Antiszemita gyűlöletcselekmény miatt tett feljelentést Niedermüller Péter VII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt, miután valaki egy bitófára függesztett Dávid-csillagot rajzolt az egyik erzsébetvárosi ellenzéki képviselőjelölt plakátjára.

A kampány eddigi legdurvább üzenetét rajzolták egy ellenzéki képviselőjelölt plakátjára

Az érintett jelölt, Borka-Szász Tamás a feljelentést megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, egy választópolgár értesítette az esetről, ezután fordult a polgármesterjelölthöz.

Niedermüller Péter úgy fogalmazott:

az eddigi kampány egyik legdurvább és legmegdöbbentőbb eseményével állnak szemben. Leszögezte, nem egyszerű plakátrongálásról, hanem antiszemita gyűlöletcselekményről van szó.

A politikus szerint miközben a kormány zéró toleranciáról beszél az ilyen ügyekben, "jól tudjuk, legutóbb például Vácott volt erre példa, hogy két világháború közötti antiszemita politikusoknak állítanak szobrokat". Nem lehet úgy tenni, mintha a plakátrongálás egyedi eset lenne, mert az "szigorúan összefügg azzal a politikával, amit ez a kormány itt folytat" – közölte a polgármesterjelölt.

Hangsúlyozta, az ellenzéki politikusok soha, sehol és semmilyen formában nem fogadják el a gyűlöletbeszédet. Hozzátette, minden ilyen megnyilvánulás ellen fel fognak lépni.

Kérdésre válaszolva Niedermüller Péter azt mondta, az ellenzék már jóval korábban megállapodott arról, hogy nem vesz részt gyűlölködő, mocskolódó, az emberek személyes hitelességét támadó kampányban.

Újabb kérdésre azt felelte, az ellenzéki politikusok soha nem engednek meg maguknak olyan megnyilvánulásokat, mint Tarlós István főpolgármester, aki egy hangszóróval kiabált Tordai Bencének, a Párbeszéd parlamenti képviselőjének az arcába, majd azt mondta, hogy a szellemi fogyatékosokat is el kell viselni. Hozzátette, a közösségi médiában rendkívül sok és durva támadást kapnak, de ezekre nem válaszolnak.

Itthon - 2020. September 30., 06:42
Nem engedték be az SZFE-re az új kancellárt
Itthon - 2020. September 30., 06:23
A magyar fővárost is felminősítette a Moody's

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Mocskos szemét O1G patkány és csürhéje kiengedte a palackból a gyűlölködés szellemét! De mit lehet várni ezektől az osztódással szaporodó férgektől!!!Fitymasz csürhe !!! pusztuljatok!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
csak az értékrend!
Egyébkánt én már láttam ilyet szavazólapon is!
Aki Én
Ha valaki nem elég fideszes, akkor probléma a származás és a vallás is. Ha fideszes vagy fidesz-csicska valaki, akkor semmi gond ezzel.
Klubtag
A bicskei momentumos polgármester-jelölt autókilincsének beszennyezése után most ez...

