„Tiltakozom - és lehet, hogy ez nem jogi kategória - de mindenképpen tisztességtelen és hazug, hogy politikai kampányuk hitelesítésére használják a keresztet, amihez semmi közük” - írta, Baltási Nándor, plébános a pusztaszabolcsi önkormányzat lapjába. A helyi plébános egy kampány céljából fotón háborodott fel, amelyen az ellenzéki polgármester- és képviselőjelöltek láthatók a pusztaszabolcsi templom előtt, az írást pedig a városi lap hozta le. Baltási egyértelmű jelét adta tehát, hogy részt vesz az októberi választási küzdelemben, és azt sem rejtette véka alá, hogy nem az ellenzék sikeréért drukkol (vagy imádkozik).

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Igen, az egyház már megint beleugat abba, amihez köze nem lehetne, a szokásos álszent módon korlátozni próbál. Mert miközben a szekularizáció a világ szerencsésebb részein egy évszázada sikeresen végbement, itt a lánctalpas visszarendeződés aranykorát éljük. Annál károsabb, pusztítóbb dolgot nem tudok elképzelni ebben az amúgy is pusztulófélben lévő jelenben, mint hogy totális szereptévesztésben fetrengő egyházi emberek, a politikum által vaskosan megtámogatva vetik bele magukat abba a közéletbe, aminek a közelében sem lehetnének. Az egyház politikai szerepvállalása káros, ártalmas és itt az újabb bizonyíték arra, hogy ennek soha nincs vége. Mert a (katolikus) egyház szerepvállalása kimerül a kormány célkitűzéseinek szervilis képviseletében, ennek az egészségtelen, bűzös középkori szemétdombnak a fenntartásában. A katolikus egyház a magát zsibbasztóan kereszténynek nevező kormánnyal összeborulva a kussoló hívek és elkötelezett alattvalók kinevelésén munkálkodik. Ahelyett, hogy azon fáradozna, ami a dolga lenne: az elesettek támogatása, felkarolása és a hívő emberek alázatos szolgálata. Valaki szóljon a pusztaszabolcsi plébános elvtársnak (úrnak egyszerűen nem tudom nevezni), hogy le kéne szállni arról a túltolt bicikliről. Sürgősen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
Akkor most még egyszer:...az ilyen semmi kis dühös csuhások múltját kéne megvakargatni, ezek voltak azok, akik anno beálltak III/III-nak, most így kompenzálnak. Az ügynöklista meg marad titkos a sok, mai nulla moralitású nímand védelmében.
advocat
Ez a mai kereszténység! Pénzért mindent. És ez már Kádár is tudta (ld:békekepapok).
csak úgy....
azért lássátok feleim,hogy bégyütt a "térdre csuhások" program...
Macskaszem
Nem fél a nyaller csuhás, hogy ha van isten, akkor a hazaáruló, tolvaj, elmebeteg hordával együtt fog főni a pokolban Belzebub kondérjában? Vagy annyira azért nem hisz istenben, vagy még az istennél is jobban fél orbántól?
kokopelli
@papa.49: ...egy nyugati tanulmányi útra kellene küldeni őket! Még a vallásos Bajorországban sincs prob-
léma az egyházzal! Tudják,hogy hol vannak a határok a polgári és a vallási terület között!Igaz,hogy a befolyt
pénz nagy része az önkéntes egyházadóból jön be,amit már a munkaadó utal át a fizetésből,ha a dolgozója
igent mond! Senki nem tud róla!
csak úgy....
magyarországnál nincs szentebb európai ország! a statisztikai adatok szerint, az 1 före esö "bünbánó magdolnák" száma kimagasló az EUn belül ,sött ! exporttermék...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.