Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul egyesítse a szociális és az egészségügyi bértáblát.

LMP: a kormány becsapta a szociális ágazat dolgozóit

Ungár Péter országgyűlési képviselő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján úgy ítélte meg: a kabinet becsapta a most sztrájkra készülő szociális dolgozókat, egyetlen nekik tett ígéretét sem tartotta be. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tevékenységét pedig "a sunnyogás, a semmitmondás és a semmittevés" elegyének minősítette az ügyben.

Rámutatott: a szociális szektorban a diplomások 70 százalékának bére nem éri el a garantált bérminimumot, egy fejlesztőpedagógus 130 ezer forintot keres. A politikus ezért azt is követelte, hogy a szociális ágazatban mindenki kapja meg legalább a garantált bérminimumnak megfelelő összeget.

Ungár Péter kijelentette: ha Európában Magyarországon a legmagasabb a GDP növekedése, ebből a szektor munkatársainak is részesülniük kell.

Közölte: a két bértábla egységesítése mindegy 280 milliárd forintba kerülne.

Forrás: MTI

Nagyvilág - 2020. September 29., 21:05
Vörös listára tette az Európai Unió Magyarországot
Itthon - 2020. September 29., 22:11
Sok fertőzött van a magyar börtönökben

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Ez a szép ember a fényképen azt ígérte egy évvel ezelőtt, hogy az ő vezetésével indul a füstmérő kommandó...itt a fűtési szezon, lehet folytatni az el sem kezdett méréseket...talán az idén sikerü.
Szeparepa2
9 éve csap be, ver át saját maffiózó hazaáruló rablógyilkos fosztogató bűntársai kivételével (bár még köztük is van kivétel ugyebár ld pl simliska), MINDENKIT ÁTVER, a saját csicskáit és birkáit is, csak azok annyira idióták, hogy nem fogják fel, sem azt hogy cseléd lúzer eltaposott patkányokká tette őket, pláne nem azt hogy be vannak csapva...
nezelodo
A szociális dolgozókat is... És az LMP kiket csap be?
Rockxy
ja, meg kunvölgyi ágika előtt az ajtót
Mirabilis
Ez még labdába rúg a politikában? Mármint mindkettő: lmp meg ungár - kuszaszemű anyjával? Nem rokonok matolcsyval?
Nessy
Nem csak a szociális ágazat dolgozóit csapta be pártunk és kormányunk, hanem még sok mást is! De ameddig mindegyik szakterület csak saját magáért szólal fel, addig az "oszd meg és uralkodj" elv alapján valóban uralkodik O.V. és csapata!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.