Ahogy az MTA kutatóhálózatát erőből, egy jogszabálymódosítással vonta el az Orbán-kormány, úgy most egyetlen törvény megváltoztatásával vissza lehetne venni az állami bérlakásokat – tudta meg a hvg.hu.

Elvenné a bérlakásokat az Orbán-kormány?

A HVG információi szerint a Miniszterelnökség már dolgozik az erről szóló tervezeten, amivel kifejezetten a világörökségi területen fekvő, illetve a műemléki épületekben lévő bérlakásokból tehetnék ki a bérlőket, vagyis többek közt a Budai Vár és az Andrássy út patinás épületeire utaznak. Ezeket bérház helyett szívesebben látnák kormányzati épületként, de kereskedelmi-turisztikai célra is használhatnák a frekventált helyen lévő ingatlanokat.

Az a régi, „szerzett” jog is változna, hogy a bérlőknek cserelakás jár, e helyett csak pénzbeli megváltást kapnának, ebből kellene ezentúl megoldani a lakhatásukat.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
A következő lépés majd a magántulajdonban levő lakások kisajátítása lesz. Ha valakinek megtetszik egy lakás, egyetlen tollvonással el lehet venni.
Kereszténydemokrata ország ez? Lehet még ennél nagyobbat hazudni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Aki Én: Az a "qrva beteg" részedről, hogy azon a fenti 22:40-es válaszon őrlődtél két napig, miközben gyötörtek a kétségek! De megnyugtatlak, egy buta, zavarosfejű Lúzer vagy, e témában is.
Fordulj pszichiáterhez!
verőce21
Továbbra is állítom a hírrel kapcsolatban: Ez egy álhír! Napi reggeli gumicsont lipsiknek, a kávéjuk mellé!

De a lakbérekkel tényleg foglalkozni kellene. Minimum a duplájára kellene emelni az önkormányzati bérlakások lakbérét, a hasonló kategóriájú szabadpiaci lakbérekhez képest! Én a háromszoros díjat sem tartanám soknak! 
Aki Én
@verőce21: Látom belezavarodtál, komoly önellentmondásban vagy megint.
Egyrészt teljesen normálisnak tartod, hogy Bayer tized áron kap várbéli lakást, másrészt szerinted a bérlakások árát a piaci árakhoz képest (már ez önmagában nagyon beteg) háromszorosára kellene emelni.
Hát, van baj...
verőce21
@Aki Én: (09:07) Komoly értelmezési gondjaid vannak!
Mint fentebb leírtam, azt tartanám normálisnak, ha az önkormányzati bérlakások bérleti díját két-háromszorosra emelnék!

(Neked pedig, hogy ön(túl)értékelési problémáiddal keresd fel gyógyszerészedet, benzinkutasodat!)
verőce21
Sajnos, tudom, hogy fenti (09:32) javaslatomhoz, elvárásomhoz, új rendeletekre van szükség...
Borsodi
@görbetükör: Akinek hitel tartozása van azzal már ezt meg is csinálják.A bérlakások jók lesznek a behozott vendégmunkásoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.