A szülők felelősöket akarnak látni.

Lincshangulat alakult ki a polgármestere ellen Csányban a hatéves kislány halála után

Mint korábban megírtuk, csütörtökön egy óvodai mászóka alatt lelte halálát egy hatéves kislány a Heves megyei Csányban. A balesetben két másik gyerek is megsérült.

Az ATV helyszíni tudósítása szerint lincshangulat alakult ki a faluban,

 a lakosok  a polgármestert okolják azért, mert elhanyagolt a játszótér.

A polgármester szerint pályázatra lenne szükség, hogy fel tudják újítani a játékokat.

Az apa azt mondja, meg kell keresni a felelősöket, egy ilyen tragédia nem történhet csak úgy véletlenül. 

Van, akit hibáztatok, de ezt nem lehet kimondani, hogy ki a hibás addig, amíg a nyomozóhatóság nem vizsgálja ki. De ez nem marad ennyiben

- közölte Radics Béla.

Csütörtök este rendőrök vigyáztak a polgármesterre, azóta a kedélyek valamelyest csillapodtak.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fahrenheit451
Az egyik gyerekért 700 milliót, a másikért még 70 ezret sem.
Nincs igazság a földön!
Ja, de mégis, csak nem úgy, ahogy sokan - az egyébként semmire sem gondolok - gondolják.

Az adakozóknak üzenném, hogy pénzért nem lehet sem megbocsátást, sem jó lelkiismeretet venni, és belépőt sem lehet venni pénzért a mennyországba.
Írhatnék pár bibliaidézetet ennek az igazolására, de az a furcsaság van, hogy a nagyonmagyar nagyonkeresztényeket a biliidézetek kur... nagyon nem érdeklik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
hmmm...lincshangulat? Az olyan, mint amikor Szögi Lajost "lincshangulatozták?"..

Borzalmas, hogy egy óvodában ilyen megtörténhet, de azért mégsem kellene lincselni...évtizedekre meghatározza a falu hangulatát ez a szörnyű eset. Kegyetlen lehet ezután a vélt bűnösnek(bűnösöknek) ott élni...mondom a vélt..

Részvétem a családnak, de ha lehet, kérném ne..
karma1
Szamomra nem derult ki Medve partallasa - majd kiderul, hogy ki es mennyiben hibazott - felek, a Radics nevu csalad nem lesz tul tolerans, - azzal egyutt nagyon sajnalom oket emiatt a csaladi tragedia miatt.
Azzal egyutt szinte boritekolni lehet, hogy a kormany nem adott elegendo tamogatast az ilyen es ehhez hasonlo celokra - pedig a biodiszletnek hasznalt gyerekek ennel sokkal tobbet es jobbat erdemelnenek.
Sámannus
@Szeparepa2: Konkrétan a rendszer a hibás orbán szándékosan központosítja a rendszerét, elsősorban a maffia favorizálása miatt. Mivel a lenyúlás rendszerszintű egyértelmű, hogy a nép nem helyi kisvállalkozót hibáztat, hanem aki szűkre szabott költségvetéssel rövidíti meg az emberek életét. jelen esetben a kislány volt a Soros!!!
Ide vezet, ha bűnözők vezetnek egy országot, ahol virágzik a korrupció, és központilag hazudják a képünkbe ki veszélyeztet bennünket.
Az eredmény nyilván való az ország mély depresszióba merül ahol csak a média kelt némi állidillt. Milyen szíp milyen boldogok a cigányok, mennyire elégedettek a vajdájukkal.
division
@Szeparepa2: Lehetőség van az óvodák felülvizsgálatára, kérelmezhető, de gondolom te ezt nem tudod, inkább jobban esik megint a kormányt hibáztatni. Nejemék is nem régen kérték ezt meg, és a jövő héten ki is jön a szemlélő bizottság ellenőrizni, hogy minden rendben van e. Ezt elmulasztották, így ha valaki itt hibás, az maga az önkormányzat, de főként az óvoda vezetője. Néha próbáljunk meg kulturáltak és tárgyilagosak is maradni, még ha a " mindenért Orbán a hibás" típusú gyűlölködőknek ez nem is megy könnyen.
fahrenheit451
Az egyik gyerekért 700 milliót, a másikért még 70 ezret sem.
Nincs igazság a földön!
Ja, de mégis, csak nem úgy, ahogy sokan - az egyébként semmire sem gondolok - gondolják.

