A Fidesz tisztújító kongresszusán a miniszterelnök nagy terveket vezetett elő a következő évtizedre, és a Fidesz egy új rendszerváltó pártnak mutatta be.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

134 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Rendszerek eddig:
Királyi rendszer 1001- 1918
Horthy fasiszta , antiszemita rendszer 1918-45
Rákosi padlássöprő rendszer 1945-56
Kádár puha rendszer 1956-90
Orbáni kleptokrata rendszer 2010-
Tudjátok mit? Nekem már frankón elegem van!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Rendszerek eddig:
Királyi rendszer 1001- 1918
Horthy fasiszta , antiszemita rendszer 1918-45
Rákosi padlássöprő rendszer 1945-56
Kádár puha rendszer 1956-90
Orbáni kleptokrata rendszer 2010-
Tudjátok mit? Nekem már frankón elegem van!
CsipkeRózsa
Ez nagyon szép, miért kell feltételeket szabnia, miért kell egymás ellen állítania országokat, pártokat, embereket? Nem kell kiegyezni, megegyezni kell, nem hazudozni itthon és az EU-ban egyaránt. Milyen vezető, aki mindenütt háborúzni, uszítani akar és azt gyakorolja kormányzás helyett? Csak bomlasztani tud.
kereső
Orbán szerint az együttműködés feltétele

Az EU-nak el kell fogadni a keleti és a magyar berendezkedést,---amely minden izében, és porcikájában tagadja az emberi értékeket.- a liberalizmust. És csak szavakban keresztény- de cselekedetiben a krisztusi tanitásokkal ellentétes.

Hej ellenzéki képviselők, nem lett volna jobb , ha tavaly áprilisban meghalljátok- hogy nem szabad tovább leplezni,és segitséget nyujtani orbánnak rendszerének elfedésére. Hagy lássa-ország világ, mi is a NER. Én nem akarok egyháziállamban,egyszemélyi diktatúrában, pártállamban, egy neo fasiszta és horthysta országban élni.Nem akarok 19. századot a 21.század helyett.Qrvára elegem van, hogy még mindig játszuk/játszátok a demokráciát.
kereső
Ez egyébként ollan ultimátum "szagú"- mert ha nem igy lesz, akkor huxit?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...mert ugye az volna a jó és a helyes ha az így is a tőzsdecápák irányította világban nem az amúgy is szegényesen élő saját népévnek a boldogulását nézné hanem azt, hogy a világ másikvégéből idehurcolt embereknek adja oda azt a keveset is ami van...mert az szerinted bomlasztás.
Béla333
"Orbán szerint az együttműködés feltétele
Az EU-nak el kell fogadni a keleti és a magyar berendezkedést,"

Lefordítva: ha a hülye magyarnak jó az, hogy a Fidesz az Uniós pénzeket az ország felemelkedése helyett egyszerűen ellopja, akkor ebbe törődjenek bele az Uniós vezetők is!
kereső
És amit meg végképp nem akarok, hogy Magyarország az Eu tagállama helyett, Moszkva külvárosa legyen!
papa.49
Erre a nyugat visszaüzent neki KUSS BUNKÓ !!!
namihami
Az Orbán támaszt feltételeket a pénzutaló Nyugat felé. A koldus mondja meg, milyen feltételek mellett fogadja el a kalapba dobott pénzt.
Ha ezt benyelik, akkor még hülyébbek, mint eddig voltak.
kokopelli
@papa.49: ...Egy évre le kell állítani a a pénzküldést,hogy érezze a szerencsétlen kikkel beszél! Az biztos,
hogy a nagy ugatásai csak a karzatának szólnak! A "kisgömböc" esete!...ha durran csupa ß@r lesz minden!
silber13
Nem hinném, hogy ez a szirti víziló feltételeket szabható helyzetben lenne...!
Nessy
Ez még egy demens otthon lakóinak is sok lenne!
Üzen a bolha a kutyának, hova akar menni!
Senki ne szóljon bele a dolgainkba, csak a pénzt küldjék. Ahhoz már semmi közük, mire költi pártunk és kormányunk! Mi továbbra is beleavatkozunk más államok ügyeibe, mindent megvétózunk csak azért is, indoklás nélkül!
A keresztényi szeretet jegyében támogatjuk a népírtást, mert ez a "keresztény szabadság" a mi olvasatunkban!
Továbbra is lelkes híve vagyunk és leszünk Putyinnak, Erdogánnak és minden diktátornak! Itthon meg akinek nem tetszik, elmehet! Majd jönnek helyettük hű ukrán magyarjaink! Aki meg szegény, az tévedésben van,csak úgy érzi, mert azt már felszámoltuk!
Kb. ez a lényeg dióhéjban!
kokopelli
@silber13: ..nekem a "szirti viziló" feltétele a "szirti sasnak" ugrott be? (;-))))))))
Eladott Ország
Orbán magára rántotta a nagy kereszténynemzetibe csomagolt haza megmentője álszent szerepet, önhatalmúlag kinevezve magát Istennek, csak mert 2/3-dal nyert. De elfelejtette, hogy a nép egyszerű miniszterelnöknek nevezte ki (valójában annak sem, mert nem a nép választ miniszterelnököt), és nem Istennek, pallossal a kezében, hogy bíráskodjon és ítélkezzen élet és halál fölött. A nemzetből való kirekesztést a fidesz tömegsporttá fejlesztette, és jelen állás szerint egy teljes generációt sikerült egymás torkának ugrasztani vele. A fidesz – ki tudja milyen alapon? – felhatalmazva érzi magát, hogy eldöntse, ki a jó magyar és ki nem az. Ki lehet része a nemzetnek és ki nem. Ezt az országot a fidesz szakította szét, és tette morálisan tönkre. Nincs Isten, aki ezt a bűnt lemossa róluk. A történelem szemétdombján fognak landolni. Megbélyegzett, elrettentő példaként fogja az utókor emlegetni majd a fidesz-korszakot, ebben biztos vagyok. Nincs kétségem efelől. De szép is volna! Orbán Európa seggén a gennyes pattanás, ki kellene pukkasztani végre.
papa.49
@Eladott Ország: Az a bizonyos 2/3 jó ha volt 26 % az összlakosságot tekintve, mint mindenben EBBEN IS HAZUDIK !!!
advocat
Azért a 9 millió itthonmaradt állampolgárral nem vagyunk egy nagy dobás! Magyarán, nagyívben tesznek rá és ránk is.
papa.49
@kokopelli: Remélem így is fog tenni az Unió, igaz mi a nyugdíjasok fogunk legelőbb rábaszni, mert nem hogy ,,prémium,, még nyugdíj se lesz, de engem már ez se érdekel csak legyen már vége a fütyisz ámokfutásának, és kerüljön már az ország vezetése hozzáértő, szakemberek kezébe !!!
Így is évtizedek kellenek amíg a leszakadásunkat betudjuk hozni, mire csak utolérjük a V3. kat !!!
Sámannus
Menekül ez a büdös patkány az elszámolás elől
tudode
Ki szándékozik egy félresikerülz hataáruló diktátorral egyezkedni, akkor, amikor rossz társaság tagja
.
----- Diktátorok társaságában virít Orbán a Time magazinban
.
24.hu/belfold/2018/05/03/time-orban/
.
???
Eladott Ország
A csúti csüngőhasú bűnözőnek le se szarják a pofáját Nyugat Európában! A családbarát magyar kormány, amely a keresztényi szeretet jegyében minden tárgyalóasztal közepére odaszarik, ha nem kapja meg azt, amit követel. Aki a küszöbömre szarik és még döngeti is az ajtót, hogy adjak már neki vécépapírt, azt sem akarom meggyőzni semmiről, hanem lendületből lerúgom a küszöbömről. Mert az az én küszöböm, az én otthonom, az én területem. Pont. Ezek már nem a küszöbre szarnak, hanem az ebédlőasztal közepére. És nem csak az én abroszomra, hanem mindenki máséra is. Mert tehetik, mert még mindig érvekkel próbálkozunk a picsánrúgás helyett. Az arcukba kell ordítani, hogy nekik itt nincs parlamentjük, nincs kormányuk, nincs országuk, nincs igazságuk. Mert nincs gerincük és nincs becsületük. Annyit érnek csak, mint a küszöbre kinyomott bűzlő szar és úgy is kell velük bánni. Vissza kell zavarni őket oda, ahonnan előmásztak, a nyirkos kövek alá. Az elvtelenségnek, embertelenségnek, gerinctelenségnek, becstelenségnek mindig is ott volt a helye és most is ott van. Ott aztán tarthatnak parlamentet, masírozhatnak fel-alá a hülye jelszavaikkal és kirabolhatják egymást kedvükre, hogy mindig más lehessen az uralkodó elit a szarkupacok között. Állíthatnak bálványt is nyugodtan és leborulva imádhatják. A francot sem érdekli. Észre kellene már venni, hogy nem ezek a szarházaik vannak többen, hanem mi, akik normális országban, normális kontinensen akarunk élni. Az ő erejük a pofátlanságban és a nagy hangjukban van. A tőlünk rabolt pénzből reklámozzák önmagukat. Valójában senkik, kizárólag a többség hallgatása és beletörődése, félelme táplálja őket. Táplálkoznak a többség passzivitásából, emésztenek és szarnak. A küszöbre. Nem unjuk még?
Qqberci
Ez a pöcs megint nem vette be a gyógyszerét...
kereső
@RonaGyuri: Nagyon úgy tűnik, hogy érkeznek a válaszok orbán üzenetére.A kiskerre vonatkozó megállapitások, meg lehetséges, hogy elhibázottak- mert a ft "szárnyalása" növeli a kisker forgalom értékét, de nem derül ki ebből, hogy a volumen növekedett-e. ( volumen indexet évek óta nem számolnak)
Eladott Ország
@RonaGyuri: ma, 06:52; A magyar adatokat célszerű a hasonló országok adataival összevetni. Akkor azt látjuk, hogy konkrétan sereghajtók vagyunk, messze leszakadva Románia, Szlovákia, Csehország, Lengyelország teljesítményétől. Az építőipar addig tud és addig is fog szárnyalni, ameddig az uniós pénz ömlik az országba. Tovább nem. Egy darabig még tolja az állami agybaj, a stadionépítések és hasonlóan felesleges, de legalább sokszorosan túlárazott ökörségek, de az nem valódi fejlődés, csak annak látszata. Az ország gazdasági kitettsége hihetetlenül magas, ha az autóiparban bármi negatív esemény bekövetkezik, már fejre is álltunk. Ezzel szemben a statisztikák meghamisítása, a számokkal és adatokkal bűvészkedés ellenére az államadósság nem csökken, még az ellopott nyugdíjvagyon 3000 milliárdja ellenére sem. Szép próbálkozás valami homályos gazdasági válságra fogni a bekövetkező bajokat, de nem érdemes. Az országot szétlopták, az Unió talán végre a sarkára áll és visszafogja a kifizetéseket. Az pedig fájni fog. Nem kicsit, hanem nagyon. És nem az ellenség lesz a bűnös.
