Az októberi választás a fiatalokról, az ő boldogulásukról szól – hangoztatta az Országgyűlés elnöke hétfőn Komlón.

Kövér László szerint veszélyben lehet a fiatalok jövője, ha nem a Fidesz jelöltjeire szavazunk
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kövér László a baranyai városban rendezett lakossági fórumon azt mondta: Magyarország a településekkel együtt felfelé ívelő korszakban van, ennek folytatásához pedig együttműködés kell a polgármesterek és a kormány között. A választóknak azt kell mérlegelniük – folytatta –, megéri-e, érzelmeik alapján döntve, olyanok kezébe adni településüket, akik politikai háború csatájaként értelmezik a választásokat,

vagy jövőjüket, gyermekeik jövőjét szolgálva olyanokat bíznak meg, akik a kormánnyal együttműködve a fejlődésben érdekeltek.

Az ellenzék vezéralakja Gyurcsány Ferenc és a felesége, nekik az a céljuk, hogy a hatalmat bármilyen áron visszaszerezzék, az ő szavaikkal élve "a falvakat és a városokat visszavegyék", és polgárháborús helyzetet teremtsenek – jelentette ki a házelnök.

Hangsúlyozta: azok hoztak létre egy "összetákolt" ellenzéki koalíciót, akik személyesen is felelősséget viselnek azért, hogy Magyarország majdnem tönkrement 2010 előtt. Úgy fogalmazott: ők olyan politikai tábort próbálnak kialakítani szerinte, akik esetében "mindent, beleértve a józan gondolkodás képességét is", felülír a Fidesszel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és "politikusainkkal, pártcsaládunkkal szembeni gyűlölet".

A házelnök, a Fidesz országos választmányának elnöke beszédében kiemelte, hogy

az ellenzéki szereplők önmagukat is megtagadták, mert olyan pártok és emberek vállaltak együttműködést, akik "néhány éve még jobban gyűlölték a másikat, mint a Fideszt"

- mondta. Véleménye szerint "semmiféle elv, értékrend, hit és meggyőződés nem vezérli őket a puszta hatalomvágyon kívül". A mai Jobbik-DK együttműködésről szólva párhuzamot vont azzal az időszakkal, amikor a "nyilasok tömegesen vonultak át a kommunista párt tagságába".

Kövér László szerint a baloldali ellenzék oldalán hiába jönnek újabb és újabb generációk, azok egyre "rosszabbak", s "ma már ott tartunk, hogy Kovács Lászlón és Lendvai Ildikón nosztalgiázunk" – mondta az MSZP korábbi vezető politikusaira utalva. Erre példaként említette a Momentum egyik politikusát, aki alig két esztendeje még úgy fogalmazott, "nem akarják összegyurcsányozni magukat", ma pedig Gyurcsány támogatásával indul a választásokon. Ebből is látszik – tette hozzá –, hogy

az ellenzéki oldalon a hatalomért és a pénzért bármire képesek.

A választmányi elnök azt mondta, az embereknek érdemes elgondolkodniuk a választások előtt azon, hogy vajon mit várhatnak "egy program (...) és gerinc nélküli erkölcstelen bandától, amely ellenzéknek hívja magát". Minden felelős választónak érdemes szerinte fontolóra vennie,

hogy személyes élete, gyerekei, unokái élete szempontjából "megéri-e újra ezeknek a kezébe adni az irányítást".

Kövér László kiemelte: fontos azt is átgondolnia mindenkinek, milyen fejlődésen ment át az ország, mentek át a települések 2010-et követően. Ma "mindannyian büszkék lehetünk közös eredményeinkre" – mondta.

Kitért arra: Magyarországon az utóbbi tizenöt évben egyszer sem volt olyan dinamikus a gazdasági növekedés, mint ma, emellett a rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian az országban, mint most. Hozzátette: 1,3 millió háztartást sikerült megmenekíteni egy devizaválság okozta katasztrófától, és az önkormányzatok adósságát is átvállalta a kormányzat, miközben a határokat megvédték és a bűncselekmények száma jelentős mértékben csökkent az egész országban, emellett európai viszonylatban példaértékű családtámogatási rendszer működik – sorolta a sikereket.

A házelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a kilenc éve elkezdett folyamatot, nyugodt építkezést kell folytatni egészen addig, amíg "el nem mondhatjuk, hogy történelmileg örökölt problémáinkat, köztük a népesedésieket is, legyűrtük".

Kövér László a fórum előtt újságíróknak nyilatkozva Polics Józsefet (Fidesz-KDNP), a Komlót 2010 óta vezető és a választásokon ismét induló polgármestert méltatva azt mondta, hogy segítségével fejlődő pályára állt a város.

Megjegyezte: az elmúlt esztendőkben kilencmilliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a településen, és tíz év alatt csaknem harminc százalékról alig öt százalékra csökkent a munkanélküliség.

Hozzátette: olyan önkormányzati testületre és polgármesterre van szükség Komlón, de másutt is, amely, illetve aki a fejlődő magyar gazdaság és a kormányzat segítségét arra tudja felhasználni, hogy a lehető legtöbbet tegye meg településéért.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Na ezt magyarázza meg drága házmester elvtárs! Mennyiben befolyásolja a fiatalok jövőjét, ha nem épül a faluban félméteres kilátó, esetleg 5000 fős stadion a 200 lakosnak? Mert a lényeges dolgokra nem jut pénz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
az ekkora embereket ,mint ez a kövérkés,már etetik föntröl! viktorianus konyha ,laci meg nem válogatós,hogy a barnaby nyomozzon miatta...
Yoda69
Azoket biztos nem akik miattatok külföldön nőnek fel.
nezelodo
Csak nem az a veszély fenyegeti a fiatalokat, hogy ha nem ti uraljátok valamennyi települést, azt hiszik, hogy rendszerváltás történt, és itthon maradnak?!
kolnidre
Ennek az embernek az anyja nem magyarázta el gyerekkorában,hogy nem szép dolog ha az ember hazudik?
tudode
Össze, vissza pofagolnak azok, akik 16 évre csökkentették a tankötelezettséget kommunista ügynök múlttal
.
olkt.hu/orban-viktor-miniszterelnok-es-kover-laszlo-hazelnok-volt-kommunista-ugynokok/
.
szégyentelen hazaárulók
.
Simicska Lajos: Orbán Viktor hazaáruló és átveri az embereket
.
magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/simicska-lajos-orban-viktor-hazaarulo-es-atveri-az-embereket-3871941/
.
!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok