Két év börtönre ítélte nem jogerősen a Parlament és a Képviselői Irodaház épületéből számítástechnikai eszközöket eltulajdonító raktárost a Fővárosi Törvényszék – tudatta a törvényszék sajtóosztálya közleményben pénteken.

Az eljárás adatai szerint a Parlament épületében dolgozó raktáros 2014 áprilisa és 2016 januárja között több mint száz számítástechnikai eszközt tulajdonított el. A zsákmányt a mélygarázson és a személyzeti bejáraton keresztül vitte ki az épületből országgyűlési őrként dolgozó élettársa, a másodrendű vádlott segítségével. A raktáros az eltulajdonított tárgyakat a per harmad- és negyedrendű vádlottjainak és ismeretleneknek értékesítette.

A Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa szerdán kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében folytatólagosan, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt 2 év börtönre, 400 ezer forint pénzbüntetésre és 3 millió 415 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte az elsőrendű vádlottat.

A másodrendű vádlottat folytatólagosan, bűnsegédként, üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt 1 év 6 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre, 300 ezer forint pénzbüntetésre, valamint lefokozásra ítélték.

A harmadrendű vádlott folytatólagosan, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett orgazdaság miatt 1 év 4 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönt, 200 ezer forint pénzbüntetést és 1 millió 145 ezer forint vagyonelkobzást, a negyed rendű vádlott pedig orgazdaság vétsége miatt 120 ezer forint pénzbüntetést és 10 ezer forint vagyonelkobzást kapott.

A törvényszék egyetemlegesen kötelezte az első- és a másodrendű vádlottat, hogy térítse meg az Országgyűlés Hivatalának okozott kárt.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.