RonaGyuri
@kereső: ez a magyar fejlődés valós motorja!!! =)) A tényleges infláció helyett annak töredékével számolnak, azzal osztják a pénzügyi eredményeket és így ragyogó volumen javulást hazudnak! =))
Nessy
@RonaGyuri: érdekes eredménye lenne egy valós érték - ár - volumen index számításnak! mer el mondhatja Novák Katalin, hogy ma ugyanazt meg vehetjük a nyugdíjból, mint 2010-ben, csak éppen a felét, negyedét!
Lehet villogni a egészségügyre fordított költségvetési összeg nominális emelésével, csak éppen a valós infláció, a gyenge forint mellett ma már az ellátás költségeinek a felét fedezi!
kereső
@RonaGyuri: Valós motorja? Az inaktiv beruházások, amelyek látványnak szépek, és valós időben még termelőnek is minősülnek- de a jövőben nem!.Sőt. Mivel a fenntartásuk költségeit sem termelik meg, ezért ezután csak visznek.
nezelodo
Mindig tudtam milyen nagy mesemondó a vezér. Ez önmagában nem lenne baj ha az unokának mondaná, de rengetegen elhiszik a tények ellenére! Az meg nem hallatszik el hozzájuk, hogy röhögnek rajta az ultimátum címzettjei nyugaton. Lehet, hogy közeleg a szelleme ahhoz, hogy rothadó nyugatot láttasson az alattvalókkal?
Nessy
@nezelodo: Az meg már ismerős lesz sokaknak! Azért elég régen"rothad és haldoklik"! :-))
Málna
Igaza van, tartson ki. Nem értem, miért kell ránk erőltetni menekülteket, ha mi nem akarjuk őket. Fogadják be őket azok, akik a beengedésük mellett tették le a voksukat.
Nessy
@Málna: Viszont jó pénzért bárkit!
Aki Én
@Málna: Ide eddig csak és kizárólag orbán engedett be menekülteket ezrével. Titokban!!! Ez mond neked valamit? És ezek nem a kötvényes tízezrek, ezeket befogadtuk.
Egyébként senki nem akar menekülteket. Az sem, aki nem akarja lemészárolni őket, csak keresi a valódi megoldást, amit orbán minden esetben gáncsol.
Olyan, mintha megint csak a tényeket hagynád figyelmen kívül.
RonaGyuri
@Nessy: jó pénzért? ezt a sok rühes románt, mint ez a málna is nem pénzért, hanem szavazatért kell elviselnünk, s még diktálni is akarnak! =))
Málna
@Nessy: Azért bárkit nem, ellenőrizték őket. A nagy részük amúgy is kínai, engem ők nem zavarnak.
Málna
@Aki Én: Orbán megmondta a megoldást: a menekültek helyzetét helyben, a saját országukban kell megoldani. A másik megoldás, hogy idejönnek. Nincs harmadik lehetőség.
nevemnick
Mi csak a mielőbbi távozásotokkal egyezünk ki.
Részetekről a többi csak duma.
Ennyi.
nezelodo
@Nessy: A kötvényesek pénze megy az off shore lovagok számlájára, a visszafizetés meg az adófizetők meg a "böcsület dóga". Hej azok a szép idők, amikor Orbánék tele ordították a világot a szoci off shore lovagokkal...
Aki Én
@Málna: ...például azzal, hogy az egész világ által elítélt török háborút támogatja, ami újabb menekülthullámhoz vezethet?
Viccelsz. Ha valakinek érdeke a válság, az az az orbán, aki kizárólag erre építi propagandáját, és vezet meg vele titeket. Látod, erről beszélünk, nem az égig érő. jelen lévő korrupcióról.
Málna
@Aki Én: Itt erről beszélünk, másik cikk alatt pedig a korrupcióról. Miért is beszélnénk mindig ugyanarról?
Orbán szerint ez a háború pont azt a célt szolgálja, hogy a menekülteket vissza lehessen telepíteni a saját országukba. Amíg ezt nem cáfolja senki logikus érvekkel, addig hiszek neki.
RonaGyuri
@RonaGyuri: egy mai adalék, pár napig nem volt retek a boltban, ma újra volt; ugyanannyiért! Megnézvén a szép nagy gumók helyett apró kis golyócskák, súlyra a fele sem! A KSH nem érzékelne áremelkedést!!! =))
Málna
@RonaGyuri: Egészen elképesztő ez a retek-sztori, Gyuri bácsi...:-)
kokopelli
@Aki Én: ...az Erdogan,meg a menekültekkel próbálja Európát fenyegetni,pedig a "kurd helyzet" az ő ill. a
törökök problémája cca 30-40 éve! A nagy "Ozmán Birodalom" létrehozása több évszados török álom! Nem az
első népírtási kisérlet a mostani! Mi csak egy töredékét ismerjük!
