MSZP-s és DK-s politikusokat minősít, fenyegetéseket és lopást is említ, valamint az ellenzéki együttműködés résztvevőivel vívott csatákról beszél egy hangfelvételen Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt a 444.hu beszámolója szerint.

A „Karácsony Gergely egy hangfelvételen azt állítja, MSZP-s politikus fenyegette meg a családját” című cikkünkben 2019.09.26. napján valótlanul állítottuk: „ A hírportál egy az interneten fellelhető, több részletből álló hangfelvételt ismertetett csütörtökön, amelyen Karácsony Gergely többek között arról beszél a kötetlen, a 444 szerint privátnak tűnő beszélgetésen, hogy az MSZP-s Tóth Csaba, a zuglói szocialisták elnöke már többször megfenyegette a családját.” A valóság a fentiekkel szemben az, hogy Karácsony Gergely ilyet nem állított, ezért Tóth Csabától elnézést kérünk. (2019. 10. 07.)

Karácsony Gergely a hírportál kérdésére azt mondta:

az összevágott hangfelvételen az ő hangja hallható.

A hírportál egy az interneten fellelhető, több részletből álló hangfelvételt ismertetett csütörtökön, amelyen Karácsony Gergely többek között arról beszél a kötetlen, a 444 szerint privátnak tűnő beszélgetésen, hogy

az MSZP-s Tóth Csaba, a zuglói szocialisták elnöke már többször megfenyegette a családját.


Karácsony Gergely egy hangfelvételen azt állítja, MSZP-s politikus fenyegette meg a családját
Fotó: MTI/Mónus Márton

A szintén szocialista Horváth Csabát, aki jelenleg zuglói polgármesterjelölt, és akit korábban egy a főpolgármester-jelöltségért vívott előválasztáson győzött le, nehéz falatnak minősíti, aki "sajnos egy szikla ebben a konstrukcióban, jobban, mint a Tüttő Kata, vagy bárki. Az egész az, hogy őt kiszedjük ebből a dologból, és rábeszéljük az előválasztásra, ez volt a vigaszág" – fogalmazott.

A portál arról is beszámol, hogy Karácsony Gergely szerint Zuglóban a helyi szocialisták felett csak egy szocialista tud kontrollt gyakorolni. Ezért bírálja a helyi szocialisták korábbi jelöltjét,

"aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. (Horváth)Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja, mi az, amiért börtönbe lehet menni"

- fogalmaz.

Kijelenti azt is:

"ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (...) tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni."

Karácsony Gergely a saját "zsarolási potenciáljáról" is beszél, amely szerinte alkalmas arra, hogy "a dolgokat helyre tegye".

Az V. kerületi szocialista polgármester-jelöltről, Tüttő Katáról azt mondja: nem tudta, hogy "vannak Tüttőnek ezek az ügyei".

Karácsony Gergely szerint a DK-s XVII. kerületi polgármester-jelölttel, Gy. Németh Erzsébettel kapcsolatban "az a veszély nem fenyeget, hogy (...) megnyeri a választást."

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt a 444 kérdésére a felvételről azt mondta:

több hónappal ezelőtti beszélgetést rögzíthettek, nem tudja beazonosítani, hogy kivel beszélhetett, a módszert viszont igen, "ez a Fideszé".

Közölte: a felvételen az ellenéki összefogásról beszélt, amely sok vitával jött létre, de ma már erős szövetség. Állítása szerint többször kapott fenyegetést, de nem politikai szereplőtől.

A "zsarolási potenciálja" alatt azt érti, hogy csak a tisztség nem érdekli, az ügyekért küzd

- mondta, az "ellássák" kifejezést pedig állítása szerint politikai érdelemben használta.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.