családi,vagy banki segítség nélkül sikerült vennünk egy kis magánházat,pedig akkor volt 3 hónapos az első fiunk. Nem volt kötelező párt tagjának lenni. Aki viszont volt olyan hülye,hogy belépett,annak bizony a párt elvárásai szerint kellett élnie. Igen,nagyon védte a Kádár rendszer az uralmát,ezért is figyelték a párt tagjait,de csak őket. A népnek eszébe sem jutott szidni a kormányt,mert nem volt rá oka. Most van. Nem a kommunizmus hiányzik,hanem a létbiztonság.
reagens
@cikicakk55: Világos, hogy neked az a rendszer jobban tetszett. na meg fiatalabb is voltál, könnyedebben vetted a dolgokat. Tudom, hogy nem egyszerű a nyugdíjasoknak, de ha vigasztal, soha nem volt az! Kádár alatt is voltak nyomorgó kisnyugdíjasok, sőt előtte, utána is. Ha valakinek nincs nagy szerencséje, nem fog nagy nyugdíjat kapni!
Most mondjam, hogy Horthy alatt meg az ember könnyen viccel, havi kétszáz pengő fixszel? :-)
Bocsi, lapos poén volt! :-)
csak úgy....
@reagens: nagy szomorúsággal tölt el,hogy a múlt hét óta sem lettél okosabb!
...sött! tibi,te butulsz rohamosan!
hun vótá te horthy alatt, honnan szeded a baromságaidat?
simmering73
@reagens: @durbincs: Két idióta, illiberális barom.
cikicakk55
@reagens: Tegnap 16:46
A Horthy rendszert tényleg nem ismertem. Ismertem viszont a 70-80-as éveket már és lényegesen kevesebb nyomorgó nyugdíjassal találkoztam,mint most. Szegeden laktam 1972-ig Utána kerültem Hódmezővásárhelyre. Sem az első sem a második helyen nem láttam nyomorgó nyugdíjast. Ápolónő voltam.Szegeden is és Vásárhelyen is. Az én szüleim bár párt tagok voltak,de semmivel nem voltunk gazdagabbak,mint a barátnőm,akinek a szülei nem voltak a párt tagja csak egy teherautó soffőr és egy konyhai dolgozó nő egy Klinikán. Még is mind a kettőnk szülei megéltek a nyugdíjukból,minden évben nyaraltak és soha nem fáztak,nem éheztek. Tudod szerintem a Kádár rendszerben csak az nyomorgott aki elitta a fizetését,vagy el játék gépezte,vagy a nőkre esetleg a flancra költötte. Hidd el most sem érdekelne a politika,ha nem látnám miként mennek tönkre körülöttünk az emberek. Rettegek a két fiam jövőjéért,mert bár mind a kettő diplomás,de a fiatalabb még nem nős és esélye sincs a család alapításra a havi 180.000 nettó szakápolói fizetéséből. Az idősebbnek meg 4 munkahelye van,hogy fizetni tudja a banki részleteket. Lassan be kell mutatkoznia saját gyerekeinek. Na ez a létbizonytalanság nem volt akkor.Nem érdekelne mennyit lopnak,ha a népet hagynák élni legalább is a megélhetési szinten,nem a nyomorba.