RonaGyuri
@Málna: lehet nálatok ott az aprópecsenyéseknél az, de nálunk sajnos mindennapos! =))
Fantomasz
@Gauntlet: 90 -2010 ig kimaradt .
A Szabad Magyar Köztársaság rendszere .
Málna
@RonaGyuri: Tudom, Gyuri bácsi, felétek csak rossz dolgok történnek. Vagy legalábbis te csak azt veszed észre.
Aki Én
@Aki Én: Nem tudom téged miért irányítottak ide, de ezzel itt senkit nem fogysz meggyőzni.
Aki Én
@Málna: ...látod, megint összezavartál, és magammal dumálok. Szóval...
Nem tudom téged miért irányítottak ide, de ezzel itt senkit nem fogysz meggyőzni.
Józsipapa
Üzent a kis porbafingó és erre Nyugaton mindenki vigyázzba vágta magát !!!
Csak agyvérzést ne kapjon ebbe passzátszél fújásba.
eretlen
Összezavarodtam :) A magyarok nem akarnak kevert nép lenni. hanem keresztény kultúrából kisarjadt, büszke európai nemzet mondta a főni. Akkor most nem a kipcsákok és a törökök rokonai vagyunk ?
nezelodo
"A magyarok nem akarnak kevert nép lenni. hanem keresztény kultúrából kisarjadt, büszke európai nemzet". Akkor mi lesz azokkal a Balaton-felvidéken élőkkel, azokban a falvakban, ahol minden második ember Török vezetéknevet visel, a többinek meg az édesanya Török, és vallják is a származásukat? Mégsem akartak muzulmánok lenni soha, és náluknál hithűbb katolikus is kevés van e kis hazában, talán csak a fidesz vezérkara naponta hirdetetten nagyobb katolikus gyülekezet. Hát ne akarja összezavarni a főnök ezt a sohasem keveredett szittya magyar népet!
RonaGyuri
@nezelodo: honnan tudná ez a buta orbán-alfél lény??? =))@eretlen:
tudode
Ha egy közjogi méltóságba bújtatott köpönyegforgatónak annyi önbizalma lehet, mint őféleségének, hogy kiegészítheti a tízparancsolatot a bajtársiasság jegyében, akkor a NYUGATNAK főhet a feje
.
"""Orbán szerint a szerint a pártban a bajtársiasság a legfontosabb erény. „Bajtársak vagyunk, és szavak nélkül is tudjuk, hogy egy vérből vagyunk.” Bárki lojális tud lenni a másikhoz, ha annak igaza van, mondta, ahogy „hozzám is könnyű, ha igazam van”. „A bajtársiasság több ennél: akkor is lojális vagyok hozzád, amikor te tévedsz, és akkor is számíthatok rád, amikor én tévedek”. Ezért van a Fidesz fent és az egymást folyton eláruló liberális baloldal lent – állította Orbán, aki szerint a pártban a 11. parancsolatnak kell érvényre jutnia:

Ne mondj rosszat a fideszes társadról!""""
.
A bajtársiasságról Simicska szerint
.
---- Simicska: Orbán hazaáruló
.
index.hu/belfold/2017/12/01/simicska_orban_hazaarulo/?token=3f821128519760ad30c10aed9d706389
.
Ennél nincs lejjebb, de mégis, mi van!!!
Nessy
Ezek szerint eme XI. parancsolat felülírja a VIII. parancsolatot!
( Ne hazudj, és mások becsületébe kárt ne tégy, hamis tanúságot felebarátod ellen ne tégy!)
Igaz, ennek a be nem tartása előírás a (státusz)keresztényeknél!
Nyírfa
Orbán gyakorlatilag megfenyegette az EU-t és az itthoni magyarok kb. 70 %-át. Ez hadüzenet ide is, oda is.
Eddig is nyilvánvalóak voltak a mentális problémái, de most már közveszélyes lett. Remélem, a fideszesek közül is egyre többen térnek észhez, és elkezdik szervezni a leváltását.
És várom a Rogán-portrét, de legesleginkább Orbánét.
CsipkeRózsa
@Nyírfa: Más:
Pettra újra írt a blogján.
Nyírfa
Az lenne az igazi, ha az az anyag, amiről Gyurcsány beszélt, napvilágra kerülne. Akkor a fidesz egy az egyben bedőlne.
Málna
@Aki Én: Tudom. De olyan rossz látni, ahogy unalmukban megkeserednek az idős emberek. Még akkor is, ha van rá okuk, hiszen múlt héten még nagyobb volt a retek a boltban.:-)
Nessy
@Málna: Áruld már el nekem, ha valaki idős, miért kell "unalmában" megkeseredni? Ha valaki idős, még nem biztos, hogy demens, hogy nem talál magának értelmes elfoglaltságot? A retek nagysága meg teljesen irreleváns ebben a témában! Az, hogy a múlt óta egy-két dolog drágább lett, az már megszokott dolog! Ugyanis az árak nem hallgatnak kormányinfót!
Aki Én
@Málna: 15:11 Ezt sem értetted meg, és leragadtál a reteknél. Pedig nem arról szól. orbán esetében is csak azt hallod meg amit mond, de nem nézed mit tesz.
Málna
@Nessy: Papát, Gyuri bácsit meg a többieket kérdezd, hogy mitől ilyen keserűek. Én úgy gondolom, hogy unatkoznak, nem találnak maguknak értelmes, örömet okozó elfoglaltságot. És ez olyan szomorú.
