A nyugalmazott neurológust a baleset után megvizsgálták, majd a pszichiátriára küldték, ahol elhunyt.

Feljelentést tett az apja halála miatt egy mátészalkai férfi. A nyugdíjas mátészalkai neurológus, Cs. Román egy hónappal ezelőtt elesett a mátészalkai kórház parkolójában és beütötte a fejét. Éppen beteg feleségét vitte az ügyeletre, amikor a baleset történt vele. Cs. Norbert, az orvos fia az Indexnek elmondta, hogy az esés után az édesapja nagyon zavart volt, nehezen vette a levegőt, nehezen kommunikált, de amikor a sürgősségin az orvos kérdezte, akkor azt mondta neki, hogy nincs semmi baja.

Össze-vissza küldözgették az osztályok között, volt a sürgősségin, a neurológián és a belgyógyászaton is, de nem volt állandó monitoros megfigyelés alatt

– mondta a fia.

Végül azt mondták a családnak, hogy át kell vinni az idős férfit a nagykállói pszichiátriára, ahol kezelni tudják esetleges altatófüggését. A család úgy döntött, hogy inkább a nyíregyházi pszichiátriára viszik az idős neurológust, ez meg is történt, ott viszont egy nappal később meghalt.

Beütötte a fejét a kórházban az orvos, pár nap múlva meghalt

Cs. Norbert azt mondta,

senki nem tudja a halál okát. Még a mátészalkai kórházban infarktus gyanúját is felvetették, de későbbi elhalálozási helyén Nyíregyházán nem tudták megállapítani, hogy miért halt meg. Igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot is elrendeltek.

Cs. Román fia feljelentést tett, a rendőrség azt közölte vele, hogy eljárás indult az ügyben.

A mátészalkai kórház azt válaszolta a lap megkeresésére, hogy betegpanasz vagy hatósági megkeresés esetén mindig indul belső vizsgálat a kórházaikban, de folyamatban levő ügyről nem nyilatkoznak.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(index.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nyugdíjas ,,NEM KÁR ÉRTE ,, !!!
Ez nem az én véleményem, hanem A REGNÁLÓ TETVES GECIKÉ !!!
Csizmás Kond
...szerintem a halál oka, hogy a fia nem az orvosok javaslatát követte hanem a saját elképzelése után vitte kórházba ahol nem tudták megfelelően kezelni.
vacsi
Egy orvos ismerősöm mondta: ha az orvosok tudnának segíteni a bajokon, maguk nem halnának meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.