Az adakozóknak üzenném, hogy pénzért nem lehet sem megbocsátást, sem jó lelkiismeretet venni, és belépőt sem lehet venni pénzért a mennyországba.
Írhatnék pár bibliaidézetet ennek az igazolására, de az a furcsaság van, hogy a nagyonmagyar nagyonkeresztényeket a biliidézetek kur... nagyon nem érdeklik.
Gauntlet
@fideszes gyökér: és immár 13 éve az összes nagyobb önkormányzat fideszes! Sőt én gyanakszok hogy függetlennek álcázzák magukat!
simmering73
Csak akkor nincsenek felelősök egy gyerekhalálért, ha a lopott áram csupasz vezetéke öli meg. Mint ahogy nemrég a t. bíróság felmentette a szülőket, tekintettel szellemi színvonalukra.
Dr plágium
A fenntartó nagyot hibázott. Nálunk minden évben 2 hétre bezárják a játszóteret ezalatt elvégzik a szükséges karbantartásokat, kisebb felújításokat.
Egy óvodában miért nem? És az nem kifogás hogy nincs pénz!
vacsi
Jellemző, hogy a rendőrök a polgármesterre vigyáznak, nem a gyerekekre!
Málna
@vacsi: A gyerekeket senki nem akarja bántani.
vacsi
@Málna: Szerintem már bántották: azok, akik nem felügyelték a játékaikat...
lampa laz
Betonozható tartólábbal vagy földhorgonnyal kellene szerelni illetve jobb helyeken így is szerelik a fajátékokat a biztonság miatt. Azt még az ott élők is tudják, h a fa idővel elkorhad. Csak nem ennek az ára volt az alkotmányos költség?
Málna
@vacsi: És ez ellen mit tehettek volna a rendőrök? Nem állíthatunk mindenki mellé rendőrt, hogy ellenőrizze, az illető megfelelően végzi-e a munkáját.
vacsi
@Málna: Pedig egyre inkább úgy látom, ezt kellene tenni... Sőt, sokszor a rendőr mellé is kellene állítani egy másikat!
kokopelli
@division: nem hiszem,hogy kérelmezni kell külön! Az ilyen dolgokra vannak "Biztonságtechnikai előírások" ,
amiket megszabott időnként elenőrizni kell! Valószínű valahol nyoma van pl. az "utolsó bejárásnak" a hibajegy-
zéknek és a hibák kijavítási jegyzőkönyvének!
(lásd Dr Plágium (08:22)
maci0427
Miért csak a polgármester a felelős ! Az óvoda vezetője és az óvodai dolgozók nem tudtak semmiről sem ! Őket miért nem baxtatják a cigányok ! Talán az alkalmazottak is cigányok vagy van köztük ! Olvastam egy olyan beírást egy cigány nőtől, hogy "halálért halál", ezt a Polgármesterre értette ! ne vicceljünk már ennyi ész rakódott belé , akkor meg kellene a polgármesternek is halnia? Na ez a cigány mentalitás sokszor , ezek , ilyenek is élnek közöttünk ! ? Ez egy szerencsétlen véletlen volt, az meg, hogy tudtak e arról, hogy az oszlop hány éve állt ott és nyilván elrohadt a földbe sok év után az vizsgálat tárgya igaz, de erről az óvoda vezetőjének is tudnia kellett akkor, hiszen állítólag készültek a lebontására és újra építésének ! Ha hibást keresnek akkor így kell nézni a dolgokat !