Málna
@Aki Én: Tudom én, hogy nem a retek itt a lényeg. Hanem hogy megint találtunk egy okot a kesergésre, háborgásra.:-)
kereső
@Málna: Ó .hát itt vagy Te. Azért járunk ide "Keseregni", hogy olvashassunk valami kis "édeset"-ami cukrozza a negativ életérzésünket. Legyen má egy kis örömünk, ebben az elfuserált világban/országban. Majdnem azt irtam, hogy qrva ország, de nem, mert a fidessesek meg találnak sértődni(= asszociáció borkaira)- mert mindig magukat azonositják az országgal.
Málna
@Nessy: És nézd meg, hogy nyilvánul meg Gyuri bácsi is...Hát nem undorító, amikor egy öregembernek mocskos a szája? Vagy gondolod, hogy mindig ilyen volt szegény?
Málna
@kereső: Hát furcsán örültök, az biztos. Ennyi keserű embert még nem láttam egy helyen.
Nessy
@Málna: A tények megállapítása nem "keserűség"! Sőt, korunknál fogva már kissé másképp látjuk a dolgokat! Átéltünk pár rendszert. mely mindegyik örökké valónak hitte magát. Aztán valahol az utolsó csepp kicsordult a pohárból, és a rendszer bedőlt. Volt egy, két diktatórikus vezetőnk is, aki mindenhatónak vélte magát, aztán kiderült, hogy ő is ember, ő is bukhat, meghalhat, kinek mi adatott. Akkoriban is hazánk nagyjai egy másik világban éltek, mert a valóságot a híveik érdekből talán, de eltakarták előlük. Most errefelé haladunk, ha csak nem ébredünk fel időben. És most sok fiatal, akik jobban látják a problémákat, itt hagyja ezt a vircsaftot. Ezek tények! Nem vagyok keserű, nem vagyok magányos, ha bár "szingli" vagyok ismét. Nem a tv az egyetlen szórakozásom. Vannak múzeumok, hangversenyek, színházi előadások, amik hol nevetettnek, hol elgondolkoztatnak.
Az élet apró pillanatai néha csodákra képesek, csak tud meglátni, és megőrizni!
Aki Én
@Málna: Ne csodálkozz. Az emberi ostobaság, főleg mikor indokolatlan öntudattal párosul, nagyon kihozza az embert a sodrából. Ráadásul attól nem vicc egy ország kirablása, hogy te nem látod.
Málna
@Aki Én: Nektek mindennel bajotok van. Nehéz lehet így élni. Nem cserélnék veletek.
Málna
@Nessy: Én meg azt látom, hogy fantasztikus a kormány családpolitikája. Hogy van munka, és egyre több dolgozó romát látok. Hogy épül, szépül az ország. Ezekből például nem érzékelsz semmit?
Nessy
@Málna: Irtam már, hogy idős vagyok, de még nem demens!
A családpolitikához csak annyit, hogy meg ne öregedj, beteg ne légy, mert akkor már nem tartozol a "családhoz"! Egyébként valóban segítenek, persze, ebbe benne van az eladósodás is. Tény, hogy mikor mi neveltük a csemetéket, mi valóban önmagáért vállaltuk őket, nem támogatásért. Igaz, később voltak a "kulcsos gyerekek" lakás kiutalásért. Nem irigylem a fiataloktól a támogatást!
A Soha nem dolgoztak ennyien-ben benne vannak a kint dolgozók is.
Romák régen is dolgoztak, volt számukra munkásszálló, és munka melletti képzés, nem százezrekért.
Málna
@Nessy: Na látod, pontosan erről a negatív hozzáállásról beszélek. MIndig félig üres az a pohár...
Nessy
@Málna: Akkor még egy mondat! Ahhoz, hogy háborút, rendszereket túléljen az ember, elviselje, hogy kinek ezért, kinek azért nem tetszik a pedigréje, és emellett teljes és boldog életet éljen, ahhoz humorérzék és tolerancia kell. De a tények, tények maradnak, mert megtörténtek, legfeljebb a hozzájuk fűzött magyarázat változik a regnáló hatalom óhaja szerint.
Aki Én
@Málna: Attól, hogy valamit eltúlzol, nem lesz igazad. Nekünk nincs mindennel bajunk, de úgy látom te sok mindent nem értesz, és azzal akarod elütni, hogy próbálsz vélt tulajdonságokkal felruházni.
Nincs mindennel bajunk, de egy ország kirablását nem tudjuk némán nézni, ezért elmondjuk róla a véleményünket.
Ez alapvetően egy politikai fórum, így butaság azon csodálkozni, hogy az emberek itt elmondják mi nem tetszik a hazai politikában.
Azért mert tornához felveszel egy tornadresszt, még nem mondom, hogy rosszul öltözött vagy általában.
Málna
Na, mit túloztam el?
Az emberek miért csak azt mondják itt el, ami nem tetszik nekik? Arról miért nem beszélnek, amit jónak tartanak? Mert nincs olyan? Olyan nincs!:-)
Egyébként az emberek nagy része fröcsögni jár ide, többre nem képes. Csak erről az oldalról pár idézet, ha nem olvastad volna:
"Erre a nyugat visszaüzent neki KUSS BUNKÓ !!!"
"Ez a pöcs megint nem vette be a gyógyszerét..."