Mert eszük ágában sincs az önkormányzati választásnak, mint demokratikus közjogi aktusnak megadni a kellő tiszteletet...és akkor csodálkoznak, meg (mi is a kedvenc szavuk, amit a "libsibolsi" észrevételekre használni szoktak, ja persze) vinnyognak.
Klubtag
@Klubtag: ...folyt...amikor méltó revansot kapnak.
dr. prédikátor
Mocskos szemét O1G patkány és csürhéje kiengedte a palackból a gyűlölködés szellemét! De mit lehet várni ezektől az osztódással szaporodó férgektől!!!Fitymasz csürhe !!! pusztuljatok!!!
Csizmás Kond
Az hogy plakátokat firkálnak, gorombaságokat vagy mai kifejezéssel rasszista kifejezéseket rajzolnak rá tényleg büntetendő de azzal kampányolni már gyalázat...és ezt ma mindenki meglovagolja...
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 15:21
A legnagyobb baj az, hogy a gyűlölet magja termékeny talajra hullik , megnő és még virágzik is!
Csizmás Kond
@bencemacska: Éppen ezért nem szabadna felhasználni a politikában.
Aki Én
@Csizmás Kond: az orbán-politika nem nagyon szól másról.
tulipan
@dr. prédikátor: Már a kezdet kezdetén, az antalli időkben, rájöttek, hogy ez a jobbos beállítottságú, sunyi magyarok mentalítása, ezzel, na meg az ábrándosra cukrozott, gyermekmesékkel, lehet őket kézben tartani és 1998 óta eredményesen, ki is kihasználják!!
Pegero
Már megint ez a csúnya zsidózás!
Ha nincs más ütőkártya a kezükben, akkor gyorsan előhúzzák ezt a lapot.
Csizmás Kond
@tulipan: ...és akkor a balos beállítottak bolsevikok ?
Klubtag
Ezt úgy képzelik el a fidesz-kdnp kártyaasztálnál, hogy ha a zsidókártya durchmars, akkor a migránskártya a redurchmars (dupla értékű), ...és így tovább...
jesz
a polgármester-jelölt elemében érzi magát...úgy mint Brüsszelben, itt is feljelenthet...
durbincs
@bencemacska: maga lebukott,s leszerepelt ? rúzsos férfi ? napokig bujkál ? azt most Abortált ? intelektualisan apadt ?
@bencemacska: Mert A gyülekezet papjának?+csak a hivek zaklatása+hágása a zabigyerekcsinálása,az Isteni küldetése?
Mert Már Maga Sátánt Szolgálja ?
azt @bencemacska: hát maga meg melyik helyi-bányás vizeldébe nőtt fel ? 1000km-re -ákkcentussal, pár marék banyiért ?
Idiotikában-abnormáliában ,a hol ez a rettenet sokbün-teljesen természetes ? söt dicséretes ?
Azt @bencemacska: mert maga is csak 1 abortált ? 1 intelektuálisan apadt,s lokális kis hülye ? @csak húgyos...: sal ?
kb mint @Clavigo: @ila51: @Eladott Ország: @nusika: @Szeparepa2: @simmering73: @Peller Anikó: @Sámannus: @kishonda: @cikicakk55: @Borsodi: @Eladott Ország: @I Duddits.: ?@papa.49: ?@Jozefina: ?@koszpeko: @silber13: @karma1: @volvós: @maci0427: @szép új világ: @laja70: @Cicamama55: ?@csak húgyos...: @bencemacska: ?
durbincs
@dr. prédikátor: azt az unokatesok döngetése -Vérfertöző ?
kereső
@jesz: Magyarországot eddig egyedül orbán viktor jelentette fel-még ellenzéki korában.
kereső
Feljelentés nélkül is ,ebben az ügyben a rendőrségnek /ügyészségnek hivatalból meg kellene inditani a nyomozást.Ez nem sima plakátrongolásái ügy, és konkrétan egy személy ellen irányul .
human
Frusztráltak a fideszesek. Nehezen veszi be a gyomruk, hogy már nem lehet zsidózni, mert Orbán már barátként tekint a zsidóságra és nem háttérhatalomként.
teuton
@kereső: Ugye te nem Orbanisztanban, hanem valahol egy normalis demokraciban elsz, ezert fantazialsz ilyen alapvetö dolgot, ami Orbanisztan elkepzelhetetlen, mert gyülöletkeltes megy mindenki ellen.
Jozefina
A bumeráng egyszer majdcsak visszavág!!!
kereső
@teuton: De , orbanisztánban élek. Lehetséges, hogy naiv vagyok- de még mindig próbálok hinni az igazságszolgáltatás dolgozóiban! Lennie kell még ott is olyanoknak, akiknek megmaradt a gerincük.
durbincs
@kereső: ja 1000km-re S rettenet Ákkcentussal ? stb
durbincs
@Jozefina: @teuton:azt maguk ketten meg ? a Nidermayer babái ?
kereső
@durbincs: má' sokszor megmondtam, hanyagolj halfarok, mert különben - ingyom -bingyom tálibe, tu-tá libe málibe, mondsza csak orbán tálib-e?
durbincs
@kereső: a maga silány életmodjától ,persze csak erre telik ? repedt aggyal ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.