Európában ismét egy olyan időszak következik, amikor növelni akarják a nyomást a bevándorlásellenes kormányokon, és újra megpróbálják az európai országok torkán lenyomni a kötelező kvótát – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szijjártó ellentámadásban: Brüsszel és Róma hazudik, támadnak a migránsok

A tárcavezető rámutatott, semmilyen jogi alapja nincs annak, hogy Magyarországra vagy bármely más uniós tagországra megpróbáljanak rákényszeríteni egy újfajta betelepítési kvótát. Ugyanakkor szerinte ez a kvóta híveit korábban sem akadályozta abban, hogy komoly politikai nyomást helyezzenek a kötelező betelepítési rendszert elutasító országokra.

Szijjártó Péter rendkívül aggasztó és veszélyes lépésnek nevezte, hogy az új olasz kormány megnyitotta a dél-olasz kikötőket az illegális bevándorlókat szállító hajók előtt. Ez sajnos újabb lendületet fog adni az illegális bevándorlási hullámnak, valamint azoknak is, akik megpróbálják a kötelező betelepítési kvótát végigvinni – jelezte.

Hangsúlyozta, a kikötők megnyitása ellentétes Európa biztonsági érdekeivel, és kizárólag az embercsempészeknek jó, hiszen emberek tíz-, százezreit veszi rá arra, hogy újra dollár ezreket fizessenek embercsempészeknek. Van éppen elég illegális bevándorló Európában, nem szabadna többet beengedni – jelentette ki Szijjártó Péter.

A miniszter aláhúzta, Görögországban ismét a 2015-ben kialakult állapotok tapasztalhatók, ahova az elmúlt két hónapban mintegy hétezer illegális bevándorló érkezett, a görög szigeteken pedig "már elképesztő a zsúfoltság".

Törökország az idén már több mint 270 ezer illegális bevándorlót tartóztatott fel, a Nyugat-Balkánon pedig több ezer illegális bevándorló torlódott fel, akik gyakorlatilag tönkreteszik a helyiek életét, rendkívül agresszíven viselkednek, így próbálva elérni, hogy továbbindulhassanak Európa irányába – fejtette ki. Megjegyezte továbbá, a dél-olasz kikötők megnyitását gyakorlatilag újra meghívásként értelmezhetik azok, akik az Európa irányába indulást mérlegelik.

Szijjártó Péter kiemelte, Magyarország továbbra sem hajlandó elfogadni semmiféle kötelező betelepítési kvótát, és továbbra is a határok védelmét tartja első számú feladatának, miközben ragaszkodik azon jogához, hogy "kizárólag mi mondhatjuk meg, hogy kit engedünk be a saját országunkba és (...) kikkel akarunk együtt élni".

A külügyi tárca vezetője elmondta, a magyar kormánynak vissza kell majd vernie minden egyes ezzel ellentétes kísérletet. Ez nagy küzdelem lesz a következő hetekben, hónapokban, sőt lehet, években – tette hozzá.

Szijjártó Péter közölte, a visegrádi országok továbbra is egyhangúlag támogatják egymást ebben a kérdésben.

Kitért arra is, hogy korábban a Matteo Salvinivel felálló olasz kormány és Magyarország bebizonyította: az illegális bevándorlási folyamatok megállíthatók.

Magyarország esetében ez politikai bosszút vont maga után, amelynek számos jele volt a Sargentini-jelentéstől kezdve más nyomásgyakorlásig, míg Olaszországban Salvini politikájának felrúgásával ahhoz a hazug brüsszeli narratívához tértek vissza, amely szerint a migrációs folyamatok megállíthatatlanok – fejtette ki a miniszter.

Kiemelte, a jelenlegi olasz kormány a magyar kabinettel homlokegyenest ellenkező álláspontot képvisel a legfontosabb kérdésekben, mivel bevándorláspárti baloldali kormány. A magyar kabinet semmilyen európai fővárosból nem fogad el olyan nyomásgyakorlást, amelynek eredményeként Magyarországon illegális bevándorlókat kellene befogadni – szögezte le.

Szijjártó Péter kijelentette, a magyar kormány ahogy eddig, úgy a jövőben is mindent megtesz, hogy Magyarországot megvédje az illegális bevándorlástól, és Magyarországot megőrizze magyar országnak.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Jól van seggnyaló szargyártó felmondtad a leckét csak az a baj megint a csuti segge volt az útmutatód !!!
Ha sokat ugatsz nem lesz suska Brüsszelből és akkor TE LESZEL A HIBÁS, NEM A CSUTI !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Hazudik itt az egész világ szúnyogcsődöröm, csak ti vagytok feddhetetlenek. Tudjuk.
tulipan
Mi a hézag, te hazug szargyáros? Hol van az megírva, hogy csak nektek, pofátlan,PIMASZ narancsos orbán lakájoknak "SZABAD", állandóan üvöltve hepciáskova HAZUDOZNIi???
tulipan
@durbincs: @durbincs: Mi a hézag, te állandó, narancsos seggnyaló, ezért ótvaros lóganyépofájú, kényszervizelt Félfarok: Há' már megint lebuktál,leszerepeltél, nyilvánosan, nyalás közben, valaki videora vette az "aktust"? te kölniviztől bűzlő, rúzsos férfi ? Megint napokig bujkáltál ? azt most meg Abortálsz ? agy nélkül, intellektuálisan teljesebnkiapadva? azt a miniröfüddel meg mi van ? nálatok ott, Ploestiben, a bányák vidékén, a gyülekezet papjának?+csak a hivek zaklatása+hágása a zabigyerekcsinálása,az Isteni küldetése? Elvégre te már régen, a narancsos Sátánt Szolgálod ? Azt mondjad mán meg , ugyan melyik Ploestibel bányásholliwood volt az otthonod?: Anyád ott tartott fenn, helyi-bányás vizeldét, te voltál a pnzbeszedője, nőttél fel a sok hasonló szerencsétlen között?? 1000km-re innen, ezért-ronda romány ákkcentussal, pár marék banyiért ? ABBAN a narancsos Idiotikában-abnormáliában ,ahol ez a rettenet sok pokoli bün-teljesen természetes ? söt dicséretes ?Azt mert te csak 1 abortált geci bányamaradvány vagy? 1 intelektuálisan tök agyatlanul kiapadt, lokális kis román hülyék egyike ? Iszod is a HUGYODAT?? te tompa, szétrepedtagyú, röftelen - má igaszságügyi szakértő is vagy? na persze, aktuálisan a ploesti legmélyebb bányáiban lent ? Te AGYATLAN, szerencsétlen, tök bolond, iskolázatlan román, kripli, aki csak azt a buja ECHO Tv-t vagy KÉPES BÁMULNI!!! Gondolom, ez a szokás, nálatok, ott a Ploesti bánya-Holiwodban?
Eriksson
Egyfelől igaz, hogy ez a nemzetközi utaztatás valakiknek nagyon jól jön, óriási pénzek mozdulnak meg. Másfelől nagyon is aljas, mert azokat az embereket akiket érint, nagyon lehetetlen helyzetbe hozza. Biztonságilag, anyagilag, érzelmileg.
Ez azt bizonyítja, hogy mindannyian olyan alattvalók vagyunk, akikkel bármit meg lehet tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.