Nem tud arról, hogy leváltanák – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki a Népszavában maga is olvasta az erről szóló híreket. Az átszervezések hírét megerősítette, ám azt mondta, azok előremutatóak, a haderő fejlesztését szolgálják.

A honvédelmi miniszter nem tud arról, hogy Orbán ki akarja rúgni

Olvasta a leváltásáról szóló híreket hétfőn a Népszavában Benkő Tibor – a honvédelmi miniszter erről az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában beszélt.

"Biztos forrásból tudom mondani, hogy én nem tudok ilyen dologról."

A Honvédelmi Minisztérium átalakítását illetően viszont szeretném mindenkinek a figyelmét felhívni arra, hogy 2018 májusában-júniusában elmondtuk, a Magyar Honvédség megújul. Végrehajtjuk, hogy a Magyar Honvédség parancsnoksága és a Honvédelmi Minisztérium külön szervezeti egységként fog működni. Ez megkezdődött, január 1. óta így működik a minisztérium, a jövővel kapcsolatban pedig az a fontos, hogy a honvédelmi és haderőfejlesztési program azon fejezete, amely a vezetést foglalja magában, az további változtatást igényel. Éppen ezért történnek személyi változtatások és személycserék is ebben a minisztériumban" – vázolta a helyzetet Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Szerinte katonamúltú államtitkár vagy helyettes államtitkár nem feltétlenül azért távozik a posztjáról, mert "hű, de nagy baj van", hanem mert katonaként folytatják a munkájukat, így támogatva a minisztérium munkáját.

Meggyőződése, hogy a Honvédelmi Minisztériumnak nem gazdasági társaságokat kell támogatni és irányítani, hanem a katonai képességeket kell visszaállítania azokkal a feladatokkal, amelyeket ma gazdasági társaságok, korábbi katonai szervezetek – például híradós vagy fegyverjavító zászlóalj – látnak el.

"Ez nem jelenti azt, hogy a személyi állományra ne lenn szükség, de gondoljunk bele, a XXI. századi technikai eszközökhöz nem elég a hatvanas-hetvenes évek felkészültsége"

- tette hozzá Benkő Tibor, aki szerint minden változás előremutató.

Benkő Tibornak "nem mondott olyan a miniszterelnök, hogy nem tart igényt a munkájára".

Forrás: infostart.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Ez is olyan, hogy legkésőbb a férj tudja meg, hogy mit tett a neje! Azért érdeklődhetne a KBH-nál. Is.
Qqberci
@Pegero: Az nem számít, O1G a csillagot is lehazudja az égről...
jesz
Orbán a homlokára csap az álhír hallatán: hogy ez eddig nem jutott eszembe..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.