balos
@Pegero: Konkréte pegero is benne volt a buliban,csak ö is azt hiszi,hogy az o1geci után ott folytathatja,ahol a fideSSes segget nyalta!
division
@fideszes gyökér: Az önkormányzat is kérheti amennyiben ő a fenntartó, nem csak az egyház. Az óvoda vezetőjének is nagy a felelőssége.
division
@kokopelli: Ezt pontosan nem tudom, ami biztos hogy nálunk szólva lett lett hogy ellenőrizzenek mindent.
lampa laz
Azért 1 dolgot el lehetne tanulni a cigányoktól, ez pedig, az összetartás.
szegfue
@Horizont: Egyetértek! Amig nem történik valami baj, addig jó minden, ahogy van, minden szervezet -- akinek köze lehetne hozzá -- a "hibajelzéseket" átlépi és szerintem legtöbbször a pénzhiány miatt, no meg a hosszadalmas adminisztráció miatt.
Pár nappal ezelőtt felajánlottam a helyi óvodának egy elég nagy teljesitményü nyomtatót (ingyen)... nem fogadták el, mert nincs arra pénzük, hogy 7 eFt-ért festéket vegyenek bele időnként. A számitógépük billentyüzetének a zsinórja valahol eltörthetett, mert állandóan érintkezési hiba van, az egerükkel hasonló a helyzet... lehetetlen vele dolgozniuk. Szerencsére ez nem veszélyezteti az ottani gyerekek életét! Csak azt akartam kihozni belőle, hogy ezek a kiegészitők tényleg nem vagyonokba kerülnek és erre sincs pénz... akkor hogy lehetne pénz egy játszótérre? Pedig a mi településünkön közel 10 ezren élnek, mig Csányon kb. 2 ezren. Nálunk az iskolai WC-t (mivel a KLIK kezelésében van) jó pár éve képtelenek felujitani... most "együttmüködési megállapodást" kötött a KLIK és az önkormányzatunk, melynek szellemében "megengedik", hogy saját pénzen megcsinálják!
Szóval az intézmény fenntartó rendszert is jól szétcseszték, most aztán ember legyen a talpán, aki megállapitja kinek a felelőssége... bár ettől még a kislány sajnos "távozott"... szomoru, hogy ez visszavonhatatlanul megtörténhetett:(
kokopelli
@division: én voltam energetikus egy vállalatnál,ahol biztonsági megbízott is volt! Azért gondoltam,hogy az
még nem halt ki!A kerületeknél min.egy olyan alkalmazottat feltételeztem!Ismerem a gyerekek "lappangó" energiáit!
Nem a kislányét,hanem a félerős kamaszokét amikből nekem is jutott kettő)! Végtelen energia addig,amíg nem kell
segíteniök!
Csizmás Kond
...lincshangulat...
kéremszépen, ha minden baleset után még valakit agyon kell verni mert a mai civilizáció ezt tartja helyesnek akkor le van szarva a demokrácia.
CsipkeRózsa
A kormány óriási pénzeket adott új játszóterek megvalósítására, ott, ahol nem volt rá szükség, csak a pénzt kellett valamilyen címen megszerezni.

