Magyarország semmilyen körülmények között nem ismeri el az egyetemes egészségügyi ellátásról szóló ENSZ-nyilatkozat migrációra vonatkozó részeit, amelyek szerint az ENSZ-tagországokban az illegális migránsoknak is az adófizető állampolgárokéval azonos szolgáltatást kellene biztosítani – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette az ENSZ-közgyűlés egyetemes egészségügyi ellátással foglalkozó plenáris ülésén New Yorkban, helyi idő szerint hétfőn.

Szijjártó: a migránsoknak ne járjon az adófizetőkével azonos egészségügyi ellátás

Kifejtette: az ENSZ-ben számos kísérlet zajlik most arra, hogy a globális migrációs csomagot részenként a nemzetközi jog részévé tegyék, az egyes fejezeteket próbálják elrejteni olyan ENSZ-döntésekben, amelyekre később hivatkozni lehet.

Ilyen kísérlet az egyetemes egészségügyi ellátásról szóló ENSZ-deklaráció is, amellyel arra próbálják rászorítani az ENSZ tagországait, hogy státustól függetlenül mindenkinek ugyanolyan egészségügyi ellátást biztosítsanak.

Ez azt jelenti, hogy ugyanaz az ellátás járna egy illegális migránsnak, mint egy olyan embernek, aki évtizedeken keresztül tisztességesen dolgozik, és fizeti az adót az adott országban – mondta Szijjártó Péter.

Magyarország számára ez elfogadhatatlan – hangoztatta.