cikicakk55
@durbincs: tegnap 18:17
Bammeg halfarok.Megfogadtam,hogy nem reagálok az írásaidra,de most kivételt teszek. Elég jól ismersz,hisz többször is válaszoltál a beírásomra, ( csak én nem reagáltam rá),hogy Hódmezővásárhelyen élek,Magyarnak születtem és sajnos most is Magyarországon élek. Bár tehetném,hogy elmehessek innen valahová egy normálisabb országba. Tudod nem lehet olyan szar a migránsokkal élni,ha majd 1 millió Magyarnak esze ágában sincs haza jönni,pedig az EU állítólag teli van terrorista migránssal. A másik,hogy mennyivel jobb kórházi fertőzésben,vagy éhen,vagy fagyhalált halni,mint egy pillanat alatt felrobbanni. Ráadásul a NO-Go zónákat el is lehet kerülni. Magyarországon is van jó pár olyan No-go zóna,ahová nappal sem mernék bemenni,pedig nincsenek migránsok az országban.( a Főnököd szerint legalább is nincs)
reagens
@cikicakk55: Nézzük akkor. Kádár idejében aki nélkülözött, azt összekapták és elvitték dolgozni. Ha tetszett neki, ha nem. Abból már meg tudott élni. Épp Kádár és elődei idejében voltak sokan, akik nyugdíjat sem kaptak, mert nem szereztek ellátási jogosultságot. Nem azért nem láttad őket, mert kevesebben voltak, hanem azért, mert a hatalom ezzel nem is törődött, mintha nem is lett volna. Vidéken gyakorlatilag halálig dolgoztak, vagy a szociális otthon következett, mint végállomás! A Tanács nem osztogatott segélyt. Biztos ezt te is tudod.
Most, a média korában ezek az emberek igazán szem előtt vannak és nagyságrendekkel jobb helyzetben, mint az általam említett időkben. Ennyit a nyugdíjasokról.
A fiataloknál az a titok, hogy milyen szakmát választanak. Vannak rosszul és aránylag jól fizetőek. Ki mit szakított, azt szagolja. Egy élelmes és szorgalmas burkoló simán veri a főápoló fizetését. Ez nem meglepő, mert mindig is így volt. A különbségek voltak kisebbek, de hát mi akartunk kapitalizmust!
tulipan
@reagens: @durbincs: Két idióta, mocskos szemét, illiberális barom.
human
Én építtetnék egy kisvasutat, mert kiskoromban apu nem akart venni nekem mozdonyt.
advocat
Nincs valami ötlet? Jó lenne magamra költeni.
Bogdab Anna
@cikicakk55: A naivitasod több mint lenyügözö hany eves vagy kiralylany? szolj ha mar erzed is,hogy bilibe ert a kezed .
cikicakk55
@reagens: Nézd! Nekem más a véleményem a Kádár rendszerről,mint neked. Szociális otthonba bejutni most szinte lehetetlen.Lehet,hogy sok nyugdíjasnak még ott is jobb lenne,mint fűtetlen szobában,orvosság és élelem nélkül vegetálni. Egyetlen dologgal nem értek egyet:"
A fiataloknál az a titok, hogy milyen szakmát választanak. Vannak rosszul és aránylag jól fizetőek. Ki mit szakított, azt szagolja."
A fiatalok bár milyen szakmát választanak,ha nincs egy támogató rokon,vagy ismerős aki berakja egy kifejezetten jól fizető munkahelyre,akkor tök mindegy milyen jó szakmája van,itthon nem él meg belőle. A szakápolók fizetése még elég tűrhető( bár lényegesen kevesebb,mint amit megérdemelnének,) a többi szakmához képest. Itt a környezetemben elég sok 30-40 év körüli él és a havi 130-15 nettót sem keresik meg,pedig szakmunkás emberek.Lakatos,hegesztő,ács, kőműves. Természetesen ezzel itt az a gond,hogy Ők csak mint segéderők tudnak elhelyezkedni valamelyik bevált mesternél,de ezek 4-5 fős kis vállalkozások,ahol maga a főnök sem keres túl sokat. Budapesten egész biztos más a helyzet. Azt tudom,hogy ott a segédápolók többet keresnek mint itt a szakápolók.
cikicakk55
@Bogdab Anna: Neked teljesen mindegy,hogy én hány éves vagyok! Az olyan zsebnapóleon nyaloncoknak mint te is vagy kár válaszolni,mert csak lopom az időmet. Részemről be van fejezve a veled való társalgás.Még durbinccsal a kukába.
reagens
@cikicakk55: Nem ragadnék le az ápolóknál! Főiskolai, egyetemi végzettségnél az informatikus, mérnök nem szorul rá rokoni segítségre. A szakmunkások is nagyon keresettek és jól fizetik őket. Lehet elhelyezkedni itthon, vagy külföldön, de ha nem kommunikáció szakon végzett valaki, vagy ne adj isten bölcsész szakon, meg lehet élni a fizetésekből.