Ahol szükség lett volna rá, oda nem is igényelt a polgármester forrásokat, mert úgy gondolhatta, hogy nekik ez is jó.
csak úgy....
@Csizmás Kond: oszt,hogy müködne a cinizmusod cirmi,ha a te kölyködet csaptya agyon egy elkorhadt ,nem játszótérre való durung? gondolom hidegen,ridegen elemeznéd magadba a történteket ...,na ne már!?
700millió (nem sajnálom!) 1 gyermekre ,oszt a többi le van zarva!?
division
@Horizont: Ez igaz, pályázni kell még egy játszótérre is egy óvodának, de ez független attól hogy önkormányzati vagy egyházi. Na jó, az egyházi könnyebben megkapja valamivel...
division
@kokopelli: Azok az idők már elmúltak. Van a vezető meg a fenntartó, a vezető az akinek jelezni kell a problémát először.
vacsi
@szegfue: Mikor volt ez a "Klikkesedés", olvastam, hogy az iskolákból elhordták a számítógépeket, bútorokat, amik használható, jó minőségűek voltak, amiket az önkormányzatok - akik addig fenntartották az iskolákat - beszereztek. Végül is ott maradtak a lenullázott önkormányzatok, a lenullázott iskolákkal, óvodákkal. És ezt nem a kommunisták tették!
szegfue
@division: 16:09 Azt még valahogy el tudom fogadni, hogy pályázni kell, ha pl. játszóteret szeretnének épiteni, csakhogy utána a fenntartásra is kellene pénz, de ezt ne már pályázaton kelljen megnyerni, hiszen ez sem egy "örök darab"! És szégyennek tartom, hogy magánszemélyeknek kell támogatni az óvodákat, pedig ugye szeretnénk, ha nőne M.o. lélekszáma + a legnagyobb érték a gyerek. Az én gyerekeim és az unokáim sem óvodások már, mégis igyekszem a lehetőségeimhez képest "adakozni", támogatni őket és nemcsak a "dumámmal"...
csak úgy....
@Pegero: föltételezem,hogy neked,mert mint a mai napig a szülöknél tengödö- eggyes,tesótlan és elkényeztetett hülyegyerek...,neked ehhez jogod van!
levarosbukta
@Pegero: Konkrétan anyádba kössél bele, ne a nevembe. Honnan a fenéből veszed hogy lekváros akart lenni? Eszed semmi mégis osztod! Bújjál vissza abba a görénylukba ahonnan kimásztál.
division
@Horizont: @szegfue: Igen, ez van, nincs mit tenni. Pályázatok voltak, lesznek. Az kétségtelen, hogy az egyházi intézmények előnyt élveznek, csoda szép lett nejemék ovija is most, játszótér szinte az udvaron, méregdrága műfű, kikövezve a járdák, stb. Most tudom, elfogult vagyok, de lehetnék más? Persze ez mind nem változtat azon, hogy akik odajárnak 90% - ban...maradjunk abban hogy problémás szülők problémás gyerekei...Ez van. Viszont annyit hozzátennék, hogy olyanok is járhatnak akiket a másik két önkormányzati ovi elutasított, mondván nincs kapacitásuk SNI - s gyerekekkel foglalkozni. Érdekes tud lenni a helyzet ilyenkor.
szegfue
@division: 22:51 Hát igen... elvileg "nincs mit tenni", mert jelenleg igy szabályozták a gyermek intézmények fenntartását. Viszont változatlanul állitom, hogy a KLIK 2012. évi létrehozása = egy vizfej "cipelésével"... vagyis, ha nem kellene fenntartani, akkor máris több pénz juthatna az intézményekbe, akár pályázati uton is. Nem irigylem az egyházi fenntartásu óvodákat, mert legalább ott "normális" körülményeket teremtettek...csak azt nem értem: miért élveznek előnyt?! Hiszen a gyerek, akkor is gyerek, ha éppen nem hivőknek nevelik, hanem mondjuk csak becsületre, szorgalomra, gondolkodásra...
division
@szegfue: Jogos, de hidd el nekem hívőnek nevelni senkit nem lehet, az én gyerekeim sem lesznek azok soha, attól függetlenül hogy egyházi oviba jártak. Ráadásul mint írtam is, sokan csak azért járnak egyháziba mert az van a legközelebb:-)
szegfue
@division: Azért most egy kicsit "megnyugodtam"... tehát ez még "szabadon választott".
division
@szegfue: Igen, nem kötelező senkinek egyháziba járni, ami kötelező az a hittan vagy az erkölcstan ( mondjuk ez utóbbi sokakra ráférne, csak otthon kellene megtanulniuk).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.