A kormány egyrészt nem fogadja el, hogy az ENSZ a magyar egészségügyi rendszerrel kapcsolatban bármilyen előírást vagy jogi kötelezettséget fogalmazzon meg: ez nemzeti hatáskör, erről csak Magyarország dönthet. Másrészt a kormány azt sem tudja elfogadni, hogy illegális migránsok bármilyen tekintetben ugyanolyan ellátásban részesüljenek, mint a magyar adófizető polgárok, nem hajlandó hátrányos megkülönböztetésben részesíteni saját állampolgárait – közölte a miniszter.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szép új világ
Na ennek a faszinak aztán van bőr a pofáján.
Aki Én
Amit a magyar adófizető eü címen kap, azt még a migránsoktól sem sajnálom. A cél az kéne legyen, hogy a magyar adófizető kielégítő eü szolgáltatást kapjon. Akkor nem kéne tízezreknek meghalni ennek hiánya miatt.
Jobb helyeken ez népirtásnak számít egy büntetőperben.
Nessy
Már az is eredmény lenne, ha a járulékfizetőknek normális ellátás jutna!
Persze a VIP paciensnek fogalma nincs várólistáról, lepukkant kórházról, a tárgyi és személyi feltételek egyre nagyobb hiányáról!
tulipan
Há', neked ugyan MI a lótúró közöd van hozzá, te mocsok Szargyáros, elvégre TI, úgy sem tartotok be SEMMIFÉLE, velük kapcsolatos előírást!!
tudode
A hanta főnöke Salvini ikertesója rendezvényén
.
--- Rómában mondott beszédet Orbán Viktor az olasz bevándorlásellenes párt meghívására
.
www.youtube.com/watch?v=9MrXq6-Yrs4
,
Mit képzel magáról ez a politikai gacfickó!!!
Macskaszem
A kettős állampolgárnak se járjon, ha nincs Magyarországon egészségbiztosítása. A magyarországi magyarnak se jár, ha nem fizeti a tb-t.
Nessy
@Macskaszem: Tudod, "hű magyarjaink" ikszelnek, a migránsok nem!
dr. prédikátor
Te patkány zsiráfnyaku zselés kakadú!!! Neked meg egy rövid kötél járjon te szarcsinbók!!!Remélem egyszer valaki feljelent a hágai bíróságon emberiség elleni büntett miatt!!Addig is rohadjon beléd amit ma megettél!!!
ila51
miért ? mert nekünk olyan nagyon jár ? fizetjük negyven évig , aztán ha szükség lenne rá , mehetünk privátba 60 évesen , ha van miből
tulipan
Neked ugyan mi a túró közöd van hozzá, te zsiros hajú, hazug Kakadú, hiszen TI VÉLETLENÜL SEM tartotok be, semmiféle, a migráncsokra vonatkozóan, éppen az ENSZ által elúíít RENDELKEZÉST!!!
nezelodo
Gondolkozz zselés, az nem visszatartó erő, ha megkíméled őket a magyar egészségügytől!
rokker33
@nezelodo: igen valószínűleg ahonnan jöttek még ott is jobban ellátnak mint itthon!A mi kórházunkat csak vágóhídnak nevezik!Bemégy lábfájással kijössz láb nélkül! Egyszerűbb lecsapni, mint kezelni hónapokig az érszűkületes lábat!
kereső
Egy nagy frászt szól ez az EGYETEMES!!! Eü ellátásról szóló nyilatkozat a migráncs ellátásról. Ez erről szól- csak egy fél mondatban megemlitve:
"A kormány egyrészt nem fogadja el, hogy az ENSZ a magyar egészségügyi rendszerrel kapcsolatban bármilyen előírást vagy jogi kötelezettséget fogalmazzon meg: ez nemzeti hatáskör, erről csak Magyarország dönthet."- toporzék péter magyar külügyminiszter.
Nehogy má' jogot formáljon ez alapján a hülye magyar adófizető állampolgár, hogy neki milyen jogai lennének!!! az eü-ben.A befizetett adó-éés járulékai fejében. Kell az másra- jobb heklyen van az a magánfocikluboknál, a külhoni nemzettestvéreinknél- a birkuna fassoi üldözött keresztényeknél. Migráncsok? Még itt is beszopjátok, hogy ez arról szólna?
nezelodo
@rokker33: Hát igen, és az a család minek nevezze a hazai gyógyítást, ahol a családanya a megyei kórház folyosóján nyolc órán át szenvedett, a gyógymód pedig a "ne hisztizzen" volt. Aztán aztán ahogy jött az árnyékvilágra, sírva, befejezvén segítségnyújtás nélkül jajgatva távozott léprepedéssel.
Málna
@Aki Én: Ennek a több tízezer embernek a jelentős része saját magát írtja ki. Egészségtelen az életmódjuk, nem mennek időben orvoshoz, alkoholizálnak, dohányoznak stb...Ahhoz, hogy nálunk picit rosszabb az arány, szerintem nagyban hozzájárul a saját felelőtlenségünk, nem tudatos életmódunk.
Eladott Ország
Elképzelték, hogy Gruevszi illegális migráns és szökésben lévő köztörvényes bűnöző ugyanolyan egészségügyi ellátást kap, mint a kéményen csüngő kisemberek? Hogy 40 fokban műtik a vakbelét egy Csernobilt idéző kórházban és hárman hűtik operáció közben? Én is. Igaza van Szijjártónak. Felháborító lenne. Nem szabad ezt engedni.Tehát miközben Szijjártó azért aggódik, hogy nehogy már a migránsoknak ugyanolyan ötcsillagos egészségügyi ellátás járjon, mint becsületes mimagyaroknak, miközben a kórházak adósságállománya havonta cirka 5 milliárd forinttal nő, miközben a külügyér kikötő helyett ipartelepet shoppingol nekünk és örül, mint majom a farkának, a magyar kormány majdnem félmilliárd forint uniós támogatást fizetett ki egy nem létező katonai beruházásra. Mert az tisztességesen adózó uniós polgárok pénzére már nem olyan érzékeny minden idők maffiakormánya. 24.hu/belfold/2019/07/17/felmilliard-eu-tamogatas-allam-nem-letezo-haditechnikai-beruhazas-szerencs-balatonfuzfo/
Aki Én
@Málna: Szép védőbeszéd volt, köszönjük Emese. Akkor a magyar eü úgy jó, ahogy van.
tulipan
@Aki Én: Ugyan, mi mást is várhatnál, egy valódi tősgyökeres narancsos, nyelv általi, hátsó-tisztogatótól???
tulipan
@reagens, Te szlávos!: Na ja, az orvosok ugyan rém kapzsiak, de nagy általánosságban sokkal több eszük van, mint, mint ennek a bunkó kripli "Petyának"!
168ora.hu/itthon/szijjarto-peter-menekultek-bevandorlok-egeszsegugy-egeszsegugyi-ellatas-orvos-esku-174602
papa.49
Szargyártó NEKTEK IS CSAK AZ ÁLLAMI EGÉSZSÉGÜGY JÁRJON TETŰ !!!
F_Viktor
@kereső: Úgy látom te voltál az egyetlen aki felfigyelt erre a mondatra, hogy itt nem csak a migráncsokról van szó, hanem egy azonos orvosi ellátásról.
Halkan mondom, hogy itt az északi államokban mindenki alapból megkapja Európa egyik legszínvonalasabb orvosi ellátását, s gyerekeink pontosan olyan oktatásban részesülnek, mint a debreceni fityeszes polgármesterének lánya évi 3 millió forintért.
F_Viktor
@Málna: Írod:
"Ahhoz, hogy nálunk picit rosszabb az arány, szerintem nagyban hozzájárul a saját felelőtlenségünk, nem tudatos életmódunk."

Szerinted! Szerintem pedig a kevés orvos, a várólisták az oka, hogy 3-4-6 hónapig várniuk kell az orvoshoz forduló betegeknek míg diagnosztizálják a betegségeket!
"Nincs orvos, ezért időpontot sem adnak hasi ultrahangra egy budapesti kórházban"
www.szeretlekmagyarorszag.hu/nincs-orvos-ezert-idopontot-sem-adnak-hasi-ultrahangra-egy-budapesti-korhazban/
advocat
Csak egy kérdés. Hány migráncsot látunk el?
RonaGyuri
Meglepő, de a derék külgarázda kivételesen pontosan fogalmazott

