Trócsányi László segített megvédeni Magyarországot a migrációtól, és most ezt "dörgölik az orra alá" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután előző nap az Európai Parlament jogi bizottsága összeférhetetlenséget állapított meg Trócsányi László biztosi pozíciója, valamint a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda tevékenysége között.

A kormányfő úgy fogalmazott: Trócsányi László korábbi igazságügyi miniszter nemzetközi tekintélyű jogtudós, tapasztalt diplomata, a legalkalmasabb ember arra, hogy az Európai Bizottság tagja legyen.

Ám "van neki egy bűne", segített a kormánynak megvédeni Magyarországot a migrációtól, az ő segítségével alkották meg a jogszabályokat ahhoz, hogy senki se érkezhessen okmányok nélkül, szabálytalanul az ország területére

- közölte a kormányfő.

"Ezt dörgölik most az orra alá", de nem szemből támadnak, hanem egy "sunyi oldalvágást" tettek, és nem a szakmai, hanem a jogi bizottságban szavaztak ellene, pártalapon – mondta.

Közölte: csütörtökön beszélt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság megválasztott elnökével, és abban maradt vele, hogy megvárják, amíg írásba adják a jogi bizottság véleményét, majd ismét konzultálnak.

Van a zsebemben második, harmadik és negyedik megoldás is

- tette hozzá Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy mit lehet tenni, gondolkodni kell-e egy újabb jelöltön.

Múlt heti római látogatásáról – ahol részt vett egy jobboldali politikai találkozón – a miniszterelnök azt mondta: nagyszerű rendezvényen járt, otthon érezte magát, az esemény leginkább egy 2004-2005-ös polgári köri összejövetelre hasonlított, akkor voltak ilyen magasban Magyarországon is az ellenállás zászlói.

Az olasz belpolitikáról úgy fogalmazott: választás nélkül alakították át a kormányt, és sok olasz úgy érzi, hogy azt az embert, Matteo Salvini addigi belügyminisztert, távolították el a kabinetből, aki a biztonság garanciája volt Olaszországban, hiszen lezárta a kikötőket a migránsok előtt.

Ezzel a fordulattal átmenetileg Magyarország is elveszített egy szövetségest a migráció elleni harcban – jegyezte meg.

És "ahogy lenni szokott: ha baloldali kormány alakul, akkor rögtön megkezdődik a kikötők kinyitása, rögtön megérkeznek a migránsok, nem megállítják őket, hanem beszállítják"

- fejtette ki.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek a magyar kormánnyal szembeni bírálataira Orbán Viktor úgy reagált: van, amiben Magyarország tud segíteni és van amiben nem és nem is akar. "Abban nem segítünk (...), hogy megnyissák a kikötőket, migránsokat szállítsanak be, és hogy szétosszák ezeket az embereket Európában" – jelentette ki.

Ugyanakkor a határvédelemben – például rendőrök odaküldésével – tud segíteni Magyarország Olaszországnak, és "ha kell, az olasz határszakasz bármely részét át tudjuk venni megőrzésre, állunk rendelkezésre" – közölte a miniszterelnök.

Hozzátette: szétosztási kvótáról szó sem lehet, de "kiszállítási" kvótát támogat, Magyarország szívesen vállal ebben feladatot, még akkor is, ha nem az ő területén vannak a migránsok.

Ez a segítség azonban láthatóan nem kell – jegyezte meg –, mert a baloldal azért hozza be a migránsokat, hogy később állampolgárságot adjon nekik, ők pedig mindig a baloldalt fogják támogatni.

A kormányfő szerint egyetlen kontinens van a világon, Európa, amely "az öngyilkos hajlamainak engedve" nem védi a saját identitását.

Közép-Európa azonban ezzel élesen szemben áll – hangsúlyozta.

Arról is beszélt, hogy ma az EP-ben bevándorláspárti többség van, de a miniszterelnökök között nem ez a helyzet, és utóbbi erőviszonyra építi azokat a reményeit, hogy ismét sikerül visszaverni az elosztási kvótát.

Az EP éppen azért akar "kilőni" egy-egy biztosjelöltet, mert ha azok bekerülnek az Európai Bizottsága, az a testület is jobban fog hasonlítani az Európai Tanácsra, mint a parlamentre – tette hozzá.

A héten Máltán született német, francia, olasz és máltai kvótamegállapodást úgy kommentálta: azok az országok, amelyek Máltán kvótát követeltek, még az általuk korábban vállaltakat sem teljesítették.

Kvótaügyben a kormányfő kizártnak nevezte, hogy még egyszer sikerüljön miniszteri szinten "kicselezni", "kültelki trükkel" átverni a miniszterelnököket.

A hétvégi osztrák választásról azt mondta: reméli, hétfőn már eggyel többen lesznek az európai porondon, akik ellenzik a bevándorlást.

A Fidesz vasárnapi tisztújító kongresszusáról a pártelnök-miniszterelnök úgy nyilatkozott: "tudatában kell lenni annak, hogy nagy feladat és nagy tény, hogy még talpon vagyunk".

A kongresszust a jövőért viselt felelősség tudatában kell megtartani – hangoztatta.

Az interjúban az októberi önkormányzati választás is szóba került, azon belül az a kiszivárgott hangfelvétel, amelyen Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt, zuglói polgármester MSZP-s fenyegetésről is beszél. Orbán Viktor erre úgy reagált:

Karácsony Gergely "csetlik-botlik, lassan megsajnálom, olyan lehetetlen helyzetekbe sodorja magát".

De reméli, az emberek Budapesten és máshol is alkalmas jelölteket választanak majd.

