Magyarország semmilyen körülmények között nem ismeri el az egyetemes egészségügyi ellátásról szóló ENSZ-nyilatkozat migrációra vonatkozó részeit, amelyek szerint az ENSZ-tagországokban az illegális migránsoknak is az adófizető állampolgárokéval azonos szolgáltatást kellene biztosítani – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette az ENSZ-közgyűlés egyetemes egészségügyi ellátással foglalkozó plenáris ülésén New Yorkban, helyi idő szerint hétfőn.

Szijjártó: a migránsoknak ne járjon az adófizetőkével azonos egészségügyi ellátás

Kifejtette: az ENSZ-ben számos kísérlet zajlik most arra, hogy a globális migrációs csomagot részenként a nemzetközi jog részévé tegyék, az egyes fejezeteket próbálják elrejteni olyan ENSZ-döntésekben, amelyekre később hivatkozni lehet.

Ilyen kísérlet az egyetemes egészségügyi ellátásról szóló ENSZ-deklaráció is, amellyel arra próbálják rászorítani az ENSZ tagországait, hogy státustól függetlenül mindenkinek ugyanolyan egészségügyi ellátást biztosítsanak.

Ez azt jelenti, hogy ugyanaz az ellátás járna egy illegális migránsnak, mint egy olyan embernek, aki évtizedeken keresztül tisztességesen dolgozik, és fizeti az adót az adott országban – mondta Szijjártó Péter.

Magyarország számára ez elfogadhatatlan – hangoztatta.

A kormány egyrészt nem fogadja el, hogy az ENSZ a magyar egészségügyi rendszerrel kapcsolatban bármilyen előírást vagy jogi kötelezettséget fogalmazzon meg: ez nemzeti hatáskör, erről csak Magyarország dönthet. Másrészt a kormány azt sem tudja elfogadni, hogy illegális migránsok bármilyen tekintetben ugyanolyan ellátásban részesüljenek, mint a magyar adófizető polgárok, nem hajlandó hátrányos megkülönböztetésben részesíteni saját állampolgárait – közölte a miniszter.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Málna: Írod:
"Nem csak szerintem, hanem a statisztika szerint is, amiről beszélünk."

No, akkor mutasd csak azt a statisztikát, amiből kiderül, hogy a beteg halálát az okozta, hogy önhibájából későn ment orvoshoz, vagy a várólisták hossza miatt önhibáján kívül került későn orvosi ellátásra!
fahrenheit451
Az Orbán szerint bukott nyugaton az ingyenélő migránsok jobb ellátást kapnak, mint Magyarországon az évtizedekig fizető őslakosok.
Szóval, ha jobban belegondolsz a kakadu Szijjártó kiakadásába...
fahrenheit451
Eddig egy "iszlám terrorista" sem ölt meg magyart, míg az ORBÁN KORMÁNY évente 20-30 ezer magyart öl meg, lakoltat ki családokat bárminemű segítség nélkül, hagy szenvedni mozgássérülteket, hagy szenvedni beteg gyereküket egyedül nevelőket - szanved a nő, az anya, és szenved a gyermek... a magyar gyermek.
És mindez a fasiszta rendszert építő autokrata Orbán Viktor miatt.

Gondolkozzá' má' paraszt !!!
fahrenheit451
Szavazás: Ki ölje meg Orbánt, én vagy isten?
De azt vedd számításba, hogy mindkét lehetőségnek van előnye és hátránya.
Ha rosszul döntesz, annak súlyos következményei lesznek.
F_Viktor
@Málna: Ez nem az amit keresünk, ez csak az Eurostat adatait tartalmazza, amelyet a hvg.hu hozott le legelőször.
Ebből az látszik, hogy:
"A kezelhető, de halálos kimenetű esetek aránya (...) Magyarországon ez az arány 27,8 százalék"

Éves szinten kb. 130 ezer személy távozik el az élők sorából, ennek 27,8 százaléka 36.140 fő.
Jó lenne tudni, hogy a halálozások közül mennyi a 75 év alatti, de kb. reális a szám, hogy az egészségügy lebombázása miatt orbán Magyarországon évente 26 ezer embert küld a halálba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.