A Kádár érában nem volt ennyi lehetősége egy fiatalnak és sok pénzt keresni sem volt annyi esélye, mint most. Sokan külföldön tollasodnak meg és aztán hazajönnek kényelmesen élni. Ez nem Orbán, vagy Horn függő, hanem most van itt a lehetőség, most érett be az a fiatal tömeg, amelyik tud nyelveket és sokat kereshet, aki akar dolgozni! Szerintem lényegesen több a lehetőség, mint Kádár alatt!
tulipan
@Nessy: Ne beszálj, egy bedrogozotthoz! A narancsos TV "útmutatása" alapjám nekünk rossz a hallásunk, mert EM HALLJUK,azt fene nagy a dübörgést nem hallik,sőt nem is látju! Szerintünk, csak az Unió, narancsosok tolvajok által meghagyoitt (apró) pénzmankója tartja még,úgy ahogy,talpon, az országot!!
tulipan
@reagens: Kádár, szerintem, biztosan nagyon megköszönné, hogy 30 évvel a leváltása és halála után, még mindig az Ő időszaka,az összehasonlító "mércétek"!!! :D
csak úgy....
látom,itt már teljes a zürzavar! :) én ,az összes eu.-s pénzeket,közvetlen a méhszaros lörincnek utalnám,mert az egy zseni ! orbán sehol sem lenne nélküle...
cikicakk55
@reagens: tegnap 13:34
Természetesen sokkal több a lehetőség most,hisz ha csak azt nézed mennyit fejlődött a technika már akkor is előnyben van a jelen kor. Az internet és az okos telefon sokat lendít azokon,akik ezt megtudják fizetni. Mint írtam is neked,a szakmunkásoknál az is függő dolog,hogy hol laknak,az ország melyik részében. Például Borsod,Csongrád,Bács-Kiskun Megyékben elég szegényes a munkaerő piac. Akik már nem függetlenek,van család(gyerek,feleség,vagy férj) nehezen tudnak lakhelyet változtatni. A Főiskol és Egyetem elvégzése meg kifejezetten pénzfüggő dolog. Rengetegbe kerül egy Főiskola,vagy Egyetem elvégzése. A Kádár rendszerben nem volt igény az internetre és az okos telefonokra,mert nem is ismertük,tehát ha valamit nem ismerünk,az nem hiányzik.Szerintem ha akkoriban már létezett volna ez a lehetőség a Kádár rendszer is élt volna vele. Az,hogy akkoriban nem éltek meg fényesen az emberek,igazad van,de megéltek és biztonságban éltek meg.Persze,akinek extra igényei voltak,azoknak kevés volt az akkori fizetés és azok a lehetőségek,de az én életemben,az én környezetemben olyan emberek éltek főleg,akiknek elég volt amit munkával megkerestek és nem voltak extra kívánságaik. Összefoglalva: Szeretnék most úgy megélni a nyugdíjamból,ahogy a szüleim,nagyszüleim megéltek az övékéből és szeretném olyan biztonságban tudni a gyermekeim jövőjét,mint amilyen biztonságban engem tudtak a szüleim. Írom ezt úgy,hogy egyik pártért sem rajongok,mert a rendszerváltás óta egyik sem bizonyította azt amit ígértek.Csak Ők gazdagodtak,még a szegények száma az utolsó 30 évben nagyon megnőtt.
Csizmás Kond
Szerintem költekezni bárki tud. A kérdést úgy kellett volna megfogalmazni, hogy ki milyen áldozatott hozott, hogy uniós pénzköltésbe vehesse ki a részét.
reagens
@cikicakk55: Sok szerencsét hozzá és jó egészséget!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.