Európában ismét egy olyan időszak következik, amikor növelni akarják a nyomást a bevándorlásellenes kormányokon, és újra megpróbálják az európai országok torkán lenyomni a kötelező kvótát – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szijjártó ellentámadásban: Brüsszel és Róma hazudik, támadnak a migránsok

A tárcavezető rámutatott, semmilyen jogi alapja nincs annak, hogy Magyarországra vagy bármely más uniós tagországra megpróbáljanak rákényszeríteni egy újfajta betelepítési kvótát. Ugyanakkor szerinte ez a kvóta híveit korábban sem akadályozta abban, hogy komoly politikai nyomást helyezzenek a kötelező betelepítési rendszert elutasító országokra.

Szijjártó Péter rendkívül aggasztó és veszélyes lépésnek nevezte, hogy az új olasz kormány megnyitotta a dél-olasz kikötőket az illegális bevándorlókat szállító hajók előtt. Ez sajnos újabb lendületet fog adni az illegális bevándorlási hullámnak, valamint azoknak is, akik megpróbálják a kötelező betelepítési kvótát végigvinni – jelezte.

Hangsúlyozta, a kikötők megnyitása ellentétes Európa biztonsági érdekeivel, és kizárólag az embercsempészeknek jó, hiszen emberek tíz-, százezreit veszi rá arra, hogy újra dollár ezreket fizessenek embercsempészeknek. Van éppen elég illegális bevándorló Európában, nem szabadna többet beengedni – jelentette ki Szijjártó Péter.

A miniszter aláhúzta, Görögországban ismét a 2015-ben kialakult állapotok tapasztalhatók, ahova az elmúlt két hónapban mintegy hétezer illegális bevándorló érkezett, a görög szigeteken pedig "már elképesztő a zsúfoltság".

Törökország az idén már több mint 270 ezer illegális bevándorlót tartóztatott fel, a Nyugat-Balkánon pedig több ezer illegális bevándorló torlódott fel, akik gyakorlatilag tönkreteszik a helyiek életét, rendkívül agresszíven viselkednek, így próbálva elérni, hogy továbbindulhassanak Európa irányába – fejtette ki. Megjegyezte továbbá, a dél-olasz kikötők megnyitását gyakorlatilag újra meghívásként értelmezhetik azok, akik az Európa irányába indulást mérlegelik.

Szijjártó Péter kiemelte, Magyarország továbbra sem hajlandó elfogadni semmiféle kötelező betelepítési kvótát, és továbbra is a határok védelmét tartja első számú feladatának, miközben ragaszkodik azon jogához, hogy "kizárólag mi mondhatjuk meg, hogy kit engedünk be a saját országunkba és (...) kikkel akarunk együtt élni".

A külügyi tárca vezetője elmondta, a magyar kormánynak vissza kell majd vernie minden egyes ezzel ellentétes kísérletet. Ez nagy küzdelem lesz a következő hetekben, hónapokban, sőt lehet, években – tette hozzá.

Szijjártó Péter közölte, a visegrádi országok továbbra is egyhangúlag támogatják egymást ebben a kérdésben.

Kitért arra is, hogy korábban a Matteo Salvinivel felálló olasz kormány és Magyarország bebizonyította: az illegális bevándorlási folyamatok megállíthatók.

Magyarország esetében ez politikai bosszút vont maga után, amelynek számos jele volt a Sargentini-jelentéstől kezdve más nyomásgyakorlásig, míg Olaszországban Salvini politikájának felrúgásával ahhoz a hazug brüsszeli narratívához tértek vissza, amely szerint a migrációs folyamatok megállíthatatlanok – fejtette ki a miniszter.

Kiemelte, a jelenlegi olasz kormány a magyar kabinettel homlokegyenest ellenkező álláspontot képvisel a legfontosabb kérdésekben, mivel bevándorláspárti baloldali kormány. A magyar kabinet semmilyen európai fővárosból nem fogad el olyan nyomásgyakorlást, amelynek eredményeként Magyarországon illegális bevándorlókat kellene befogadni – szögezte le.

Szijjártó Péter kijelentette, a magyar kormány ahogy eddig, úgy a jövőben is mindent megtesz, hogy Magyarországot megvédje az illegális bevándorlástól, és Magyarországot megőrizze magyar országnak.