elsőre a szokott arrogáns matyarkodásnak látszik, de valójában bölcs óvatosság

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette az ENSZ-közgyűlés egyetemes egészségügyi ellátással foglalkozó plenáris ülésén New Yorkban, helyi idő szerint hétfőn kifejtette, hogy: az nonszensz, hogy „ugyanaz az ellátás járna egy illegális migránsnak, mint egy olyan embernek, aki évtizedeken keresztül tisztességesen dolgozik, és fizeti az adót az adott országban ”!
Igen ez tényleg meglehetősen veszélyes lenne, mert az amit ebben az országban a tisztességesen dolgozó és adózó/járulékuló embereknek nyújt az szégyen, s minden határon aluli. Az ENSZ ezt nem tarthatná kielégítőnek! =))
Málna
@F_Viktor: Nem csak szerintem, hanem a statisztika szerint is, amiről beszélünk.
Aki Én
@Málna: ...ok, vegyük alapul, hogy ezeknek a fele saját gondatlanságból hal meg. A másik fele belefér? Vagy aki szarul étkezik, az halljon meg, azt nem is kellene megmenteni? Egy a lényeg! Olyan emberek halnak meg, akik egy normálisan működő egészségügyben nem halnának meg. Itt nincs mérlegelés.
TÍZEZEREKRŐL!!! beszélünk. Ez népirtás.
@F_Viktor: részben leírta a valódi okokat. Ti is csak a nektek kedves statisztikákat halljátok meg.
Dr plágium
Ha ugyanazt kapják mint az adófizetők szép lassan kihalnak. Ha rosszabbat akkor gyorsabban.
Málna
@Aki Én: Nagyon leegyszerűsíted a kérdést. Ebben a több tízezerben mindenki benne van, aki idő előtt hal meg. Az öngyilkos, a balesetet szenvedő, a szívinfarktusban pillanatok alatt elhunyt és az is, aki nem jár szűrésekre és így túl későn kerül orvoshoz. Nem veszem a felét, mert fogalmam sincs, hogy ennek a több tízezer embernek hány százaléka az, aki valóban a nem megfelelő egészségügyi ellátás miatt hal meg. De abban biztos vagyok, hogy meg sem közelíti a felét.
Eriksson
Vég nélkül megy a sopánkodás az ellátás, a várólisták, az orvoshiány, a hiányos műszerezettség miatt.
El lehet képzelni, ha még jön néhány tíz, vagy százezer potyautas, akkor milyenné válik a helyzet. A várólisták még hosszabbak lesznek, ugyanannyi orvoson még nagyobb nyomás lesz. Ráadásul ki tudja milyen egzotikus betegségekkel árasszák el az Eü-t, mely további magas költségeket fog generálni, tovább terhelve az amúgy is nehézkes ellátást.

Ezeknek a vándorlóknak az Eü. ellátását finanszírozzák azok, akik elősegítették Európába való importálásukat.
emerencia
@tudode: 05:59 Megnéztem és felvilágosodtam. Elképesztő, hogy már megint mi, Magyarországon született magyarok égünk a világ előtt mert a magyar külügyminiszter és a kormány még az egyetemes egészségügyi ellátásról szóló ENSZ-deklarációt is képtelen értelmezni és ráadásul még embertelen is. :-(((((((((((((((((((((((
tudode
@emerencia: .
Ezeket bosszúból csinálták!
F_Viktor
@Málna: Írod:
"Nem csak szerintem, hanem a statisztika szerint is, amiről beszélünk."

No, akkor mutasd csak azt a statisztikát, amiből kiderül, hogy a beteg halálát az okozta, hogy önhibájából későn ment orvoshoz, vagy a várólisták hossza miatt önhibáján kívül került későn orvosi ellátásra!
fahrenheit451
Az Orbán szerint bukott nyugaton az ingyenélő migránsok jobb ellátást kapnak, mint Magyarországon az évtizedekig fizető őslakosok.
Szóval, ha jobban belegondolsz a kakadu Szijjártó kiakadásába...
fahrenheit451
Eddig egy "iszlám terrorista" sem ölt meg magyart, míg az ORBÁN KORMÁNY évente 20-30 ezer magyart öl meg, lakoltat ki családokat bárminemű segítség nélkül, hagy szenvedni mozgássérülteket, hagy szenvedni beteg gyereküket egyedül nevelőket - szanved a nő, az anya, és szenved a gyermek... a magyar gyermek.
És mindez a fasiszta rendszert építő autokrata Orbán Viktor miatt.

Gondolkozzá' má' paraszt !!!
fahrenheit451
Szavazás: Ki ölje meg Orbánt, én vagy isten?
De azt vedd számításba, hogy mindkét lehetőségnek van előnye és hátránya.
Ha rosszul döntesz, annak súlyos következményei lesznek.
F_Viktor
@Málna: Ez nem az amit keresünk, ez csak az Eurostat adatait tartalmazza, amelyet a hvg.hu hozott le legelőször.
Ebből az látszik, hogy:
"A kezelhető, de halálos kimenetű esetek aránya (...) Magyarországon ez az arány 27,8 százalék"

Éves szinten kb. 130 ezer személy távozik el az élők sorából, ennek 27,8 százaléka 36.140 fő.
Jó lenne tudni, hogy a halálozások közül mennyi a 75 év alatti, de kb. reális a szám, hogy az egészségügy lebombázása miatt orbán Magyarországon évente 26 ezer embert küld a halálba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.