Az Electrolux jászberényi gyárát érintő leépítésről a kormányfő azt mondta: amikor kiderült a hír, azonnal Jászberénybe küldte két miniszterét, hogy mindenkivel tárgyaljanak, mert ha szükséges, a kormány segíteni fog, hogy senki ne maradjon munka nélkül.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
O1G, torcsanyi bune az hogy az EUs palyazati penzeket maganak osztotta ki. Magyarul elkorrumpalta.
Migranstol pedig nem kellett megvedeni az orszagot mert egyetlen migrans se akart idejonni, kiveve azt a 30 ezret amit ti hoztatok be. A migransok csak at akartak utazni rajtunk, ezt kellett volna nekte europai modon levezenyelni. Ehelyett lagerekbe zartatok oket, es veluk ijesztgettek szerencsetlen magyar birkakat, akik a mai napig jobban felnek toluk mint az ordogtol. Epp tegnap volt, hogy idos fideSS-neni lekopott egy fekete DJ-t, aki Will Smith stabjaban dolgozott. Nos ez videora is kerult, es az a szosszenet most bejarja a vilagot a magyarok "vendegszereteterol"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
@Clavigo: Ne HIDD, nem csak a Csuti, hanem az egész tolvaj bandája, be van erre a hülye mániára IDOMÍTVA!!!
Persze van beki több iS:
ezalenyeg.hu/kozugy/5-mondat-orbantol-amitol-kinyilik-a-bicska-a-zsebedben-374
Yoda69
O1G, torcsanyi bune az hogy az EUs palyazati penzeket maganak osztotta ki. Magyarul elkorrumpalta.
Migranstol pedig nem kellett megvedeni az orszagot mert egyetlen migrans se akart idejonni, kiveve azt a 30 ezret amit ti hoztatok be. A migransok csak at akartak utazni rajtunk, ezt kellett volna nekte europai modon levezenyelni. Ehelyett lagerekbe zartatok oket, es veluk ijesztgettek szerencsetlen magyar birkakat, akik a mai napig jobban felnek toluk mint az ordogtol. Epp tegnap volt, hogy idos fideSS-neni lekopott egy fekete DJ-t, aki Will Smith stabjaban dolgozott. Nos ez videora is kerult, es az a szosszenet most bejarja a vilagot a magyarok "vendegszereteterol"
papa.49
Tudod csuti ezzel csak az a gond, hogy megint HAZUDSZ, nem az volt a baj a faszival, hanem az, hogy a mancsát akkor is a pénzesbödönben tartotta mikor már miniszter volt, pedig NEM TEHETTE VOLNA MEG EZT!!!
De te mindig másutt látod a gondot soha nem ott ahol van, és te, vagy a pribékjeid soha nem lehetnek HIBÁSAK, PEDIG HIBÁS VAGY BIBASZ !!!
Fantomasz
Hölgyeim és uraim ! Győzünk ! Ismét győztünk ! Hogy miért ? Mert Ursula von der Leyen-ek 7 gyereke van . 7 !
Kéremszépen 7 ! Mint a mesében
Csizmás Kond
Ha már a tagországoknak joga van maguk jelölni akkor azt visszautasítani szarakodás. Ha nekik tetsző jelölt kell akkor válasszon a zunió.
namihami
""Trócsányi László segített megvédeni Magyarországot a migrációtól, és most ezt "dörgölik az orra alá" – mondta Orbán Viktor""
Nem Viktor, megint mellényúltál. Nem az a baj vele, hogy ""segített megvédeni az országot"", hanem egy sokkal komolyabb bűne volt. A határokon kivüli hivatalos testület pofájába hazudott szemérmetlenül. Úgy, ahogy itthon látta és megszokta.. Ezt ti és itthon gond nélkül lenyelitek, sőt, elvárjátok. Ők , mint láthatod, nem tűrik és idővel-lassan ugyan, de visszaütnek.
És nem"" az orra alá dörgölik"", hanem beleverik, akár a kiskutyának, mint amikor az oda sz@rik, ahova nem szabad.
Érzed a finom distinkciót? Mert egyre sűrűbben van részed benne és az ország gondja lenne, ha ezekből se tanulnál. Mert eddig csak a szóbeli feddések sora jött. De félő, hogy most már olyan társaság kezd odakinn összeállni, amelyiknek tele a töke a kinti-benti vakításaid különbségével. A szóbeli feddések sorát az anyagi retorziók fogják követni. Amiket persze nem ti (család, barátok, üzletfelek) fogjátok elszenvedni, mert leveszitek rólunk, de...
Vigyázz, csak emlékeztetőként: francia forradalom, orosz forradalom és hogy ne menjünk messzebb:: Causescu sorsa.
Szép, fényes jövő, amitől a rajongóid se védenek meg, ha már nekik se jut a sápból. Amíg neki nem jut, addig a rajongód (talán) az imádód marad. De ha már a gyereke is éhesen fekszik le, akkor jaj lesz a falkádnak.
advocat
Végül is elérték a céljukat. Egyetlen migráncs nem akar itt maradni! Vagy nem ezért?
lusta
Már régen rossz, amikor a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk valamit meg akar védeni.
Fantomasz
Magyar rendőrség az olasz határ 1 részén ? Hányan ? 10 en 30 méteren ? Minek ?
Jó nagy kerek b@romságokat tud ez mondani :-((((((
Fantomasz
Nezzed ma meg azt a k...a térképet .
Nem cipő ! Igen az a csizma alakú az ,és szinte körbe kék .
Fantomasz
Hogy az a csizma előtt az mi? Neeeeeem ! Nem labda ! Csizmában ők nem fociznak .
Kis huncut viktor ,tudod te jól mi az !:-)
kereső
Magyarország miniszterelnöke nem csak hazudik, de amnéziás IS!. Nem emlékszik rá, hogy ki volt az, aki megvétózta az Eu külső határainak védelmét szolgáló ügynökség megerősitését-és létszámmal történő feltöltését célzó EB javaslatot, nem zeti szuverenitásunk sérelmére hivatkozva. A szervezet neve Frontex.
papa.49
@kereső: RÖVID A MEMÓRIÁJA, kb. 2 perc !!!
namihami
@papa.49: Akkor viszont most már tudom, hogy miért a Várba költözött és nem egy kis gömb alakú üvegbe, az aranyhal mellé. Mert annak csak kb. 2-4 másodperc a memóriája. A 2 perccel valóban ő a nyerő! Az aranyhallal vívott csörte esetén...
Yoda69
@Csizmás Kond: A tagorszagoknak joguk van jelolni, az Unio vezetesenek pedig joga van a jeloltet elfogadni, vagy sem. Ez nem szarakodas. Nehogy mar egy korrupt szar kepviselje Magyarorszagot es beszeljen a magyarok neveben.
Jeloljenek olyas valakit aki meg nem sarozodott be, bar ilyet eleg nehez a fideSSben talalni.
reagens
Most pedig már csak azért is Trócsányit kell jelölni. Ezek meg adjanak értelmes magyarázatot, mi bajuk van vele, vagy húzzanak haza lázadozni!
Keményen kell ezekkel tárgyalni!
Madácsi Pali
Szerinted, te köztorvényes kretén! Neked partnered volt a szinte felfoghatatlan méretű rombolásod és rablásodban.
Eladott Ország
Az Unióban olyan emberek, mint Polt, Pintér vagy épp Rogán nemhogy főügyészek nem lehetnének, nemhogy miniszteri pozíciót nem tölthetnének be, hanem valószínűleg már régen börtönbüntetésüket töltenék. Ezért is lehetett meglepő a Trócsányival szembeni döntés, hiszen már elszoktak attól, hogy a törvénytelenségért Brüsszelben nem feltétlenül jutalom, hanem büntetés jár. A magyar kormány tényleg ennyire kretén, hogy azt hiszi minden mögött az áll, hogy az Orbán-kormány felhúzatta a déli hatákerítést? Aligha. Hogy a saját szavazóikkal ezt még el tudják hitetni, az egy dolog. De arról a szánalmas stratégiájáról, hogy az Európai Unió politikusait is folyton egy zsák krumplival vagy egy karton tejjel megvásárolható idiótáknak nézi a kormány, igazán letehetne már. Persze lehet, hogy úgy tűnik, ez bevált, de nem lesz ez mindig így. Inkább gondolkodjanak el azon, hogy van-e még egyáltalán olyan ember a Fideszben, akit úgy indíthatnak az EU-biztosi pozícióért, hogy ne bukna meg már az átvizsgáláson. Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a fidesz rendelkezik akár egyetlen becsületes politikussal is.
papa.49
Kérdésem ha mégse választják meg a troccsányit EU. biztosnak akkor visszaveszi a régi tárcáját, és repül a ,,dekázós,, ???
Peller Anikó
@Eladott Ország: Azok már elszállingóztak. Mellár, Dux, Galbács esetleg..
Qqberci
@reagens: Jelölgetni azt lehet, legfeljebb még párszor pofánrúgják a gazdájával együtt...
reagens
@Qqberci: Majd meglátjuk! Lesz még itt idomulása a nagy ellenállóknak a bizottságban!
kereső
@kereső: valahogy mindig-mindenhonnan elő kukucskál egy putyin szál!
Yoda69
@reagens: Mar megmagyarazat, csak lehet hogy te meg fogtad fel esszel. csotanyi elvtars miniszerkent itelt maganak unios forrasokat., illetve az ugyvedei irodaja meg a mai napig a neven van ami szinten ossze-egyezthetetlen a jelolessel. Ha ugyvedi irodat akar vinni akkor ne jeloltesse magat. Ennyi.
reagens
@Yoda69: Elég gyengén Írni magyar! :-))))))))))
Szerinted Trócsányi nem zárja be az ügyvédi irodáját, ha ez kell a poszthoz? Összeférhetetlenségnél először fel kell szólítani annak megszüntetésére és csak ha nem teszi meg, akkor elmeszelni! Ilyen alapokat nem tudsz? :-)))))))
Yoda69
@reagens: Ne helyesirassal torodj, migrans, a tartalommal.
Az iroda csak egy dolog, ettol sulyosabb a korrupcios erintettseg es az hogy hazudott. Ezekutan hogy tolthetne be egy ilyen tisztseget, ahol erinthetetlennek kell lennie? Ezer oldalrol zsarolhatjak, korrumpalhatjak.
Capice?
reagens
@Yoda69: Megköszönném, ha már Magyarországra írogatsz, azt magyarul tennéd!

