Könnyen megbocsátasz? Úgy gondolod, hogy belefér, ha a másik olykor füllent neked? Ez nagylelkű és kedves dolog tőled, de nagyon is veszélyes. A kutatók ugyanis egy tanulmányban egészen ijesztő következtetéseket állapítottak meg.

Nem is gondolnád, mivel jár, ha hazudnak neked

Fotó: Pixabay

A UCL szakemberei arra jutottak, hogy az önös érdekből elkövetett apró torzítások és füllentések egy idő után érzéketlenné teszik az agyat a hazugsággal járó negatív érzésekre.

Ez azt jelenti, hogy aki rendszeresen ferdíti el kissé az igazságot, annak az agyában az amigdala aktivitása egyre csökken, tehát az a terület válik tompábbá a hazugsággal szemben, mely az érzelmekért felel, és amely a hazugsággal járó negatív érzelmeket, bűntudatot, lelkiismeretfurdalást segít feldolgozni.

Így aztán az egyre nagyobb mellébeszélések már nem okoznak nagy érzelmi viharokat, tehát könnyen lehet egyre nagyobb és gyakoribb az esélye, hogy az illető nem fog igazat mondani, méghozzá nem csak apróságokban, hanem egyre nagyobb horderejű dolgokban sem.

Ezért aztán türelem és megértés ide vagy oda, legyél résen, ha valaki többször is lódításon kapsz: könnyen lehet, hogy komolyabban is becsap majd.

Ripost

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Akkor a csuti tökfejében ez a valami már NINCS IS !!!
RonaGyuri
aki itt él ezt naponta többször államilag megélheti! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.