"Nem hinném, hogy ez a szirti víziló feltételeket szabható helyzetben lenne...!"
"Menekül ez a büdös patkány az elszámolás elől"

Értelmes vélemények, nem?:-)
Málna
@Nessy: Ferdülnek azok a tények, hidd el, az ember saját emlékezetében is...
kereső
@Aki Én: Ne legyenek kétségeid. Pontosan érti. Csak éppen ezt kapta feladatul- bagatellizálni/dicsérni- és közben téged, engem, minket-akik kritizálunk és nevén nevezzük a gyermeket- azokat lesajnálni, öreg,megkeseredett ,eszeelhagyottként feltüntetni. "édeske", mint a neve is mutatja. Előadja itt Neked az értetlent,a kis naivat, miközben arra készül, hogy hülyének nyilvánitson.
Nessy
@kereső: Ó, az manapság természetes! Pártunk és kormányunk naponta megteszi! Ez legyen az egyetlen örömük.
Aki Én
@Málna: Ajánlom olvass fideszes véleményt, vagy hallgass Bayert. Pedig ők a NAGYONELÉGEDETTEK, aztán nézd miket mondanak, írnak.
Ezzel nem ezt akarom védeni, de talán sepregess előbb,,otthon"
Ráadásul általánosítasz, meg figyelmen kívül hagyod az igencsak bosszantó tényeket. EZERMILLIÁRDOKATLOPNAKTŐLÜNK. Hát csoda ha az ember méltatlankodik.
Ha tényleg nem érted ezeket, akkor butább vagy mint gondoltam. Befejeztem ezt a témát, mert lebutított, durva tényeket semmibevevő propagandistával reménytelen a párbeszéd.
Ha nem tetszik az itteni stílus, keress egy kézimunkás fórumot. Vagy menjünk egy főzős fórumra, ott megtudhatod milyen elégedett vagyok.
kissé felnőttem
ajaj mackósajtból a brummogás uj vezir van eu.-ban? lemaradtunk valamiről?
Málna
@kereső: A te kommented is az én igazamat bizonyítja. Észre sem veszitek.
Málna
@Aki Én: Aki másképp látja a dolgokat, mint ti, az "ide van irányítva".
És még én vagyok lebutítva...
simmering73
Behalok. A lekvár akarja eltenni a nagymamát.
Aki Én
@Málna: A ,,másképp látja" és a tények totális semmibevétele nem egészen ugyan az.
Nyírfa
@Málna: Nem biztos, hogy le vagy butítva - bár, értelmet nem vélek felfedezni a megnyilatkozásaidban -, de, hogy jellemtelen vagy, afelől nincs kétségem. Pénzeső, szavazati jog - ha rajtam áll, felejtsd el.
Málna
@Aki Én: Sok pozitív dolog is történik az országban. Ez is tény, hát ne vedd semmibe.
Málna
@Nyírfa: Akinek nincsenek érvei, azzal nem tudok vitatkozni. Sajnálom.
kereső
@Málna: 11:59, má mellik kommentem, van egynéhány.
Málna
@kereső: Kb. mindegyik.:-) De itt most az utolsóra gondoltam, a 11:09-esre.
kereső
@Málna: tegnap 19:35, hogy ,megértsd az itteni "nyugdijas szekció keserúségét"- bár kételkedem a megértést illetően, mert amit eddig mutattál a harmatos, Édeske- harmatosan gyenge. És ime a válaszom- ismét egy költő/irő óriáshoz fordulva kértem segitséget, Ő nálamnál sokkal jobban elmondja, mit is gondolok erről a mai mi világunkról- orbanisztánról, a NER-ről:
Jöjjön Márai Sándor: Olyan világ jön verse.

"Olyan világ jön,
amikor mindenki gyanús, aki szép.
És aki tehetséges.
És akinek jelleme van…

A szépség inzultus lesz.
A tehetség provokáció.
És a jellem merénylet!…

Mert most ők jönnek…
A rútak.
A tehetségtelenek.
A jellemtelenek.

És leöntik vitriollal a szépet.
Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget.
Szíven döfik azt, akinek jelleme van."
kereső
@Málna: és akkor az "örök"!" Pusztuljon a régi rendszer minden szégyenköve! Tűnjék el kortes bandájával, vicinálistáival, strébereivel, főispánjaival, Tóth Benőivel együtt!

Mert így valóban úgy lesz, hogy a jövő térképén Magyarország helyén egy fehér folt lesz, ezzel a felírással: Ez Magyarország volt, de elsikkasztották…"

Ady Endre/ a vátesz/ -Debrecen , 1899.május.17
SystemError
Fordítva ültök az írat eltüntető kisteherautótokon fidesz patkányok. A menekülést tervezgessétek inkább!
Nyírfa
@Málna: Vita? :) Neked nincsenek érveid, csak folyamatosan ide böfizel, mint egy jóllakott bölcsődés.
Nem kell válaszolnod, részemről ennyi volt.
Eladott Ország
Samuel Johnson: " A hazaffyság, a gazemberek végső menedéke." Erről a keresztény szabadságról nekem valahogy az inkvizíció jut eszembe. Gyilkosságokkal, vagyonok elrablásával, maffiaszerű működésével együtt. A keresztény szabadság úgy viszonyul a szabadsághoz, mint a szocialista demokrácia a demokráciához.