Trócsányinak miféle korrupciós érintetségéről beszélsz? Tudtommal sem gyanú, sem eljárás nincs vele kapcsolatban. Akit lehet zsarolni, az a legnagyobb idióta, mint Macron! Nertán Merkel!
Trócsányi fedhetetlen. Majd meglátjuk, mit tud összeizzadni a bizottság, de azt már látom előre, ha elmeszelik, Orbán keresztbe állítja bennük a forró kávét is! :-)
Eladott Ország
@reagens:ma 13:05; Már az is összeférhetetlenség, ha például egy építési /vízügyi/közlekedésügyi stb. hatósági ügyintéző, működési területén tervezési munkát végez, mely kamarai kizárással a tervezési jogosultság elvesztésével jár! Egy miniszter sem "maszekolhat" , vállalhat állami megrendelést, ha kinevezték! Nincs felszólítás ez törvényi előírás. A törvény nem ismerete nem mentesíti fel ha nem tud róla, még akkor sem ha igazságügyi miniszter! Ez szégyen, illetve cinikus pofátlanság!
reagens
@Eladott Ország: A magyar törvények szerint van rá lehetősége, de ez Eu-s poszt. Biztosan hajlandó ezt befejezni és akkor mit fognak még előhozni? :-)
Macskaszem
@reagens: Igaz, hogy a munka törvénykönyv nem tartalmazza az összeférhetetlenséget, de bizonyos szabályokat azért be kell tartani. Az sincs benne, hogy nem rúghatom seggbe orbánviktort, mégse tehetem meg.
Aki Én
@reagens: ,,Nertán Merkel!"
nertárs Merkel, vagy mi a bánat, te idióta véglény? Netán Merkel? Tanulj magyarul te analfabéta idegen.
Te ugatsz magyarról meg helyesírásról végbél termék?