Forrás: MTI

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Jól van seggnyaló szargyártó felmondtad a leckét csak az a baj megint a csuti segge volt az útmutatód !!!
Ha sokat ugatsz nem lesz suska Brüsszelből és akkor TE LESZEL A HIBÁS, NEM A CSUTI !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Jól van seggnyaló szargyártó felmondtad a leckét csak az a baj megint a csuti segge volt az útmutatód !!!
Ha sokat ugatsz nem lesz suska Brüsszelből és akkor TE LESZEL A HIBÁS, NEM A CSUTI !!!
advocat
Lépjünk ki! Mindenhonnan, mert ez a sok hülye nem érti Péterkét sem! Ez meg az ő hibájuk. Vagy mégsem?
dr. prédikátor
Már vártam hogy mikor szólal meg a zsráfnyakú zselés kakadú!!!Most majd jól megaszondja az olasz külügyérnek!Berendeli hogy leszophassa!!!
Jozefina
Istenem!!! Hogyan tud valaki ennyire nem normális, hazug, félrevezető, megfélemlítő lenni???!!!
fahrenheit451
Mindenki hazudik, mindenki támad, mindenki migráns a földön, kivéve Orbán Viktort.

Egy normális ember másodlagos mottója (az elsődleges az egyéni, testre-, lélekre-, szellemre-, reményre-, hitre szabott):
"Cogito ergo sum"
Egy fideszesnél az elsődleges mottó (mert náluk a nincs egyén(iség), csak csordaszellem):
"Kognitív disszonancia - tehát csak vagyunk. Csak úgy megvagyunk. Darabra."

