Szintár Dóra és Makranczi Zalán azért adtak ki közleményt arról, hogy kisfiuk enyhe fokozatban Down-szindrómás.

Semmit nem bántam meg abból, ami az elmúlt 42 évben történt. Egyetlenegy dolog van, amit – nem azt mondom, hogy megbántam – néha sajnálok: hogy az élet úgy hozta, hogy az emberek orrára kötöttem, az én kisfiamnak milyen a genetikája

– mondta Szinetár Dóra, a Budapesti Operett Színház színésznője az ATV Spirit Húzós című műsorában a Blikk cikke alapján.

Szintár Dóra és Makranczi Zalán 2017-ben azért adtak ki közleményt arról, hogy kisfiuk enyhe fokozatban Down-szindrómás, hogy elébe menjenek a félreértéseknek és találgatásoknak, illetve hogy megakadályozzák a micsoda szörnyűség  jellegű szalagcímeket.

Szinetár most azt mondja, sejtette, hogyan viszonyulnak az emberek itthon a mássághoz,

nagyon sokan vannak, aik rettenetesen elutasítóak, szűklátókörűek, félnek. Tudom, hogy ez az ismeretlentől való félelem, és amikor nagyon bölcs hangulatomban vagyok, iszonyúan jól meg tudom magyarázni, hogy az a szegény szerencsétlen, aki ül a számítógépe mögött, ahonnan undorító dolgokat ír, fröcsögve az én gyerekemről, annak nagyon rossz lehet

– mondta a műsorban, hozzátéve, hogy már nagyon elege van abból, hogy folyamatosan bírálják. Azt mondja, ha nem állnak ki a nyilvánosság elé a gyerek diagnózisával, az emberek nem jönnek rá, hogy a kisfiuk más.

Címlapkép: Facebook/Szinetár Dóra Official Fanclub

(blikk.hu)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Inkább legyen büszke, mert akit a sors megkímélt ettől a szép feladattón, az nem tudja hol van az úristen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
" Azt mondja, ha nem állnak ki a nyilvánosság elé a gyerek diagnózisával, az emberek nem jönnek rá, hogy a kisfiuk más."
Rá jöttek volna, valamelyik lesi fotós lekapja és sokkal ocsmányabb dolgokat írtak volna.
Szerintem jól tették hogy elébe mentek és nem a bulvár hozta nyilvánosságra.
görbetükör
Igaza van.
Talán vissza kellene fogni a nyilvános kommunikációt, mert jó nem származik belőle sem pórnépnek, sem ismert személynek.
Mert az emberek többsége cinikus, közönyös, zsigerből ítélkezik, tapintatlan és egyre inkább durva, sértő. A kocsmai stílus lett az irodalmi nyelv.
Ilyenkor szép lassan ki kell vonulni, mert az ember előbb-utóbb hasonul. Marad a szűk baráti kör, amit megválogathat az ember.
tulipan
Bizony Dórikám, ez ebben a többségében nagyon
tulipan
is, általánosan, BUNKÓ, végletekig BUTA népek lakta országban, ahol éppen ezért uralkodhat, immár 9 éve, ez a jelenlegi bunkó kúrmány is, naiv butaság volt! Elhitted, hogy megmenthet, az össznépi bunkóságtól, a sokéves ismertséged!!!
tudode
Inkább legyen büszke, mert akit a sors megkímélt ettől a szép feladattón, az nem tudja hol van az úristen!
reagens
Ami látszik és egyértelmű, azt fölösleges szépítgetni!
tulipan
@görbetükör: A NAGY BAJ az, hogy most már hiába vonulna ki, amit teljesen, nem is tehet meg, hiszen színésznő, ez a "fajta", undorító kocsmai bunkóságú népség, már csak irigységből, sem felejt!
vacsi
@tudode: Arra mindenképpen büszke lehet, amilyen szeretettel fogadták és nevelik a kisfiút! De szerintem butaság volt a nagyközönség orrára kötni a betegségét, az emberek jelentős része rosszindulatú, szeret csámcsogni a más baján.
És van még egy gond, amiről nem beszélnek: a természet rendje, hogy a szülő előbb hal meg, mint a gyerek - mi lesz akkor a gyerekkel, még ha felnőtté is válik?Ki fogja gondozni, ki lesz a társasága, milyen élete lesz a szülei halála után? Nekünk is volt egy beteg rokonunk, már 50 éves férfi, leszázalékolva, de magát nem volt képes ellátni. Szerencsére még élt az édesapja, 80 felett, kettesben éldegéltek. Borzasztó volt látni. Az apja halála után "szeretetotthonba" került (akkoriban még volt ilyen), ahol még évekig élt. A rokonság látogatta, szeretett ott élni. De ma ez nincs, ma minden a pénzről szól...
Málna
@tulipan: Ezt te írtad tegnap:
" @durbincs: Mi a hézag, te narancsos seggnyaló, Fálfarok megint lebuktál,leszerepeltél, nyilvánosan, nyalás közben, valaki videora vette az "aktust"? rúzsos férfi ? napokig bujkáltál ? azt most Abortálsz ? agy nélkül, intelektualisan kiapadva? azt a miniröfüddel meg mi van ? nálatok ott, Ploestoben, a bányák vidékén, a gyülekezet papjának?+csak a hivek zaklatása+hágása a zabigyerekcsinálása,az Isteni küldetése? Elvégre te már a narancsos Sátánt Szolgálod ? Azt mondjad mán meg melyik helyi-bányás vizeldébe nőttél fel ? 1000km-re -ronda romány ákkcentussal, pár marék banyiért ? ABBAN a narancsos Idiotikában-abnormáliában ,ahol ez a rettenet sok pokoli bün-teljesen természetes ? söt dicséretes ?Azt mert te csak 1 abortált geci vagy? 1 intelektuálisan tök agyatlanul kiapadt,s lokális kis hülyék egyike ?"