Trócsányi is egy korrupt, a magyarországi demokrácia leépítésében segédkező, tehát hazaáruló geci, aki a MAGYAR CSALÁDOK!!! ellenében segédkezik a bankoknak hitel ügyekben.
Te alávaló hazaáruló geci, totál mindegy mi a faszt hazudozol itt össze.
Csizmás Kond
@Yoda69: ...kinek meddig ér...a párodat is más választja neked ?
CsipkeRózsa
Mikor éljük meg, hogy Orbán legalább egyetlen egyszer ne hazudjon.
papa.49
@CsipkeRózsa: Majd ha a ló legel a sírján !!!
kokopelli
@CsipkeRózsa: Megválaszolhatom?Amennyiben egy páran új "Matuzsálem"-ként újra születünk!
...de,akkor is csak egy esély marad! (;-))
Eladott Ország
@reagens: ma, 13:39; Az összeférhetetlenség fogalma nálunk is létezik. Egyébként is jogharmonizáció van a tagállamok között ilyen alapvető kérdésekben. Így többek között, nem szarjuk telibe a demokráciát, a jogállamot, a fékek és ellensúlyok rendszerét, többpártrendszer van, média, sajtó szabadsága csak néhányat a sok közül. Ezek min feltétel az EU-ba. Magyarországot ma már nem vennék fel, az ázsiai diktátorok ( türk országok) szintjén vagyunk.
Gauntlet
@CsipkeRózsa: voltaképp az egész társulat egy bűnszervezet. Jelölésig se kellett volna jutnia ! Az Eu jelenlegi állapotára jellemző hogy még így is újragondolják ! Röhej !
reagens
@Macskaszem: Valóban a Munka Törvénykönyve nem tiltja hogy farba billentsd Orbánt mert azt a BTK szabályozza. Könnyű testi sértés és nyilvánosság esetén garázdaság. Őszintén? A helyedben nem próbálnám meg. :-))))))
Sámannus
No te csótány most is egy bődületeset hazudtál. Mindenki tudja, hogy milyen papírmunkák hiányoztak még számotokra, hogy lefolozzétek a gazdaság vállalatait, és fehér inges különítményeitek vegzálják akik gazdaságosan nyereséggel termeltek.
Sokan modják, hogy milyen körülmények között kellet eladniuk az üzletüket, vagy hogy mást ne mondjunk ott volt még a trafikok einstandolása, amik mára ugyan azzal az árukészlettel garázdálkodnak mint előtte, amiért lenyúltátok.
A hazugság úgy dől belőletek, mint kukából a szemét.
evacica
Anyukád! Az a probléma, hogy segített a te antidemokratikus, korrupt rendszeredet törvényesíteni!!!
kereső
@Fantomasz: és mindez 2996 km.hosszú, és kék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.