More
kokopelli
@advocat: ...nem lépnek ki,mert a szétosztható (lopható) pénzre szükségük van! Nagy a megfizetetett
banda,és a politikusoknak is kell a lóvé a korumpáláshoz! Az ilyen "hazafiakat" csak el lehet zavarni!
Nessy
@fahrenheit451: A fidesz jelenlegi népesedési politikáját figyelembe véve náluk változott a mondat: Coito ergo sum!
justhpeter
Hát Péterkém, így jártatok. Ti akartatok irányítani, Európa választói azt mondták coki.
oszinte barom
Ha jól értesültem ti puccsoltátok meg a csúcsjelölteket ,V4 + a hüje francia aki felgyujtatta a saját 500 éves dómját ,hogy majd milyen jó lesz .
Akkor most mi van ?
Eladott Ország
Mondja ezt Petike egy olyan szónoklatban, melyben mást sem tesz, mint kioktat mindenkit és igyekszik megmondani 510 millió uniós polgárnak, miről mit gondoljon, mitől féljen, mit szeressen. Ez Magyarországon sem működik zökkenetlenül, pedig még tízmillióan sem vagyunk, ebből jó, ha kétmillió ember figyel arra, mit beszél Orbán (akár Szijjártó szájával, akár bárki másével), az Unió 508 millió polgára pedig pont leszarja. De nem is ez a valami, hanem az, hogy a külügyminiszteri rangra tuszkolt teremfocista talán fel sem fogja, hogy gyakorlatilag önmagát köpködi szembe egyetlen megnyilatkozás keretében.
Clavigo
Petike,,,,hányok tőletek. A Gazdaállatodtól lefelé,,az utolsó rühes portásig,,szavazóig,,akik benneteket szolgál..Oszt jó napot.
lezer jani
Fel milliard ember a ti par ezer fos velemenyetekkel szemben?Ez most vicc?orsos mar alairta elfogadta teljesitette a kvotat meg tobbet is ,de az a csekely ket millio idegen akik szavaznak a Magyar Nep sorsarol meg meg sincs emlitve.Na ok az igazi veszely!Oktoberben mennetek kell a bortonbe mindegyikotoknek!
Yoda69
Jonnek a valasztasok tolni kell a mantrat a birkaknak.
Csodalom hogy nem farad bele a sok hazudozasba.
simmering73
Támadnak! A migránsok, meg a kis lila egerek. Delirálsz, Prüntyikém!
papa.49
Szargyártó igen az a heti 15.20 eltévedt aki idejön !!!
Hülye vagy te futsalospipaszárlábúmajom !!!
namihami
"""Szijjártó ellentámadásban:..."""
Ki az ellenfél? Mi lehet az ellenfele egy ilyen ""izének""?
A moszatok, algák, ostorosok? Mocskosul szégyellhetik, hogy a nevük egy Szijjártóval kerülhet egy kontextusba.
Nessy
@simmering73: Jönnek a pomogácsok, jönnek a pomogácsok!!!
Nessy
@namihami: "támadnak" a mozaik poloskák, a harlekin katicák. A tigris szúnyogok támadását visszaverte a hűvösödő idő.
namihami
@Nessy: A migráncsok hozták magukkal, a zsebükben. Most lehet emelni az állami ""migráncskvóta"" összegét, mert ""Támad az ellen!"".
nusika
...most már kettő ellen 'harcolunk" !! Brüsszel+Roma...ki a következő.??? ...mert bíztos, hogy lesz...500 milliárdot szedtek össze a ""fizetős"" migránsoktól !!! ...ezt miért nem hangoztatják ???,,
Szeparepa2
Tessék mán mondani, még meddig tűri el ez a szánalmas idióta lúzernép, hogy ilyen kötöznivaló, tébolyult fogyatékos, abszolút dilettáns elmebetegek legyenek pozíciókban, és dőljön a redves pudvás hazug pofájukból a blőd rothadó koponyaűri-fekáliahab... (agyat nem írhatok ha nincs nekik)
Rockxy
öncsünk tiszta vizet:
mindenki hazudik.
silber13
" a kikötők megnyitása ellentétes Európa biztonsági érdekeivel "
Így igaz Petike,ezért nem fogjátok sosem megnyitni a frissen vásárolt, lepusztult ipartelepnek álcázott trieszti kikötőnket!
durbincs
@silber13: maga Temetődozeroló , elfogyott a sósbórsszesze ? vén iszákos - kegyeletsértő ?
durbincs
@nusika:tán a magafélék, a @silber13: @Szeparepa2: @namihami: @Nessy: @papa.49: @Eladott Ország: @justhpeter: @Yoda69: @Clavigo: @fahrenheit451: @kokopelli: @Jozefina: @doktör. prédikátor: @advocat: a buta bányás csürhének ?
teuton
Nem tudtam, hogy Brüsszel es Roma beszelni tudnak, de a Szargyarto szerint mar hazudni is megtanultak? Csak nem ö volta tanar???
durbincs
@teuton: Hop maga meg legbutább: az Idegenek Távirásza ?
babp1982
“Kikkel akarunk együtt élni,, hát ez itt a lényeg veletek biztos, hogy nem úgy, hogy huzzatok el a jó büdös francba kakaduk és vidd magadal a gecit is addig amig lehet!
Lepényleső
Nyilván nem állítható,hogy Brüsszel,vagy Róma hazudik valamiben.
Viszont ezt az állítást attól hallani aki még igazat nem mondott soha,
semmiben,talán egész életében? Kicsit olyan naivan is hihetetlen?
tudode
Ez sem ri ki az öregedő nyikhajok közűl!
1magyar
Vagyis némely vezető hazudik, akik nem a népük érdekeit képviselik. Hihetetlen,hogy európai vezetők azon vitatkoznak, hogy a saját népükkel kötelezően tartassák el egy másik kontinens ide özönlő népeit. Miért lettek ezek megválasztva, ki választ árulókat? Oda szarnak ahonnan esznek.
Yoda69
Valaki szoljon mar ennek a feleszu baromnak, hogy vege a migrans aradatnak. Mar nem jonnek. Neha a magyar hatarra odateved 2-3 migrans akkor sokat mondok. Ez a lemez lejart, a soros es gyurcsany megkopott.
Talaljatok ki valami ujat, ami kell a melymagyar birkaknak. Meg van nehany het a valasztasokig.