Málna
@kereső: Na látod, Márai tökéletesen passzol a témához.:-)
Málna
@Nyírfa: Volt pár érvem, egyiket sem értetted? Szívesen beszélek még róla, ha komolyan érdekel.
relatív
Csakhogy nem vele kell kiegyezni, hanem neki kell kiegyeznie a Többiekkel !
Nyírfa
@relatív: Csak mint a Nolblogon, most IS a lényegre tapintasz! :)
De örülök Neked! :))
relatív
@Nyírfa: Hasonlóan érzek én IS, örömmel üdvözöllek.
Nyírfa
@relatív: Nem is tudtam, hogy itt vagy! Mindjárt otthonosabban érzem magam , nem mint egy elárvult ex-nolbloggerina. :)

Szerinted bent tartják Orbánt a Néppártban?
kereső
@Málna: Igen, én is úgy gondolom- nem tudom, hogy Márai ( és Ady) a jövőbe látott-e, de tökéletes jellemzését adta a 2019-es állampártnak, és kiszolgálóinak-köztük Neked is .Mivel nem tudsz érveket-tényeket felhozni mindarra ami történik, ezért aztán elmész a hülye naiva felé- aki az első adandó alkalommal a saját képére akarja formálni az itt szólókat. Ugyanúgy, ahogyan orbán akarja az egész országgal. Na abból nem esztek.
kokopelli
"Megüzente a nyugatnak!" A dakotáknak, az USA keleti részének,a nyugati országoknak...? A nem kívánt
törlendő? ..és ha a "nyugat" ß@rik rá,mert a cím értelmetlen?...az északnak nem üzent? Ennyire leépült már a
főnök? Lehet,hogy csak a tanácsadói szórakoznak vele,és megpróbálják őt dakota harcosként eladni?? (;-))
Nessy
@relatív:" helyes a bőgés oroszlán! " Tökéletesen igazad van! Csak ezt nem lehet beismerni a hívek előtt!
JAJMÁR
@Béla333: Üdv, jó hogy itt vagy, bár már én is ritkán..., de nem véletlen, hogy Orbán most küldi a "kiegyezési" szándékát! Erős lejtmenetnek indult, ezt nehéz lesz megállítania.
JAJMÁR
@Málna: Nyugi, csinálják az újabb "menekülteket", hiszen nincs elég belőlük. Pedig erre épül a "rendszer"...
Csak remélem, hogy egyre többen látják és már nem veszik be a süket dumát!
Málna
@kereső: Máraival kapcsolatban a megkeseredettségre utaltam...
Több érvet is írtam, érdemben nem reagált rá senki, csak a szokásos személyeskedés megy.
És csupán annyiban szeretnélek titeket a saját képemre formálni, hogy ti is vegyétek észre a jó dolgokat, ne legyetek ilyen savanyúak és paranoiásak.
kereső
@Málna: A káposzta a savanyú,Édeske. Te valamit nagyon összekutyulsz. A kritika, a felháborodás nem "savanyúság".
Légyszi sorold a jó dolgokat, azután megitélem, hogy tényleg jók-e. Nem lózungokat, hanem tényeket.Azért azt vedd figyelembe, hogy az ATM-nek sem szoktam tapsolni, amikor pénzt ad.
kulabombaafityiszre
@Málna: ma, 16:03
Kedves málnácska!Sorold fel azt a kurva sok jó dolgokat,hogy mi megkeseredtek is tudjunk úgy örülni
a fityiszsz sikereinek,mint te.
kulabombaafityiszre
Annyira megkeseredett lettem,el sem olvastam kereső hozzászólását,ezért ugyanazt kértem,mint Ő.
Mikor észrevettem még jobban megkeseredtem.Ezek után bizton állíthatom a megkeseredtek megkeseredtje lettem.:))Bár még kikérem majd a málnácska véleményét is erről.Vagy nem.:))
Málna
@kereső: Fentebb már említettem pár pozitív dolgot, látom, elsiklottál fölötte. Nahát...-)
Engem leginkább a kormány családpolitikája fogott meg, ezen belül is a támogatási rendszer. Végre már a normális, dolgozó réteget támogatják.
Váratlan segítségeket kaptunk a kormánytól nyelvanuláshoz.
Egyetértek a migránspolitikával.
Egyre szebb és tisztább a főváros.
Saját tapasztalat alapján nekem nincs különösebb problémám a a sokat szidott tömegközlekedéssel, egészségüggyel, oktatással.
Csak úgy hirtelen, ami eszembe jutott...
Jozefina
Nálam meg nincs kiegyezés!!! ov takarodj!!?
Málna
@kulabombaafityiszre: Hiába sorolnám neked, úgysem tudnál örülni neki, hidd el.
kereső
@Málna: Na akkor menjünk sorjában- családtámogatás. Ott kezdődik a bibi, hogy sok-sok rendesen!!!dolgozó (normálisan?-az milyen), nem keres annyit, hogy érvényesiteni tudja az adókedvezményét- az adókedvezmény igazságtalanul differenciál a gyermekek között- az egy gyermek adókedvezmény(adóalapcsökkentő)-67.670.-Ft/ugyanakkor a három gyermekes családok egy gyermeke 220.000.-Ft ér. Ez havonta 660.000 Ft- mondj nekem egy céget- amely ennyit fizzet bruttóban a dolgozójának( kivéve természetesen a felső vezetőket)- mondjuk a mercedes gyárban a szalag mellett egy jó technikus, vagy szakmunkás mennyit keres, vagy a Spárban az eladó. Mind rendesen dolgoznak- értéket teremtenek.