MIt gondolsz, beletartozol ebbe a fajta "undorító, kocsmai bunkóságú népségbe" te is?:-)
tulipan
@vacsi: Nézz utána, ha nem hiszed,de sajnos a felvázolt esetnek, kicsi a "valószínűsége", bár a mai, általában, fejlett EÜ-ellátásnál nem lehetetlen!!! Olaszországban találkoztam egy a McDonalds-ban dolgozó, ott
alkalmazásban álló Dawn-kóros emberrel!!!
www.origo.hu/egeszseg/terhesseg/20121009-a-leggyakoribb-tevhitek-a-downkorosokkal-szemben.html
tulipan
@Málna: Ez a szemét, nem ért más stílusból!
tudode
@vacsi: .
.Másképp sorstársam Dóra! Szakemberek igénybevételével csodát lehet tenni, mint a példám mutatja, sok,sok ráfordítással!
,
Megosztom a weblapom
.
cms.serult-gyermeket-neveltem.webnode.hu/reszletek/
,
Nagyon szép feladat 84. évesen a mai napig!!!
Málna
@tulipan: Tudom, persze, nem te tehetsz róla. Mindig mindenért valaki más a hibás...De akkor ne bántsd a bunkókat, hiszen jó okuk van a bunkóságra.:-)
tulipan
@Málna: A szöveg nem az enyém! Kösz egyébként, hogy valódi, hithű narancsnyikként, természetesen, nem vetted észre, illetve SZÁNDÉKOSAN FIGYELMEN KIVŰL HAGYTAD, hogy CSAK azokat a mondatokat olvastad vissza, amiket ez a véglény firkált óssze, folyamatosan, nekem és másoknak címezve!
tulipan
@tudode: Tiszta szívből gratulálok!!!
Málna
@tulipan: Nem vettem észre, jelöld máskor, hogy mikor idézel. Bár úgy már nem idézet, ha kiegészíted, átforgatod a saját szádíze szerint.
tulipan
@Málna: A "szájízem" ugyan nem ez, de nem hagyhatom szó nélkül, ezt a pimasaz sötét bunkóságot, bár tudom, hogy a narancsosok elvárnák, hogy mi minden szemétségüket nyeljük le, "engedelmesen"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.