csak úgy....
@1magyar: nálad nem csak mostak,szökítettek is ?
csak úgy....
hát persze,hogy mindenki hazudik csak ti mondtok igazat! peti, ti hülyének nézitek a világot?
1magyar
@csak úgy...: Te csak úgy hülye és vak vagy?
cikicakk55
" Szijjártó Péter kiemelte, Magyarország továbbra sem hajlandó elfogadni semmiféle kötelező betelepítési kvótát, és továbbra is a határok védelmét tartja első számú feladatának, miközben ragaszkodik azon jogához, hogy "kizárólag mi mondhatjuk meg, hogy kit engedünk be a saját országunkba és (...) kikkel akarunk együtt élni".
Már 5. éve hazudnak! Minden normális Magyar állampolgár tudja,hogy Orbán még 2015-ben szinte elsőként alá írta a kötelező kvótát.Magyarországnak akkor 1960 migráns volt a kvótája. Még abban a hónapban az éj leple akatt be is hoztak 2500 migránst Törökországból. Ez egy Fideszes agytöszt véletlen elkottyantotta és még a Lázár vezette kormányinfón kellett az újságírók kérdéseire felelnie. Kiderült,hogy az a 250 migráns amint megkapták a menekült státuszt,abban a pillanatban elhúztak az országból valamelyik Nyugati államba. Egyetlen egy sem akar ebbe az országba jönni.Lehet,hogy analfabéták,de nem hülyék. Nyomorból nyomorba minek jöjjenek? A mostanában Magyarországra beengedett Törökországból hozott 150.000 úgy mond " vendégmunkás" nem migráns?
kokopelli
@1magyar: és ezért a ß@rért téged fizetnek is?
durbincs
@teuton: Hop maga meg legbutább: az Idegenek Távirásza ?
Mirabilis
szijjártó: ha ennyire szar,miért nincs még hungexit?
durbincs
@csak húgyos...: azt nézet már magán végig ? bokáig kényszerbevizelve,+ a @tulipan: -t meg zoknig ? Ez bánya-Holiwod ?@Clavigo: @tudode: @whitout: @papa.49: @surdilloFUJT: @F_Viktor: @kakaósbögre: @advocat: @Nessy: @RonaGyuri: ? azt még magukat is levizeli ?
durbincs
@teuton: Hop maga meg legbutább: az Idegenek Távirásza ?
durbincs
@teuton: Hop maga meg legbutább: az Idegenek Távirásza ? mint ékesen láthatő ?
Yoda69
Nem a migransok tamadnak hanem az UFO-k!
szihjgyarto rossz lemezt tett fel.
durbincs
@teuton: Hop maga meg legbutább: az Idegenek Távirásza ? mint ékesen láthatő ?@Yoda69: ürtakony ? hajrá ?
simmering73
Hazudik itt az egész világ szúnyogcsődöröm, csak ti vagytok feddhetetlenek. Tudjuk.
durbincs
@teuton: Hop maga meg legbutább: az Idegenek Távirásza ? mint ékesen láthatő ?+@Yoda69: ürtakony ? hajrá ?@simmering73: S a levizelt Bezzeg-Tahó ?
tulipan
Mi a hézag, te hazug szargyáros? Hol van az megírva, hogy csak nektek, pofátlan,PIMASZ narancsos orbán lakájoknak "SZABAD", állandóan üvöltve hepciáskova HAZUDOZNIi???
tulipan
@durbincs: @durbincs: Mi a hézag, te állandó, narancsos seggnyaló, ezért ótvaros lóganyépofájú, kényszervizelt Félfarok: Há' már megint lebuktál,leszerepeltél, nyilvánosan, nyalás közben, valaki videora vette az "aktust"? te kölniviztől bűzlő, rúzsos férfi ? Megint napokig bujkáltál ? azt most meg Abortálsz ? agy nélkül, intellektuálisan teljesebnkiapadva? azt a miniröfüddel meg mi van ? nálatok ott, Ploestiben, a bányák vidékén, a gyülekezet papjának?+csak a hivek zaklatása+hágása a zabigyerekcsinálása,az Isteni küldetése? Elvégre te már régen, a narancsos Sátánt Szolgálod ? Azt mondjad mán meg , ugyan melyik Ploestibel bányásholliwood volt az otthonod?: Anyád ott tartott fenn, helyi-bányás vizeldét, te voltál a pnzbeszedője, nőttél fel a sok hasonló szerencsétlen között?? 1000km-re innen, ezért-ronda romány ákkcentussal, pár marék banyiért ? ABBAN a narancsos Idiotikában-abnormáliában ,ahol ez a rettenet sok pokoli bün-teljesen természetes ? söt dicséretes ?Azt mert te csak 1 abortált geci bányamaradvány vagy? 1 intelektuálisan tök agyatlanul kiapadt, lokális kis román hülyék egyike ? Iszod is a HUGYODAT?? te tompa, szétrepedtagyú, röftelen - má igaszságügyi szakértő is vagy? na persze, aktuálisan a ploesti legmélyebb bányáiban lent ? Te AGYATLAN, szerencsétlen, tök bolond, iskolázatlan román, kripli, aki csak azt a buja ECHO Tv-t vagy KÉPES BÁMULNI!!! Gondolom, ez a szokás, nálatok, ott a Ploesti bánya-Holiwodban?
durbincs
@csak húgyos...: azt nézet már magán végig ? bokáig kényszerbevizelve,+ a @tulipan: -t meg zoknig ? Ez bánya-Holiwod ?@Clavigo: @tudode: @whitout: @papa.49: @surdilloFUJT: @F_Viktor: @kakaósbögre: @advocat: @Nessy: @RonaGyuri: ? azt még magukat is levizeli ?
durbincs
@teuton: Hop maga meg legbutább: az Idegenek Távirásza ? mint ékesen láthatő ?+@Yoda69: ürtakony ? hajrá ?@simmering73: S a levizelt Bezzeg-Tahó ?
Eriksson
Egyfelől igaz, hogy ez a nemzetközi utaztatás valakiknek nagyon jól jön, óriási pénzek mozdulnak meg. Másfelől nagyon is aljas, mert azokat az embereket akiket érint, nagyon lehetetlen helyzetbe hozza. Biztonságilag, anyagilag, érzelmileg.
Ez azt bizonyítja, hogy mindannyian olyan alattvalók vagyunk, akikkel bármit meg lehet tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok