A Btk. szerint nem.

(Forrás: 168 óra)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Van azért annak valami huncut pikantériája, hogy abban a hivatásban elért "eredményéért" kapta a kitüntetést, melyet később aljas módon elárult és ezzel okozott életre szóló, maradandó lelki károsodást számos fiatalnak.
Sőt, pláne ezt a hibás törvényt és gyakorlatot a KEH még védelmébe is veszi azzal, hogy cinikus közömbösséggel csak arra futja, hogy száraz törvényhelyeket citáljon.
Ennél a helyzet persze sokkal súlyosabb, ugyanis..." Az, hogy egy intézetigazgató tíz éven keresztül a rá bízott hátrányos helyzetű gyerekeket szexuálisan abuzálja, és aztán rendszerszinten megvesztegetéssel, kényszerítéssel megpróbálja a felelősségre vonást egyébként öt éven át sikeresen megúszni, annál erkölcsileg elítélhetőbb bűncselekmény nincsen."...túlmutat egy plecsni erkölcstelen birtoklásán.
szegfue
Először is: a Bárczi István Dijat pedagógus napon olyan emberek kaphatnak, akik: a főváros közoktatási- és gyermekvédelmi intézményeiben hosszú éveken át odaadóan dolgoznak. Aztán meg "diszpolgár" + ilyen-olyan keresztes kitüntetés birtokosa?! Szépen állunk, legyünk büszkék rá, nézzünk fel rá?! Egy végrendelet is visszavonható, ha az örökös a későbbiek folyamán méltatlanná válik. Lehet hivatkozni itt a törvényre, de jobb lett volna, ha válaszukban inkább "megfontolás" tárgyává tették volna a törvényi szabályozást!!
papa.49
Minek után hűséges nertag természetesen a bajuszos bábjátákos így döntött a puritán irodában !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.