A tacsik nagy része a rossz tartási körülmények miatt rendkívül lesoványodott. A barcsi kutyatartó felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

Több mint 100 tacskó élt borzalmas körülmények között Barcson: saját vizeletükben feküdtek, ketrecekben éltek és lesoványodtak

Fotó: police.hu

Egy év két hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 27 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a Barcsi Járásbíróság azt a nőt, aki több mint száz tacskót tartott Barcson nem megfelelő körülmények között – tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-t.

Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint az 57 éves nő fém szállítóketrecekben és műanyag szállítóboxokban tartotta az állatokat. A tacskók a szűk hely miatt saját vizeletükkel és bélsarukkal szennyeződtek, emiatt többüknél szem- és fülgyulladás alakult ki, a kutyák nagy része a rossz tartási körülmények következtében rendkívül lesoványodott.

Az ügyész a vádlott próbára bocsátását indítványozta, a bíróság ezzel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását tartotta indokoltnak és elrendelte a kutyák elkobzását

- írták a közleményben.

Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: a 27 millió forintos bűnügyi költség jelentős részét a tacskók szállítása, megfelelő elhelyezése, orvosi kezelése és ellátása teszi ki.

Forrás: MTI

Címlapi kép: police.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
A "gazdát" is ilyen körülmények között kellene tartani.
dr. prédikátor
Miért nen végrehajtható szabadságvesztésre ítélték???
balos
Mert az "állatot" a börtönben kivégeznék a "barátai"!
jesz
sajnos amíg az állat törvényileg "csak" tárgy, addig ilyen ítélet születik...

A háza elé vonulás sem jó, mert a yard azonnal védi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.