Lesz olyan nyugdíjas, aki 168 ezer forintnál is több nyugdíjkorrekciót kaphat. Ez több mint a 14-szerese az annak, amennyit az átlagos összegű nyugellátásban részesülő személy várhat. A sor másik végén pedig több tízezren vannak olyanok, akiknek még 5000 forint, vagyis havi 500 forint sem jár – írta az Mfor.hu. Kilencen pedig 2 millió forint feletti ellátásban részesülnek.

A KSH friss adatai szerint augusztusban 3,4 százalékos volt a nyugdíjasinfláció mértéke, miközben év elején az érintettek 2,7 százalékos emelésben részesültek. Ez azt jelenti, hogy novemberben várhatják a nyugdíjasok az egyösszegű, visszamenőleges korrekciót, méghozzá úgy, hogy a 12 hónapra felszorzott különbség adja majd ki a járandóságra vetítve a nyugdíjkorrekció összegét – írta meg az Mfor.hu.

Az átlagos nyugellátás, havi 135 ezer forint esetén 11 800 forintos kiegészítésről beszélhetünk. A lap megyei bontás és nyugdíj-kategóriák szerint is megvizsgálta a várható nyugdíjkorrekció nagyságát.

Akik legfeljebb a mindenkori öregségi nyugdíjminimumot kapják ellátásként, maximum 2394 forintos korrekcióban részesülhetnek.

A nyugdíjminimum és az 50 ezer forint közötti ellátásban részesülők legfeljebb 4200 forintos korrekciót kaphatnak.

Ez pedig azt jelenti, hogy 46 758 ellátott még havi 500 forintnyi kiegészítésben sem reménykedhet novemberben.

Összesen 32 olyan nyugdíjas van Magyarországon, akik egymillió forint feletti nyugdíjban részesülnek, közülük kilencnek az ellátása a 2 millió forintot is meghaladja. Pontosan nem lehet tudni, hogy mekkora a legnagyobb összegű nyugdíj Magyarországon, azonban ha a 2 millió forintra számoljuk a nyugdíjkorrekciót, az 168 ezer forintot jelent.

A várható nyugdíjkorrekció megyei bontásban úgy néz ki, hogy a budapesti idősek átlagosan 13 311 forint kiegészítésben reménykedhetnek, a Szabolcs megyeiek viszont csak 9973 forintban, de Bács-Kiskunban is csupán 9998 forint az átlag.

Forrás: Mfor.hu, Napi.hu, 24.hu, Népszava

Címlapi kép: Pixabay CCo

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Itt már olyan rendszerváltás kell, ahol végre nem egyetlen ember dönt a hazánkban élők sorsáról: Orbán diktátor. A narancsot ideje felszeletelni, és megkezdeni az elosztását. Nagyjából demokratikusan. Azért csak nagyjából, mert a Fidesz-KDNP brancs csak ételosztáson kaphatna egy-egy gerezdet. Sajnos, nehéz lesz.
– Mennyi? – 30. – Mi 30? – Év. – Kinek? – Orbánéknak. – Hol? – Dutyiban. – Kevés. – Mi kevés? – A 30. – Akkor mennyi? – Örökre. – Az mennyi? – Pont annyi.
Ez nem nyugdíjkorrekció, hanem a nyugdíjak befagyasztása, de még az sem, mert a KSH, a pártállam Központi Siker Hálózata.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/04/%C3%A9telj%C3%B31.jpg
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/04/%C3%A9telj%C3%B32.jpg
És most nézzék meg a két fotót. A fölső az első világégés után készült, a második vasárnap Budapesten. Ételosztás. Mi a különbség azon kívül, hogy technikailag a mai jobb és színes? Nekem az a legfeltűnőbb, hogy csupán az éhezők ruhája és a háttérben parkoló autók miatt változott meg mára a helyzet. Szégyen. Mintha nem is ugrottunk volna egy évszázadot az időben. Magyarországon megállt a múlt kor.Nincs háború. Csak állandó csatahelyzet van az orbáni birodalomban. Ellenséget találnak mindig és folyton, már az sem számít, hogy ki legyen az. De csak azokból lesz üldözött és kirekesztett, akik nem férnek be a luxus karéjukba; azokból, akik nem termelnek aranyat a királyi várba, a kastélyokba sem. Azt gondolom, hogy egy hatalmat nem a gazdagok, hanem a szegények száma és a megbízhatóan, kiszámíthatóan élő középosztály minősít. Megbocsáthatatlan diki Vikinek, hogy gyerekek éheznek a jachtok, magán röpcsik, csodaverdák, elorozott termőföldek árnyékában. Azt mondta a krisnás hölgy, hogy egyre több a nagycsaládos és a nyugdíjas az ételosztáson. Éhesek.Nincs háború. Csak állandó csatahelyzet van az orbáni birodalomban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Manhattan
A 10 éves kormányzásuk alatt nyugdíjemelés nem volt, csupán manipulált inflációkövetés. Takarodjanak már el a hazug propagandájukkal együtt!
Jozefina
500 ezer forint felett nem lenne szabad nyugdíjat emelni!!! Gusztustalanság attól is, aki elfogadja!!!
namihami
@Jozefina: Még az általad megadott limit is magas. Max., de tényleg max. 250.000-nél húznám meg a határt. Annyiból azért már el lehet vegetálni.
division
@namihami: Nincs ott gond az 500 ezerrel. Egy átlag fizetést is ennyiben kellene maximalizálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.