Nyelvtanulás??? - az a véleményem, hogy az iskolában kéne a nyelveket elsajátitani, az oktatás keretében.A váratlan segitség hol érhető el? Budapesten? Karakószörcsögön- vagy éppen Cserdiben is?
A kormánynak nincs migránspolitikája- csak politikai hisztéria keltése ebben az igen komoly ügyben. Mellesleg ellenőrzés nélkül kb. 30 ezer család vett letelepedési kötvényt- ukránok,oroszok, arabok (iszlám vallásúak). És ha tényleg komolyan gondolná a kormány a szép szavait- akkor nem vétózza meg az Eu-Afrika megállapodást, és nem tekintené szuverenitás megsértésének a Frontex megerősitését, nem hazudgálna róla.- ja, és teljesitené kötelezettségét ami a Schengeni határ védelmét illeti.- az ukránok úgy járnak kibe, mint otthon. folytatom...
kereső
A fővárosról nem nyilatkozom, mert igen csak ritkán fordulok meg arra felé- bár itt jó néhány fővárosi lakos igen csak lesujtó vélemyénnnyel van a tisztaságról, a patkányokról ( az állatokra gondolok). Én az elmult években azt tapasztaltam/tapasztalom- hogy Budapest elveszitette főváros jellegét- megszűnt kultúrális,és szellemi központ lenni.

Ami az egészségügyet illeti- négyszáz körzeti ( házi orvosi) orvos hiányzik a rendszerből vidéken.Van ahol heti egy alkalommal tudnak helyettesitéssel alapellátást biztositani.(milyen lehet az???).
Oktatás- elégedett vagy? Én nem- mert a legutóbbi felmérések azt igazolják, hogy a gyermekek 30 %-a funkcionális analfabétaként hagyja el az iskolát. Sérült az oktatás szabadsága- mert a kormány erőszakosan az egyházi iskolák felé tereli az oktatást- vannak falvak, kisvárosok, ahol csak az a lehetőség van. Az oktatási kormányzat nem követeli meg a világnézetileg semleges oktatást- ezért aztán a vallás ( nem a hit!!!) erőltetése igen erőteljesen jelen van az okatatásban-( évnyitók a templomban...) Na röviden csak ennyi.
kereső
@Málna: és még csak kósza gondolat a családtámogatáshoz: az egész családi adókedvezmény rendszer elbaxott- azálzal, hogy alulról korátos a jövedelm tekintetében, felülről viszont nem. Gondolkozz el ezen, annak tükrében hogy a ksh. adatai szerint a bttó.átlagkereset 360.000.-Ft,( arról má ne is beszéljünk- hogy az átlag az a nő bikinije).
Málna
@kereső: Most csak a családi adókedvezményre van időm reagálni - valamit nagyon félreértettél ennél. Három gyereknél havi brutto 320-330 ezer forint jövedelemnél már megvan a maximális, 99 ezer forintos kedvezmény. Ha az egyik szülő jövedelme kevés ehhez, akkor megosztva is igénybe vehető a kedvezmény. Tehát ha mindkét szülő a Sparban dolgozik, akkor is simán megvan.
Azt, hogy a gyerekek számától függően eltér az egy gyerekre jutó összeg, csak akkor érzed igazságtalannak, ha nem érted a célt. Én értem, így elfogadom.
advocat
Azért 9 millióan - talán még ennyien sem - vagyunk itthon. Mit akar? A világ nagyívben tesz ránk! Vagy azt hiszi. Akkor tényleg problémás...
kereső
@Málna: Ugorgyá neki még egyszer annak a számolásnak.
Aki Én
@Málna: Ne legyél már ennyire butácska. Ha elviszem az elromlott autómat a szervizbe és elmondom a hibáit, ott sem azzal kezdik, hogy egy csomó jó dolog van benne, miért nem arról beszélek...
Málna
@Aki Én: Ja, ez a fórum egy szervíz? Itt megoldják a problémáidat?
Málna
@kereső: Nem én számoltam, hanem a NAV kalkulátora. Gondolod, hogy hibás?:-)
kereső
@Málna: Attól függ milyen inputot adtál meg.És nem ezen van a hangsúly az egész családi adókedvezmény kritikámon.
Málna
@kereső: Dehogynem ezen van a hangsúly. Ha ennyire nem vagy képben, akkor nem sokat ér a kritikád.
kereső
@Málna: Arra válaszolj amit irtam. Ne beszélj mellé, és ne próbálj kibújni. Milyen adatokat adtál meg a kalkulátornak, hogy ezt az eredményt kaptad? És akkor még ott van a többi fentebb. Vettem a fáradtságot-és összeszedtem,leirtam Te meg itt csak bujkálsz, mint orbán a függöny mögött. Tisztességes válaszokat -és cáfolatokat várok. Vagy hagyjuk a fenébe, és legközelebb ne "édeskedj"-
Málna
@kereső: Arra válaszoltam. Hogyhogy milyen adatokat adtam meg a kalkulátornak? 330 000 Ft-os brutto bér, 3 eltartott, kedvezményezett gyerek. Próbáld ki! Ezt tisztázzuk, aztán továbblépünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.